robin602 Opublikowano 10 Października 2023 Opublikowano 10 Października 2023 Witam, od miesiąca auto stoi i nie odpala, a jak odpali to telepie budą i gaśnie (tak ze 3-4razy). Wymieniłem w tym aucie praktycznie co się dało: Cewki, świece, czujniki(cieczy ,wału), akumulator, przekaźniki( obydwa ten pod kierownicą i pod ECU), nowa pompa paliwa, filtr paliwa, regulator napięcia...😞. Nie wiem co jest w tym aucie zepsute i powoli zaczynam tracić do niego cierpliwość. Jak podlączę VAG'a nie pokazuje żadnych błędów tylko błąd komunikacji sterownika silnika. Sterownik zawieziony do firmy i sprawdzony łączy się normlanie, ale przy podpięciu go do auta nie działa 😭... Dodam że po przekręceniu stacyjki nie słychać w ogóle pompy paliwa i pompy sai , zero reakcji.. Jeżeli miałby ktoś pomysł co jeszcze idzie sprawdzić to piszcie, może uda się w końcu to znaleźć... Model: A4 B7 1.8t BFB
dekiel 13 Opublikowano 10 Października 2023 Opublikowano 10 Października 2023 Wg mnie problem leży w instalacji auta, jeśli jest sprawny na 100% ECU. Nie ma komunikacji i reakcji po podłaczeniu do auta to musisz sprawdzić wiązke, albo uszkodzona albo zamoknięta. Sprawdz też stacyjkę.
Langista Opublikowano 10 Października 2023 Opublikowano 10 Października 2023 Kostka stacyjki do wymiany, częsty przypadek. Po drugie, coś masz z wiązką, skoro nie masz komunikacji z ECU.
robin602 Opublikowano 10 Października 2023 Autor Opublikowano 10 Października 2023 19 minut temu, dekiel 13 napisał(a): Wg mnie problem leży w instalacji auta, jeśli jest sprawny na 100% ECU. Nie ma komunikacji i reakcji po podłaczeniu do auta to musisz sprawdzić wiązke, albo uszkodzona albo zamoknięta. Sprawdz też stacyjkę. 3 minuty temu, Langista napisał(a): Kostka stacyjki do wymiany, częsty przypadek. Po drugie, coś masz z wiązką, skoro nie masz komunikacji z ECU. Ok sprawdzę jutro tą stacyjkę. Jeżeli chodzi o wiązkę to gdzie mogę zacząć szukać tego uszkodzenia? Od której strony zacząć ? Dodam też że znalazłem zaśniedziałą masę pod zbiornikiem płynu do spryskiwaczy, ale ją już wyeliminowałem i naprawiłem, a problem dalej został czyli nie to jeszcze.
dekiel 13 Opublikowano 10 Października 2023 Opublikowano 10 Października 2023 Zobacz wtyczki i przewody przy ECU ,czy nie zamokniete lub zasniedziałe. Zacznij od stacyjki i sprawdz ja.
robin602 Opublikowano 10 Października 2023 Autor Opublikowano 10 Października 2023 W dniu 10.10.2023 o 18:54, dekiel 13 napisał(a): Zobacz wtyczki i przewody przy ECU ,czy nie zamokniete lub zasniedziałe. Zacznij od stacyjki i sprawdz ja. Wtyczki akurat suche wyglądają jak nowe, ogólnie tam pod ta pokrywą gdzie jest komp nawet kurzu nie ma wszystko wygląda ładnie. Jutro zobaczę tą stacyjkę. W dniu 10.10.2023 o 18:54, dekiel 13 napisał(a): Zobacz wtyczki i przewody przy ECU ,czy nie zamokniete lub zasniedziałe. Zacznij od stacyjki i sprawdz ja. Tak wygląda ta kostka. 7 godzin temu, robin602 napisał(a): Tak wygląda ta kostka. I taka masa pod zbiornikiem od spryskiwaczy, wyczyściłem to ale nic to nie dało.
robin602 Opublikowano 13 Października 2023 Autor Opublikowano 13 Października 2023 Czy ten pin jest odpowiedzialny właśnie za tą stacyjkę ?
robin602 Opublikowano 13 Października 2023 Autor Opublikowano 13 Października 2023 9 godzin temu, Banan napisał(a): Pin 62 to stały plus Który to będzie ten od stacyjki ?
robin602 Opublikowano 14 Października 2023 Autor Opublikowano 14 Października 2023 18 godzin temu, Banan napisał(a): Pin 3 Zrobiłem sobie taki tester z żarówki H7 12V, wpiąłem ją do masy i tych pinów po kolei i w ogóle nie zapala się, jakby prąd był za słaby.
dekiel 13 Opublikowano 14 Października 2023 Opublikowano 14 Października 2023 46 minut temu, robin602 napisał(a): Zrobiłem sobie taki tester z żarówki H7 12V, wpiąłem ją do masy i tych pinów po kolei i w ogóle nie zapala się, jakby prąd był za słaby. Mówiłem że coś jest z instalacją nie tak. Teraz sprawdz ten przewód krok po kroku dlaczego napięcia praktrycznie nie ma w nim.
Rekomendowane odpowiedzi