neo82 Opublikowano 20 Października 2023 Opublikowano 20 Października 2023 (edytowane) Cześć. Wiem, że dla wielu z Was B7 to nie szczyt marzeń, ale posiadanie audi, dla mnie jest. Co prawda zawsze myślałem o A5, później A4 b8 ale ..... " jak się nie ma co się lubi, to lubi się to co ma" Priorytetem dla mnie jest doprowadzenie a następnie utrzymanie auta do stanu daleko nie odbiegającego od ideału . Auto zakupione niedawno pod koniec września A4 b7 2.0 tdi 2007 avant Data produkcji 30.01.2007 Rok modelowy 2007 Kod silnika BRF kolor zewnętrzny / numer koloru Q4 / Y7G pdf (11).pdf Kupiony " okazyjnie" więc zdaje sobie sprawę, że jest masa do zrobienia ... Na dzień dobry zrobiłem: wymiana wahaczy przód RTS zestaw kupiony w Pro Choice Olej Motul + płukanka LM+ kpl. filtrów kupiony w Motokram w Poznaniu ( polecam) Kolejne naprawy to: rozrząd naprawa drzwi i tylnego nadkola (rysy - poprzedni właściciel ) zakup rolety bagażnika (obecnie brak) Oczywiście modyfikacje na pewno będą. Jest ich kilka , jako pierwsze będą ( kolejność przypadkowa) : heble 312 /288 lub 320/ 288 -320/288 w trakcie przód tarcze czarne + klocki ceramicvzne Quaro, tył TRW chip na pewno , może większe turbo z IC (zobaczymy) podłokietnik z tyłu typu mc donalds zawieszenie jakieś obniżające pakiet S line (na pewno środek) car audio kolorowy FIS - w trakcie czeka na montaż come and leaving home - okazało sie , ze jest oryginalnie reflektory przód i lampy z tyłu jakieś alufelgi min 17 może 18 bi xenon skrętny Zapewne coś przegapiłem , ale z pewnością będę temat aktualizować na bieżąco Edytowane 28 Listopada 2023 przez neo82 update
qruku Opublikowano 20 Października 2023 Opublikowano 20 Października 2023 Pakiet 'sline przód' już masz awansem 😃 1
sahipp Opublikowano 20 Października 2023 Opublikowano 20 Października 2023 gratuluje autka, bardzo fajne... pierwszy mod jaki powinieneś wykonać to ściągniecie plastików i szmatek w nadkolach i skontrolowanie oraz ewentualne doprowadzenie do porządku wnęk nadkoli... 2 godziny temu, neo82 napisał(a): Wiem, że dla wielu z Was B7 to nie szczyt marzeń nie, dla czego... ja stare auta bardzo doceniam bo takich aut już nigdy nie będzie... a4 b6/b7 już trochę odstaje jakościowo od ostatniego prawdziwego audi jakim jest a4 b5 jednak mimo tego na tych modelach a4 b6/b7 definitywnie zakończyła się pewna epoka motoryzacji.... dbajmy o te auta... 1
neo82 Opublikowano 20 Października 2023 Autor Opublikowano 20 Października 2023 28 minut temu, sahipp napisał(a): gratuluje autka, bardzo fajne... pierwszy mod jaki powinieneś wykonać to ściągniecie plastików i szmatek w nadkolach i skontrolowanie oraz ewentualne doprowadzenie do porządku wnęk nadkoli... Dzięki. Tak też zrobię
lewiatan1989 Opublikowano 21 Października 2023 Opublikowano 21 Października 2023 Kolega dobrze radzi 😅 u mnie w wątku w ostatnich postach możesz co tam siedzi 😅 Powodzenia w modach 1
neo82 Opublikowano 22 Października 2023 Autor Opublikowano 22 Października 2023 Cześć. zaczynam sie zastanawiać czy nie rozumiem jak włączyć tempomat w swojej 🤔 , czy też może czujnik sprzęgła uszkodzony . Czy mógłby ktoś nagrać krotki film jak to zrobić Kto z zacnych kolegów posiada kamerę cofania Czy możecie podrzucić link do zdjęcia jak u Was wygląda... mam na myśli zakup ale nie chce tak ordynarnie wystającej lub rzucającej się w oczy . Może polecicie jakiś model ? ( link poproszę) Obecnie mam concert II i zastanawiam się czy skoro chce iść w car audio kupić RNSe czy może jakąś alpinke albo pionka . Co myślicie?
BartoszSoldier Opublikowano 23 Października 2023 Opublikowano 23 Października 2023 Wszystko kwestia gustu Mam rnse i kamerę cofania, chwalę sobie. Pisz do @kosik25 w sprawie kamery cofania, doradzi pomoże i od niego również pozyskasz moduł do kamery. 1 1
Adam87 Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 U siebie mam blendę z audi q7. tak to wygląda, choć na kamerze widać takie 'rybie oko'. 1
neo82 Opublikowano 24 Października 2023 Autor Opublikowano 24 Października 2023 8 godzin temu, Adam87 napisał(a): U siebie mam blendę z audi q7 Dziękuję. Adam zrob proszę zdjęciez ok kilku metrów . Czy miałeś wcześniej inne radio? Jesli tak jak odczucia w jakości dźwięku ?
Langista Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 Z kilku metrów z tyłu auta? tego w ogóle nie widać, co do samej kamery to widzę, że chińczyk u mnie ma lepszą jakość 😅
neo82 Opublikowano 24 Października 2023 Autor Opublikowano 24 Października 2023 Dzięki dzięki teraz mnie upewniłeś
Adam87 Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 1 godzinę temu, neo82 napisał(a): Dziękuję. Adam zrob proszę zdjęciez ok kilku metrów . Czy miałeś wcześniej inne radio? Jesli tak jak odczucia w jakości dźwięku ? Takie mam tylko zdjęcie z perspektywy której oczekujesz. 1 godzinę temu, Langista napisał(a): ..co do samej kamery to widzę, że chińczyk u mnie ma lepszą jakość 😅 Może i tak, ale igły nie szukam w kamerze, więc wystarczająca jakość.
neo82 Opublikowano 26 Października 2023 Autor Opublikowano 26 Października 2023 W dniu 24.10.2023 o 18:02, Adam87 napisał(a): Może i tak, ale igły nie szukam w kamerze, więc wystarczająca jakość Super dzięki.
kosik25 Opublikowano 26 Października 2023 Opublikowano 26 Października 2023 W dniu 24.10.2023 o 16:17, Langista napisał(a): Z kilku metrów z tyłu auta? tego w ogóle nie widać, co do samej kamery to widzę, że chińczyk u mnie ma lepszą jakość 😅 I lepsze pole widzenia. Nie ucina tak obrazu u góry i na dole jak ori kamera.
neo82 Opublikowano 26 Października 2023 Autor Opublikowano 26 Października 2023 Jest ktoś w stanie mi napisać zamiast tego "czegoś" ten niby mikro schowek koło ręcznego , koło zapalniczki co tam jeszcze jest ? tzn gdzieś jakies przyciski mi się o oczy obiły. Prócz tego gdzień na FB widziałem ktoś sprzedawał przycisk tylne roletki (chyba tylnie drzwi) ma to ktoś u nas ? ( w klubie)
Langista Opublikowano 26 Października 2023 Opublikowano 26 Października 2023 (edytowane) Tam w B6 wchodzi obsługa menu fis i nawigacji, w B7 masz to już w manetce. Edytowane 26 Października 2023 przez Langista 1
neo82 Opublikowano 26 Października 2023 Autor Opublikowano 26 Października 2023 3 minuty temu, Langista napisał(a): Tam w B6 wchodzi obsługa menu fis i nawigacji, w B7 masz to już w manetce. A czy jest jakaś inna opcja niz ten "Potężny schowek" na klucze ?
Langista Opublikowano 26 Października 2023 Opublikowano 26 Października 2023 No to właśnie Ci napisałem, masz albo schowek, albo panel do obsługi menu fis i nawigacji. 1
kosik25 Opublikowano 26 Października 2023 Opublikowano 26 Października 2023 37 minut temu, Langista napisał(a): No to właśnie Ci napisałem, masz albo schowek, albo panel do obsługi menu fis i nawigacji. Dodatkowo mały schowek obrotową zapalniczką
Mukade93 Opublikowano 26 Października 2023 Opublikowano 26 Października 2023 (edytowane) Godzinę temu, neo82 napisał(a): A czy jest jakaś inna opcja niz ten "Potężny schowek" na klucze ? opcja od exeo ze sciema na aux i tpms Edytowane 26 Października 2023 przez Mukade93 1
Rekomendowane odpowiedzi