Opublikowano 26 Sierpnia 202526 Sie 4 godziny temu, antioedipus napisał(a): Ciekawe, ja mam informację od Panów z vaguptade.com, że przy aktualizacji MMI nie aktualizują domyślnie gataway'a i conboxa - to już dla nich osobna usługa. W zakresie wskazówek na Virtual Cockpit na wersji 4398 podobno rzeczywiście chodzi wyłącznie o przeniesienie wskazań nawigacyjnych, tj. na Virtual Cockpit wciąż widzimy wyłącznie wbudowaną mapę Audi. Dokument SVM jest wiarygodniejszym źródłem informacji aniżeli "panowie z vagupdate.com których strona notabene nie działa... ale oczywiście polemizował nie będę - pliki są publiczne aktualizujcie śmiało w razie problemów piszcie na Śląsku będę wszystko naprawiał po koleji 👌 Edytowane 26 Sierpnia 202526 Sie przez Deniro
Opublikowano 5 Września 20255 Wrz W dniu 26.06.2025 o 13:07, Burzaa napisał(a): też tak kiedyś miałem i pamiętam, że udało mi się to naprawić przy pomocy VCDS, w którymś module zaznaczyłem, że ikonka internetu ma być zawsze widoczna. Mam OBDeleven - czy ktoś mógłby podpowiedzieć, gdzie dokładnie znajduje się to ustawienie?
Opublikowano 8 Września 20258 Wrz Ok, moje powyższe pytanie już nieważne. Zaktualizowałem już "oficjalnie" w serwisie do 4398 (łącznie z conboxem i gatewayem) i wszystko gra. Poniżej, dla zainteresowanych tematem, wygląd nowych wskazówek nawigacyjnych z AA / Carplay na VC:
Opublikowano 11 Września 202511 Wrz Przechodziłeś z 3853 z tej wersji ? duży koszt w serwisie ? nic się nie dzieje ? Edytowane 11 Września 202511 Wrz przez wojteksuwałki
Opublikowano 11 Września 202511 Wrz 4 godziny temu, wojteksuwałki napisał(a): Przechodziłeś z 3853 z tej wersji ? duży koszt w serwisie ? nic się nie dzieje ? Hej, w ASO w "promocyjnej" cenie 500 zł przy okazji akcji serwisowej 90TS. Tak, przechodziłem z samodzielnie zainstalowanej 3853 (z oryginalnej 3248 poprzez 3283 i 3620). Pewnie miałem trochę szczęścia, bo nie każde ASO chętnie podejmuje się tematu updejtowania MMI. Wszystko świetnie działa, łącznie z bezprzewodowym AA, które aktywowałem przez kilka prostych adaptacji w OBDeleven.
Opublikowano 11 Września 202511 Wrz To cena faktycznie ok za całość. Kurcze skoro dobrze chodzi wszystko to znowu kuszące ...:). Czyli przy takim roczniku też można przeprowadzać. Wcześniej pisałeś że ponoć nie zalecane do starszych aut. Znaczy że nie takie jeszcze stare są w jakim serwisie robiłeś ? Edytowane 11 Września 202511 Wrz przez wojteksuwałki
Opublikowano 11 Września 202511 Wrz Podeślę na priv nazwę serwisu. Tak naprawdę takie updejty systemowe powinny być darmowe - tym bardziej, że A4 było pierwszym modelem z MIB3, które przez pewien czas było po prostu niedopracowane.
Opublikowano 11 Września 202511 Wrz Dzięki za namiar .Niestety ale co zrobić chcesz aktualizacje płać 🤣
Opublikowano 14 Września 202514 Wrz 1 godzinę temu, amadeoo napisał(a): Ciekawe ile #Deniro bierze za aktualizację ? Ja biore troche więcej niż ty zapłaciłeś ale ta cena też pewnie wynika z jakiegoś może rabatu czy promocji nie wiem , robocz-godzina w Aso kosztuje 700-800zł wątpie żeby tu na śląsku ktoś w ASO wykonał taki update za 500zł pewnie to kwestia indwydualnego podejścia i rozliczenia również innych usług Natomiast to i tak już niema zanczenia bo właśnie wyszły nowe wersje 4580 oraz 4853 podobno multum zmian i dodatków ale nie testowałem - link udostepnie wieczorem natomiast aktualizacji samemu już wogóle nie będzie można przeprowadzić ponieważ Audi od wersji 43xx cyfowało całkowicie czerwone menu aktualizacji i teraz jest one wywoływane przez program diagnostyczzny ODIS ONLINE Edytowane 14 Września 202514 Wrz przez Deniro
Opublikowano 14 Września 202514 Wrz Kilka uwag ode mnie. Od wersji MHI3_ER_AU_P4398 działają wskazania z GoogleMaps/Apple na wskaźnikach oraz na projekcji HUD. Najlepiej przechodzić update w kolejności 3385 -> 3843* -> 4398. Oprogramowanie układowe 4x wymaga Conbox w wersji SW wyższej niż 4xx. Jeśli masz wersję 4014, nie będziesz mógł zaktualizować do wersji 4398 bez cofnięcia się do niższej wersji - sprawdzone Z wersji 4014 można przeskoczyć do softu 45**, ale mogą wystąpić problemy z conbox - utrata bluetooth i inne cuda. Zalecany update Conbox do wersji min 5xx W śląskim mogę wykonać aktualizację i przywrócę REM w każdej wersji (również zdalnie, wymagane posiadanie kabla enet)
Opublikowano 14 Września 202514 Wrz Świetnie, że wychodzą nowe wersje. Dobrze byłoby poznać bardziej szczegółowe informacje o zmianach w 4580 / 4853. Edit: na mibsolution.one pojawiła się dzisiaj wersja MHI3_ER_AU_P4851 Edytowane 15 Września 202515 Wrz przez antioedipus
Opublikowano 15 Września 202515 Wrz Próbowałem zainstalować nowe mapy z poziomu czerwonego menu i pod koniec aktualizacji pojawił mi się błąd Error 133 in modul NAVdb Root. Próbowałem na pendrive 256GB usb C i za pomocą pendrive 32Gb przy pomocy przejściówki. Jest ktoś w stanie mi pomóc jak mam zainstalować te najnowsze mapy, bo teraz nie mam żadnych 😕 dzięki z góry.
Opublikowano 16 Września 202516 Wrz Mapy instaluje się z poziomu pielęgnacji systemu, a nie czerwonego menu. Poza tym zero ninformacji na temat wersji posiadanego oprogramowania, ani wersji imstalowanych map, więc jak ktoś ma tu pomóć ? Na podstawie czego?
Opublikowano 19 Września 202519 Wrz On 9/14/2025 at 3:28 PM, Deniro said: Ja biore troche więcej niż ty zapłaciłeś ale ta cena też pewnie wynika z jakiegoś może rabatu czy promocji nie wiem , robocz-godzina w Aso kosztuje 700-800zł wątpie żeby tu na śląsku ktoś w ASO wykonał taki update za 500zł pewnie to kwestia indwydualnego podejścia i rozliczenia również innych usług Natomiast to i tak już niema zanczenia bo właśnie wyszły nowe wersje 4580 oraz 4853 podobno multum zmian i dodatków ale nie testowałem - link udostepnie wieczorem natomiast aktualizacji samemu już wogóle nie będzie można przeprowadzić ponieważ Audi od wersji 43xx cyfowało całkowicie czerwone menu aktualizacji i teraz jest one wywoływane przez program diagnostyczzny ODIS ONLINE Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł przesłać 4853, ponieważ plik w mibsolution jest uszkodzony
Opublikowano 24 Września 202524 Wrz Czyli jeżeli ma teraz 4364 i nie mogę wejść w ustawienia trzymając dwa palce na krawędzi ekranu a chciałbym zaktualizować system do nowszego to jaki to jest koszt? Z tego co piszecie to również musi być podniesiony Conbox?
Opublikowano 25 Września 202525 Wrz Witam pozwolę sobie napisać, jestem umówiony w końcu na akcje serwisowa 16.10 zgłosiłem też chęć aktualizacji MMi oczywiście w rozsądnych pieniadzach a czy są rozsądne i jakie i najważniejsze czy w końcu ustaną bolączki łączności ? dam znaczy po oczywiście Miłego dnia