Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aktualizacja MIB w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak można aktywować Phone Apps (Carplay i AndroidAuto bezprzewodowo), ale wymaga to podniesienia softu w kilku pośredniczących modułach jak Conbox, Gateway itp

Edytowane przez turzol

Opublikowano
53 minuty temu, turzol napisał(a):

Tak można aktywować Phone Apps (Carplay i AndroidAuto bezprzewodowo), ale wymaga to podniesienia softu w kilku pośredniczących modułach jak Conbox, Gateway itp

Do ogarnięcia zdalnie przez chińskiego VCDS? Czy kogoś polecasz w okolicach Warszawy i jakie to mogą być koszta? 

Dzięki

Opublikowano
W dniu 7.11.2025 o 22:47, SobierajA4B9 napisał(a):

Do ogarnięcia zdalnie przez chińskiego VCDS? Czy kogoś polecasz w okolicach Warszawy i jakie to mogą być koszta? 

Dzięki

tak moge uruchomic i zaktualizowac całość zdlanie potrzebujesz kabel ENET (allegro) i laptop całość uruhcomie zdalnie po podłaczeniu , szybko sprwnie i z domu

Opublikowano

Czy przy fabrycznym nagłośnieniu Bang&Olufsen można robić aktualizację czy trzeba jakieś kombinacje ?
Obecnie mam 3248 ale chciałbym przejść na 3853 oczywiście po kolei podnosząc wersje.  

Samochód to audi A4 B9 Lift 2020

Opublikowano
9 godzin temu, Pjendrus napisał(a):

Czy przy fabrycznym nagłośnieniu Bang&Olufsen można robić aktualizację czy trzeba jakieś kombinacje ?
Obecnie mam 3248 ale chciałbym przejść na 3853 oczywiście po kolei podnosząc wersje.  

Śmiało, bez kombinacji. 

Opublikowano
20 godzin temu, Pjendrus napisał(a):

Niema sensu ta aktualizacja nic nie wniesie , najlpiej odrazu 4853 w pakiecie z aktualizacja Conboxa oraz Gatwaya i licznika wtedy masz zestaw najnowszego oprogramowania z koncówki 2025 , wspiera ci bezprzewodowy android auto , wskazania android auto na liczniku , Nowy system Głosowy SDS 

Opublikowano
  • Autor

Update do 4398/4853 wytnie mi odblokowaną nawigację?

Opublikowano
37 minut temu, mcemsi napisał(a):

Update do 4398/4853 wytnie mi odblokowaną nawigację?

To już trzeba pytać u źródła

Opublikowano
W dniu 11.11.2025 o 07:59, Deniro napisał(a):

Niema sensu ta aktualizacja nic nie wniesie , najlpiej odrazu 4853 w pakiecie z aktualizacja Conboxa oraz Gatwaya i licznika wtedy masz zestaw najnowszego oprogramowania z koncówki 2025 , wspiera ci bezprzewodowy android auto , wskazania android auto na liczniku , Nowy system Głosowy SDS 

ogarniesz to zdalnie czy trzeba osobiście ?

Opublikowano
55 minut temu, Pjendrus napisał(a):

ogarniesz to zdalnie czy trzeba osobiście ?

można zdalnie , kup sobie kabelek tylko z allegro "ENET BMW" wpisz i laptop i tyle odezwij sie na priv

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Jaką wersję mogę wgrać samemu żeby zaczął działać android auto? Ikonkę phone apps mam w menu ale nie wykrywa telefonów. Wystarczy mi połączenie kablem, nie musi działać bezprzewodowo. 

IMG20251123194717.jpg

Opublikowano

😱w temacie powyższe jest napisana wersja od której wymagana jest aktualizacja całego canboxa a tego już sam nie zrobisz 

Edytowane przez dziki24

Opublikowano

Dzięki za info. Pozostaje szukać kogoś w okolicy kto ogarnie temat. 

Opublikowano
14 godzin temu, mateusz16 napisał(a):

Dzięki za info. Pozostaje szukać kogoś w okolicy kto ogarnie temat. 

mozemy zdalnie kub kabel enet

Opublikowano

Mam wersję 4014 jak na foto. Gdzie znajdę coś nowszego ( wgrane w sierpniu 2025 ) mapy również. Auto USA 2023. Obecnie czasem mi rozłącza Apple car. Może w nowszej wersji to poprawili. 

IMG_9337.jpeg

IMG_9338.jpeg

Opublikowano

taka ciekawostka, dzisiaj odebrałem samochód usa, wracałem z Gdańska wireless android auto działał ponieważ po drugiej strony stawu używałem wcześniej. ale jakoś po godzinie w trakcie jazdy mmi mi rozłączyło telefon jakiś błąd wyskoczył że nie dozwolone jest korzystanie z wireless AA w moim regionie lol wtf 

nie wiem co się stało może przez mój tel car pobrał jakiś soft update czy coś albo się skapnął że nima go w USA i zablokował funkcję bezprzewodową. jak podłącze kabel USB to działa 

Opublikowano

Czy aktualizacja do 3620 da coś ciekawego?

IMG20251123194646.jpg

IMG20251123194717.jpg

Opublikowano
10 godzin temu, Areczek92 napisał(a):

Czy aktualizacja do 3620 da coś ciekawego?

IMG20251123194646.jpg

IMG20251123194717.jpg

Nic

Opublikowano

Kusi instalacja jednego z poniższych firmware z MIB Solution:

image.png.98713a2cb65565de5adb45650dbb1886.png 

Oryginalnie mam MHI3_ER_AU P4014 z bezprzewodowym AA i CP.

Samochód z końcówki 2023 i ma SFD2, więc nie wiadomo czy w ogóle zacznie czytać pendrive z aktualizacją oprogramowania.

Pytanie czy coś dojdzie nowego w wersji np. P4398 lub P4851 i czy można od razu przeskoczyć na najwyższą wersję?

Ma może ktoś doświadczenie?

Edytowane przez OlekS
Literówka

Opublikowano

niby będą strzałki Navi AA w zegarach, np od waze, bo na 4014 nima 

ktoś robił update czy nie?