Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aktualizacja MIB w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 25.06.2025 o 07:04, kv77 napisał(a):

Znaczek lte już zniknął, więc prawdopodobnie czekają mnie te kolejne niespodzianki. Co mogę zrobić żeby to naprawić i zapobiec kolejnym problemom?

Hej ja mam P3853 i znaczek LTE widzę na chwilę po uruchomieniu później znika żeby nie info na forum nawet bym nie zauważył że pojawia się na chwilę , osobiście mi nie przeszkadza i nie wiem czy bym grzebał na twoim miejscu,  działa wszystko jak należy czasem nie łączy mi samochodu z automatu z telefonem ale to mam problem z telefonem za dużo urządzeń na BT najprawdopodobniej,  ale po wciśnięciu ikony w aucie bez problemu połącza , większy może nie problem a dyskomfort mam z nawigacją bo mi przekręca słowo coś w stylu  "trzymaj się pałej strony " coś w tym stylu już dokładnie nie pamiętam ale nie ogarnia jednego czy dwóch słów 

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. W miedzyczasie poradziłem sobie z problemem. Przywróciłem MMI do ustawień fabrycznych  i skonfigurowałem wszystko od nowa. Dodatkowo usunąłem i dodałem z powrotem auto w myAudi bo aplikacja straciła połączenie z autem. Po ponownej konfiguracji wszystko wróciło do normy i lte również jest widoczne. Robiłem aktualizację do P3853 bo na P3620 zaczął mieć ostatnio bardzo duże problemy w łączeniu się z telefonem nawet po kablu. W serwisie powiedzieli że potrzebna jest aktualizacja i zaproponowali usługę za 2,5k PLN, wiec zdecydowałem się na samodzielną aktualizację. Na szczeście teraz jest ok i mam nadzieję że tak już zostanie bo nie chcę wgrywać kolejnej wersji.

Opublikowano
9 godzin temu, dziki24 napisał(a):

Hej ja mam P3853 i znaczek LTE widzę na chwilę po uruchomieniu później znika żeby nie info na forum nawet bym nie zauważył że pojawia się na chwilę , osobiście mi nie przeszkadza i nie wiem czy bym grzebał na twoim miejscu,  działa wszystko jak należy czasem nie łączy mi samochodu z automatu z telefonem ale to mam problem z telefonem za dużo urządzeń na BT najprawdopodobniej,  ale po wciśnięciu ikony w aucie bez problemu połącza , większy może nie problem a dyskomfort mam z nawigacją bo mi przekręca słowo coś w stylu  "trzymaj się pałej strony " coś w tym stylu już dokładnie nie pamiętam ale nie ogarnia jednego czy dwóch słów 

Też mam tak samo z tym lte i w niczym to nie przeszkadza. Ale navi działa ok.

Opublikowano
W dniu 27.06.2025 o 07:30, Deniro napisał(a):

Hej, czy ta wersja zadziała na A3 z 25 r.? Niestety na dziale z A3 nikt nie odpowiada. Czy ten plik aktualizacji jest uniwersalny dla wszystkich platform MHI3? Obecnie mam wersję 4318.

Opublikowano
6 godzin temu, Harmattan napisał(a):

Hej, czy ta wersja zadziała na A3 z 25 r.? Niestety na dziale z A3 nikt nie odpowiada. Czy ten plik aktualizacji jest uniwersalny dla wszystkich platform MHI3? Obecnie mam wersję 4318.

Tak pasuje ale jak masz nowe auto to raczej nie bawiłbym się w aktualizacje

Opublikowano

Prośba o pomoc, bo nie mogę się w tym zorientować…

Na mibsolution znalazłem tylko paczkę 20230926_M.I.B_Patches i tam są tylko pliki do MHI2, jak znaleźć do MIB3?

Drugie pytanie, czy te instrukcje od A4 B9 tyczą się ogólnie MIB3, czyli mogę w ten sam sposób zaktualizować w S6 C8 (mam MPR3_ER_AU_P3385)?

Edytowane przez Osiollekk

Opublikowano
  • Autor

MIB3 :         katalog MQB_Solution/MHI3 - APTIV/Firmware

Opublikowano
59 minut temu, mcemsi napisał(a):

MIB3 :         katalog MQB_Solution/MHI3 - APTIV/Firmware

Ok, faktycznie, dzięki za pokierowanie.

Ale teraz kolejna rzecz, u mnie wersja oprogramowania zaczyna się od MPR, nie MHI3, to rozumiem, że powinienem pobrać jednak z folderu MPR3/Firmware?

I tam jest tylko jeden plik z początkiem jak u mnie czyli ER_AU_P3695, bo pozostałe to albo ER_AUASUV, albo ER_VWG36, albo US_AU…

Opublikowano
  • Autor

Wygląda że ER_AU... to dla Audi w wersji EU , US-AU.... to dla amerykanów a ER_VW to zapewne dla modeli VW.

Opublikowano

Też tak myślę, więc pobieram ten jeden który mi został, wypakowuje na pendrive, odpalam to menu serwisowe dwoma palcami, i pendrive wkładam gdzie? Bo pod podłokietnikiem mam dwa gniazda ale usb-c 

Opublikowano
  • Autor

USB , nieważne czy zwykłe czy małe USB-C, powinno się zgłosić że znaleziono aktualizacje i czy kontynuować...

Opublikowano

Ok, a jeszcze dla pewności, dopiero jak się zmienia z wersji 3xxx na 4xxx trzeba dodatkowo inne moduły aktualizować? Więc taka zmiana z 3385 na 3695 nie wymaga dodatkowych działań? 

Opublikowano
W dniu 5.07.2025 o 11:05, Osiollekk napisał(a):

Ok, a jeszcze dla pewności, dopiero jak się zmienia z wersji 3xxx na 4xxx trzeba dodatkowo inne moduły aktualizować? Więc taka zmiana z 3385 na 3695 nie wymaga dodatkowych działań? 

Conbox warto od razu zaktualizować do nowszej wersji - na starym sofcie nie działał bezprzewodowy AA

Opublikowano

Witam Panowie,

Tak czytam ten wątek, przeglądam linki i nie bardzo wiem który soft wgrać u siebie... 

mój sprzęt:

H8W2035043

MHI3_ER_AU_P3385

CL33_MIB3H_AU_ER_G4x_2002403PROD-1

Zależy mi na AAuto bezprzewodowym w głównej mierze. Mam również GangBang&Olufsen, HUD i kilka innych dodatków.

Podpowiecie co mam pobrać aby było bezpiecznie ? Nie musi być do najnowszej wersji aby było stabilnie :)

Opublikowano
2 godziny temu, Gildzior napisał(a):

Zależy mi na AAuto bezprzewodowym w głównej mierze

Nie uruchomisz tego aktualizacją. Trzeba zmienić kodowania/adaptacje.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

mam OBDeleven więc to sobie ogarnę tylko słyszałem, że od wersji 36xx dopiero można to aktywować ?

Opublikowano
23 minuty temu, Gildzior napisał(a):

słyszałem, że od wersji 36xx dopiero można to aktywować ?

We wcześniejszych też.

Opublikowano

Tak?

Carplay mam bezprzewodowy ale AA niestety nie. Funkcja ta w OBDe jest aktywna więc nic więcej nie mogę z tym zrobić. Kodowanie ręczne to już za wysokie progi dla mnie 😕

Opublikowano

Samemu można zmienić za pomocą obdeleven.

Opublikowano
8 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Samemu można zmienić za pomocą obdeleven.

A możesz podpowiedzieć jak i czy w wersji oprogramowania 3385 będę w stanie uruchomić bezprzewodowe AA używając obdeleven?

Czy mogę prosić o kolejność wgrywania wersji oprogramowania od mojego czyli 3385? Czy aktualizacja oprogramowania wiąże się z utratą gwarancji?