Muskel1 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 7 minut temu, igo89 napisał(a): A Webasto dogrzewa od razu płyn chłodniczy czy tylko kabinę ? Fabrycznie nie, gdyż tak jest zakodowane, że zawór N279 na to nie pozwala. Można zmienić kodowanie i wtedy dogrzewa także silnik.
igo89 Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia Teraz, Muskel1 napisał(a): Fabrycznie nie, gdyż tak jest zakodowane, że zawór N279 na to nie pozwala. Można zmienić kodowanie i wtedy dogrzewa także silnik. No to wtedy jak dogrzewa silnik ma to sens inaczej trochę słabo bo benzyna naprawdę szybko łapie temperaturę.
Muskel1 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia No fabrycznie właśnie nie. Ja u siebie zakodowałem żeby dogrzewał.
Dev Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Kupujac nowe auto nie musisz, się o to martwić, zapiszą Ci w konfiguratorze
igo89 Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) W dniu 6.01.2024 o 22:01, Dev napisał(a): Kupujac nowe auto nie musisz, się o to martwić, zapiszą Ci w konfiguratorze Ale co dokładnie zapiszą w konfiguratorze bo nie rozumiem Dorzuciłem to Webasto i zonk wywala koła 19 cali z pakietu competition plus i wrzuca też 19 ale takie : Obręcze kół ze stopu metali lekkich Audi Sport 8,5Jx19", 5 - ramienne z ramionami w kształcie gwiazdy, w tonacji tytanu, matowe, polerowane, z oponami 245/35 R19. 3-letnie ubezpieczenie opon w cenie. W dniu 6.01.2024 o 21:57, Muskel1 napisał(a): No fabrycznie właśnie nie. Ja u siebie zakodowałem żeby dogrzewał. No o to mi chodzi, że po zakupie auto przy Webasto trzeba od razu przekodować żeby dogrzewało silnik. Edytowane 6 Stycznia przez igo89
igo89 Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia Teraz, Muskel1 napisał(a): No ale to nie są nawet 2 min. roboty To super sprawa ale dorzuciłem Webasto i wywala kola 19 cali z pakietu competition plusi wrzuca te koła też 19 cali : Obręcze kół ze stopu metali lekkich Audi Sport 8,5Jx19", 5 - ramienne z ramionami w kształcie gwiazdy, w tonacji tytanu, matowe, polerowane, z oponami 245/35 R19. 3-letnie ubezpieczenie opon w cenie.
Muskel1 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) Ciekawe dlaczego. Pewnie chodzi o trzymanie emisji spalin. Czy te odrzucone koła/opony były szersze? Edytowane 6 Stycznia przez Muskel1
igo89 Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia No właśnie nie wszystko to samo tylko wrzuciło inny wzór nie wiem dlaczego tak trochę to bez sensu jest.
Langista Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Te konfiguratory na stronie często łapią błędy, pewnie przy składaniu zamówienia i tak można połączyć wiele, co konfigurator by odrzucił.
igo89 Opublikowano 7 Stycznia Autor Opublikowano 7 Stycznia 8 godzin temu, Langista napisał(a): Te konfiguratory na stronie często łapią błędy, pewnie przy składaniu zamówienia i tak można połączyć wiele, co konfigurator by odrzucił. Czasem tak, ale tylko i wyłącznie do Webasto da się mieć tylko jeden wzór felg 19 cali Zdjęcie poniżej.
igo89 Opublikowano 7 Stycznia Autor Opublikowano 7 Stycznia 3 godziny temu, Dev napisał(a): Dev czy to prawda, że posiadając Webasto nie wolno tankować paliwa E10 gdzieś tak słyszałem i gdzieś pisało o tym.
igo89 Opublikowano 7 Stycznia Autor Opublikowano 7 Stycznia Teraz, Dev napisał(a): tak ale do odnosiło sie do A4 B6 Czyli tylko A4B6 ? Do B9 przy Webasto można w razie czego lać E10 bez strachu ?
matbruk Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 26 minut temu, Dev napisał(a): tak ale do odnosiło sie do A4 B6 B8 TFSI w rocznikach 2008 chyba również , tylko z Webasto , Napewno B9 ten problem już niedotyczy
Dev Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 5 minut temu, matbruk napisał(a): B8 TFSI w rocznikach 2008 chyba również , tylko z Webasto , Napewno B9 ten problem już niedotyczy B6 i 7 B8 nie dotyczy sprawdziłem przed chwilą
matbruk Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minuta temu, Dev napisał(a): B6 i 7 B8 nie dotyczy sprawdziłem przed chwilą Gdzies mi się o uszy obiło 2008 rok , widocznie B7 też wychodziły w tym roku , taki rok przejściowy między B7 i b8
vvalery Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia W dniu 6.01.2024 o 21:29, Dev napisał(a): Jeżeli zamawiam nowe auto albo kupuje uzywkę to webasto jest nr 1 na liście wyposażenia. Pamietaj ze Nie zawsze będziesz wyjeżdżał z ciepłego garażu, a w obecnych warunkach klimatycznych auto po dwóch godzinach jest już zimne i często zaśnieżone. Przemyśl jeszcze raz dobrze swoją decyzję. Dev, każdy ma swoje priorytety. Ja bym nie mógł z kolei jeżdzić bez HUD, tak się przyzwyczaiłem. P.S. Im nowsze auto tym gorszy ekologiczny badziew i tandeta.
Rekomendowane odpowiedzi