Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przesiadka z A4 B6 AVF quattro na A4 B9 allroad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisałeś, że chciałeś matrixy. Żadne z podanych ich nie ma.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
51 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Pisałeś, że chciałeś matrixy. Żadne z podanych ich nie ma.

Jadę narazie pooglądać. W Warszawie nie ma też modelu, który mi pasuje i ma Matrixy. Trzeba bedzie jechać w Polskę ale to za tydzień dopiero.

Opublikowano
  • Autor

No to jestem po dniu jeżdżenia za autem. Obejrzałem w/w A4 i jestem mega rozczarowany. Przedlift słabo wygląda. Polift w miarę ale tylko z silnikiem TFSI jakoś jedzie. Pisze o odczuciach z jazdy. 

Wiele rzeczy mi nie pasuje w A4 ale chyba najbardziej centralny ekran umieszczony w tym miejscu, mało miejsca w kabinie. Przymierzam się do A6 rezygnując z allrouda. Naprawdę super auto. Trochę jakby za duże.

Jechałem też: Arteonem, BMW5, Skoda Superb.

Jestem zdziwony bo najlepiej mi siedzi BMW. Znalazłem fajny egzemplarz z 4x4, bajery, maly przebieg. Muszę tylko poczytać o silniku.

Edytowane przez sikorakrz

Opublikowano

bmw diesel czy bena? jeździsz avf  tam jest spory moment z pompek, po przejściu na benzynę moment jest wygładzony aczkolwiek ostatnio jechałem q5 nową benzyną i dramatu nie było (może słabo cisnąłeś :)) - jedynie w benie spalanie w mieście "naście" mi nie pasuje a reszta w miarę ok

ps. mało miejsca w kabinie? po przesiadce z b6 nie powinieneś być rozczarowany

Edytowane przez RALF76

Opublikowano
16 minut temu, sikorakrz napisał(a):

Przymierzam się do A6

Tylko nie pisz, że do C7.

Opublikowano
  • Autor
30 minut temu, RALF76 napisał(a):

bmw diesel czy bena? jeździsz avf  tam jest spory moment z pompek, po przejściu na benzynę moment jest wygładzony aczkolwiek ostatnio jechałem q5 nową benzyną i dramatu nie było (może słabo cisnąłeś :)) - jedynie w benie spalanie w mieście "naście" mi nie pasuje a reszta w miarę ok

Właśnie Dieslem bylem rozczarowany w A4. Benzyna 245koni naprawdę fajnie jedzie. Natomiast fakt, że na jazdach testowych nie zawsze jest możliwość dociśnięcia. Może tak bylo z tym dieslem. Ten A6 z 204hp powinien juz jechac.

BMW w dieslu. 190hp. Na fakture Vat23% praktycznie nie ma benzyny.

I BMW lepiej mi sie odpychalo. Chyba oba maja ok 8sec do 100km.

Edytowane przez sikorakrz

Opublikowano
  • Autor
26 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Tylko nie pisz, że do C7.

C8 w sedanie.

Opublikowano

Już myślałem, że C7.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Już myślałem, że C7.

Auto musi być w miare młode.

Opublikowano

No właśnie dlatego pytałem.

Są osoby, które szukały A4 B9 i rozważali kupno C7. Nie tak dawno temu. 

Opublikowano

sam rozważałem c7, wybrałem b9 tylko ze względu na rocznik. c7 jakością wykonania w środku bije b9 na głowę. jest to oczywiście takie pół epoki starsze auto, ale jeszcze wygląda dobrze.

c8 jest fajne, duże i wygodne. mega mi sie podoba białe w avancie lub czarne ze wszystkimi elementami w czerni. z tym że c8 200hp to nie będzie za bardzo jechało. nie dużo lepiej niż b9 150

Edytowane przez wuPiotrek

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, wuPiotrek napisał(a):

sam rozważałem c7, wybrałem b9 tylko ze względu na rocznik. c7 jakością wykonania w środku bije b9 na głowę. jest to oczywiście takie pół epoki starsze auto, ale jeszcze wygląda dobrze.

c8 jest fajne, duże i wygodne. mega mi sie podoba białe w avancie lub czarne ze wszystkimi elementami w czerni. z tym że c8 200hp to nie będzie za bardzo jechało. nie dużo lepiej niż b9 150

Dobra, po przyjrzeniu się tematowi silników: Diesel czy Benzyna. Skłaniam się do wyboru Diesla i wgranie lekkiego programu. Zdecydowanie mniejsze spalanie i większa dostępność sztuk na rynku. Bo ja szukam na fakturę Vat.

Opublikowano
10 minut temu, sikorakrz napisał(a):

wgranie lekkiego programu

po wgraniu programu ekologia będzie na tym samym poziomie? z tego co piszesz zależy Tobie na tym...

ps. zostajesz przy marce czy przechodzisz na bawarkę

Edytowane przez RALF76

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, RALF76 napisał(a):

po wgraniu programu ekologia będzie na tym samym poziomie? z tego co piszesz zależy Tobie na tym...

ps. zostajesz przy marce czy przechodzisz na bawarkę

Nie chodzi o samą ekologię a o restrykcje prawne z tym związane. Ale muszę szukać kompromisów. 

Czekam na informacje z salonu BMW jak moga zejsc z ceny i weryfikację czy auto ma android auto. Wczoraj nie zdarzyliśmy już sprawdzić bo zamykali salon. No i musze auto obejrzec za dnia. Po ciemku auto wyglada bardzo obiecujaco i jezdzi fantastycznie.

W miedzyczasie szukam Arteona i A6 C8 ale ciezka sprawa jesli chodzi o te, ktore sa na fakture Vat.

Opublikowano
  • Autor
WWW.OTOMOTO.PL

OTOMOTO - nowe i używane samochody i motocykle w Polska
WWW.OTOMOTO.PL

WWW.OTOMOTO.PL

Opublikowano

Ta A6 z linku ma bieda światła , odrzucilbym odrazu , szukaj minimum full LED , albo matrix najlepiej , zaletą full LED jest taka że wyglądają tak samo jak matrix tylko niemaja ich funkcjonalności. Podstawowe ledy w A6 i w a4 wyglądają inaczej niż full LED i matrix , bież to pod uwagę , bo przesiadasz się z 20 letniego auta i możesz nawet nie wiedzieć że mogą mieć inne światła te same modele.

Jeśli chodzi o BMW 5 to wolałbym A6 , wygląda świeżej , nowocześniej jak dla mnie.

Edytowane przez matbruk

Opublikowano
Godzinę temu, matbruk napisał(a):

Ta A6 z linku ma bieda światła , odrzucilbym odrazu , szukaj minimum full LED

W C8 są 3 rodzaje lamp, seria zwykłe LED (właśnie tak jak ten egzemplarz), Matrix oraz HD Matrix.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, matbruk napisał(a):

Ta A6 z linku ma bieda światła , odrzucilbym odrazu , szukaj minimum full LED , albo matrix najlepiej , zaletą full LED jest taka że wyglądają tak samo jak matrix tylko niemaja ich funkcjonalności. Podstawowe ledy w A6 i w a4 wyglądają inaczej niż full LED i matrix , bież to pod uwagę , bo przesiadasz się z 20 letniego auta i możesz nawet nie wiedzieć że mogą mieć inne światła te same modele.

Jeśli chodzi o BMW 5 to wolałbym A6 , wygląda świeżej , nowocześniej jak dla mnie.

Byłem dziś na spacerze z rodziną i stała A6 obok BMW5. Rzeczywiscie zwróciliśmy uwagę, ze A6 wygląda nowocześniej.

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

W C8 są 3 rodzaje lamp, seria zwykłe LED (właśnie tak jak ten egzemplarz), Matrix oraz HD Matrix.

Czym się różni matrix od HD matrix? 

Opublikowano

Screenshot_20240106_195532_Opera.jpg

Screenshot_20240106_195523_Opera.jpg

Screenshot_20240106_195627_Opera.jpg

Screenshot_20240106_195728_Opera.jpg