Grand324 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Witam, od jakiegoś czasu zmagam się z problemem braku mocy w mojej a4. Turbina przeładowuję i włącza się tryb awaryjny. Sprawdzone węże podciśnieniowe, króciec na pompie vaccum, gruszka z turbo szczelna, zmienna geometra chodzi gładko bez oporu ponieważ sam ją czyściłem niedawno. Dolot jest szczelny, egr został wywalony i wyprogramowany. MAP sensor wymieniony na nowy z boscha, bo stary był od nowości, przepływomierz to samo. Dziwnie zjawisko doszło gdy założyłem nowy przepływomierz, ponieważ w vcdsie wyrzuca błąd od przepływki "niewiarygodny sygnał" oraz pod obciążeniem wyrzuca błąd o przeładowaniu. Dodatkowo auto ma swoje humorki, raz jedzie dobrze , raz jak wciśnie się gaz to czuć, że jest moc ale nie pełna, z dołu turbina bardzo wolno wstaję. Liczę na jakąś pomoc, pozdrawiam
Langista Opublikowano 26 Czerwca 2023 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Kupiłeś na 100% dobry przepływomierz? Bo błąd wskazuje, że nie.
Grand324 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2023 Niestety przepływomierz jest sprawny, wziąłem z hurtowni nowy oryginał dla testu, ale nic to nie dało, dalej jest ta sama sytuacja. Zauważyłem też coś takiego we wskazaniach przepływomierza, gdy silnik jest wyłączony, nie wiem czy to jakiś błąd ale dorzucam.
Langista Opublikowano 27 Czerwca 2023 Opublikowano 27 Czerwca 2023 (edytowane) Geniuszem z elektroniki nie jestem ale jak coś pokazuje wartości bez przepływu, to sprawne nie jest.. MAP sensor jakie ma numery? @przem8, @DarekS4, @Dev Edytowane 27 Czerwca 2023 przez Langista
Grand324 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2023 0 261 230 266, map sensor brany po vinie. Wiele osób mówiło mi, że możliwe, że mam uwaloną wiązkę do przepływki. Tylko, że po odpięciu wtyczki czuć znaczny spadek mocy.
nadybek Opublikowano 2 Lipca 2023 Opublikowano 2 Lipca 2023 Wrzuc stare graty i zrob loga 011 i 003. Nie zaczelo sie wszystko po czyszczeniu turba? Jestes pewien, ze dobrze poskladales geometrie? Zrob jeszcze loga 011BS.
Rekomendowane odpowiedzi