DJMaziii Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Hey aby nie tworzyć nowego tematu zapytam tutaj. Kupiłem Audi z przebiegiem 27 800 km do dnia dzisiejszego mam zrobione 36 891 km czyli mamy prawie 10 tys km. Dolałem 1 litr oleju. Wydaje mi się ze to nie jest jakaś duża ilość ? Faktem jest ze poziom spada szybko zwłaszcza jak robiłem trasę urlopową 3000km Bardzo niepokojące są wasze wpisy bo jeśli te silniki naprawdę po przejechaniu np 100 tys będą tak piły olej to to auto to jakieś nieporozumienie. Rozumiem dolewki itd ale nie w dużych ilościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF76 Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia IMHO 1 litr oleju na 10k to nie jest mało, zapytaj o to serwis ale powiedzą że to norma.. A może jest ktoś kto ma roczniki 2022/2023/2024 i nie bierze oleju, są wyjątki od reguły?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebss Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 4 godziny temu, DJMaziii napisał(a): Hey aby nie tworzyć nowego tematu zapytam tutaj. Kupiłem Audi z przebiegiem 27 800 km do dnia dzisiejszego mam zrobione 36 891 km czyli mamy prawie 10 tys km. Dolałem 1 litr oleju. Wydaje mi się ze to nie jest jakaś duża ilość ? Faktem jest ze poziom spada szybko zwłaszcza jak robiłem trasę urlopową 3000km Bardzo niepokojące są wasze wpisy bo jeśli te silniki naprawdę po przejechaniu np 100 tys będą tak piły olej to to auto to jakieś nieporozumienie. Rozumiem dolewki itd ale nie w dużych ilościach. Aktualnie w moim przypadku działa to tak, że im większy przebieg tym szybciej schodzi olej. W ostatnim poście pisałem, że komunikat o uzupełnieniu oleju wyskoczył przy 36 777 km, następny pojawił się już przy 42 468 km czyli po 5871 km od ostatniej dolewki. Dziękuje za taki vorsprung durch technik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJMaziii Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września Hey zgłosiłem tutaj gdzie kupiłem auto problem z olejem termin mam ma 10.10 zastanawiam się cl mi powiedzą. Przy okazii mam takie pytanie ile dokładnie wlewa się oleju przy wymianie ? Ja po zakupie samochodu z przebiegiem 27700km dodałem jeden litr. Mam obecnie 36800 tys od Marca tego roku gdy kupiłem. Nigdy nie wyskoczył mi komunikat o tym że muszę dolac ale wskaźnik oleju był już na poziomie niski jak dolewalewalem litr. Ponadto teraz zas jest na niskim poziomie, taki poziom mam po przejechaniu prawie 10 tys km i dolaniu jednego litra jakieś 3000 temu. Mega mnie wkurza ten temat. Najlepsze jest to ze w aplikacii audi mam wymianę oleju zaplanowana na 06.2026 lub 20 tys km przecież w tym przypadku to doleję jeszcze spokojnie z 4 litry. Nie wiem czego mogę się spodziewać w serwisie, zapewne że to normalne. To chyba walka z wiatrakami z tym olejem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września Zobaczysz środkowy palec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 30 Września Udostępnij Opublikowano 30 Września 9 godzin temu, DJMaziii napisał(a): Hey zgłosiłem tutaj gdzie kupiłem auto problem z olejem termin mam ma 10.10 zastanawiam się cl mi powiedzą. Przy okazii mam takie pytanie ile dokładnie wlewa się oleju przy wymianie ? Ja po zakupie samochodu z przebiegiem 27700km dodałem jeden litr. Mam obecnie 36800 tys od Marca tego roku gdy kupiłem. Nigdy nie wyskoczył mi komunikat o tym że muszę dolac ale wskaźnik oleju był już na poziomie niski jak dolewalewalem litr. Ponadto teraz zas jest na niskim poziomie, taki poziom mam po przejechaniu prawie 10 tys km i dolaniu jednego litra jakieś 3000 temu. Mega mnie wkurza ten temat. Najlepsze jest to ze w aplikacii audi mam wymianę oleju zaplanowana na 06.2026 lub 20 tys km przecież w tym przypadku to doleję jeszcze spokojnie z 4 litry. Nie wiem czego mogę się spodziewać w serwisie, zapewne że to normalne. To chyba walka z wiatrakami z tym olejem ? niestety zawsze moga sie powolac na zapisy - pamietam takie wpisywali - ze moze silnik pobierac do 1l na 1000km.... choc takie rzeczy raczej nie maja miejsca, jednak zabezpieczenie maja... Skoro komunikatu nie otrzymujesz o za niskim stanie, byc moze pojezdzij i zobacz kiedy faktycznie Ci pokaze ze nalezy dolac... moze nigdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi