miksoon02 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Witam, przytrafiła mi się dziwna sytuacja. Mam niskie zawieszenie w swojej b6 i przywaliłem zawieszeniem w betonową drogę. Był garb i walnęło tylko raz od tamtej chwili auto wydaje dziwne dźwięki podczas jazdy. Mam na myśli takie charczenie/ocieranie metal i metal tylko gdy mam odpuszczony gaz. Gdy daje gazu ucicha. Na luzie słabo to co słychać. Na puszczonym i wciśniętym sprzęgle tak samo. Na wstecznym, cofając burczy głośno i przy gaszeniu też burczy. Dźwięk słychać w środku auta (bardziej z pozycji kierowcy), na zewnątrz jest praktycznie nie słyszalny, silnik pracuje tak samo. Wydech wydaje się być ok, nie widać żadnej dziury. Silnik 1.9 tdi 170km, skrzynia 6 biegów. Proszę o pomoc bo z tym się nie da jeździć.
MarioR34 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Opublikowano 21 Czerwca 2023 On the first i wood check gearbox mount ,maybe rubber fell apart inside or mount broke One time i did break the tip of where it screws goes on a big mount and rubber was old, and it fell apart when i broke of just a tiny bit od big mount you could hear and feel how all gearbox and engine moves when you slow down or start to accelerate .
Langista Opublikowano 21 Czerwca 2023 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Mamy zgadywać co uwaliłeś? Znajdź jakiś kanał i zobacz co jest zniszczone.
nadybek Opublikowano 26 Czerwca 2023 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Sprawdź czy nie wyrwałeś sprężarki klimatyzacji.
Rekomendowane odpowiedzi