Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aktualizacja MIB w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może komuś się przyda, natrafiłem na info jak przywrócić czerwone menu w wersjach > 43** za pomocą VCtool:

Activation of red menu via FoD Tweaker on compatible systems is already available - you just need to provide the correct FeC code to activate the red menu. And the code is: 00000700 GEM Activation

Opublikowano
22 godziny temu, antioedipus napisał(a):

Może komuś się przyda, natrafiłem na info jak przywrócić czerwone menu w wersjach > 43** za pomocą VCtool:

Activation of red menu via FoD Tweaker on compatible systems is already available - you just need to provide the correct FeC code to activate the red menu. And the code is: 00000700 GEM Activation

Warto tylko dodać że VCtool kosztuje 189 euro rocznie + funkcja Fod Tweaker 399euro także raczej poza zasięgiem własnego użytku , dodatkowo nie działa w Audi A3/Q3 oraz rocznikach 2024+

Opublikowano
2 hours ago, Deniro said:

Warto tylko dodać że VCtool kosztuje 189 euro rocznie + funkcja Fod Tweaker 399euro także raczej poza zasięgiem własnego użytku , dodatkowo nie działa w Audi A3/Q3 oraz rocznikach 2024+

Dodatek FOD Tweaker można kupić za 100 € za jeden numer VIN i korzystać z niego bez ograniczeń. Nie musisz mieć subskrypcji VCtool. To rozsądne rozwiązanie, zakładając, że chcesz włączyć kilka innych funkcji.

Opublikowano

Cześć, 

mam pytanie dotyczące nowej aktualizacji dla modeli A4/A5 z 2024 r. z inteligentnym asystentem prędkości (ISA). Obecnie mam wersję MMI MHI3_ER_AU_P4026. W menu MMI w ulubionych mogę już ustawić wyłącznik ISA, ale interesuje mnie, czy w nowszych wersjach MMI można wyłączyć ISA za pomocą przycisku gwiazdki na kierownicy (zamiast przycisku podgrzewania kierownicy). Czy ktoś z Was wie coś o tej funkcji?

Mam również problem z CarPlay, który czasami samoczynnie traci połączenie z MMI, niezależnie od tego, czy jest to połączenie przewodowe, czy bezprzewodowe. 

Dziękuję i pozdrawiam z Czech

Opublikowano
15 godzin temu, pepikcz napisał(a):

czy w nowszych wersjach MMI można wyłączyć ISA za pomocą przycisku gwiazdki na kierownicy (zamiast przycisku podgrzewania kierownicy)

Nie można.

Opublikowano

Umówiłem się na wymianę oleju w ASO, przy okazji będę pytał ich o MMI oraz o aktualizację modułów i jak to wygląda cenowo. Zobaczymy co rzucą, za tydzień powinienem coś więcej wiedzieć.

Opublikowano

Mam wgraną P3281, poszukuję wersji P3620 i P3853 a mibsolution.one co nie działa. Pomożecie :)

Edytowane przez payong

Opublikowano

Mogę pomóc zdalnie z aktualizacjami i kodowaniami wystarczy kabelek

ALLEGRO.PL

Opublikowano
W dniu 25.09.2025 o 11:00, dziki24 napisał(a):

Witam pozwolę sobie napisać,  jestem umówiony w końcu na akcje serwisowa 16.10 zgłosiłem też chęć aktualizacji MMi oczywiście w rozsądnych pieniadzach a czy są rozsądne i jakie i najważniejsze czy w końcu ustaną bolączki łączności ? dam znaczy po oczywiście 

Miłego dnia 

Witam ponownie jestem po akcji serwisowej 90ts czas ok 1.5 h ale tu liczę od zdania  i odebrania samochodu niestety nie udało mi się zaktualizować MMI,  serwisant potwierdził że jest dostępna aktualizacja a jej czas to ok 2h i wymaga kolejnej wizyty koszt ok 1250 zł. 

Pozdrawiam 

Opublikowano
Godzinę temu, dziki24 napisał(a):

Witam ponownie jestem po akcji serwisowej 90ts czas ok 1.5 h ale tu liczę od zdania  i odebrania samochodu niestety nie udało mi się zaktualizować MMI,  serwisant potwierdził że jest dostępna aktualizacja a jej czas to ok 2h i wymaga kolejnej wizyty koszt ok 1250 zł. 

Pozdrawiam 

Zapraszam zrobimy wszystko zdalnie w dużo niższej cenie

Opublikowano
W dniu 9.10.2025 o 10:36, Harmattan napisał(a):

Umówiłem się na wymianę oleju w ASO, przy okazji będę pytał ich o MMI oraz o aktualizację modułów i jak to wygląda cenowo. Zobaczymy co rzucą, za tydzień powinienem coś więcej wiedzieć.

Uznali mi na gwarancji oświetlenie Ambient (mam typowy objaw z miganiem) oraz aktualizację MMI i innych modułów po tym, jak powiedziałem że czasami nie łączy się z telefonem lub potrafi przerwać. W obydwóch przypadkach jest aktualizacja do zrobienia i ASO poinformowało mnie, że muszę u nich zostawić auto na cały dzień bo jest duży pakiet aktualizacji. Na początku listopada mam wizytę, zobaczymy czy faktycznie zaktualizują system do najnowszej wersji

Opublikowano

Witam kolegów 😊

Śledzę ten watek  i mam taka zagwozdkę, mianowicie gdy kupiłem auto chciałem mieć bezprzewodowe Android Auto ( bo na kablu śmigało) wcześniej pisał o tym kolega @Gildzior Odkąd kupiłem samochód ( jakieś 2 lata) miałem tylko bezprzewodowe carplay do wyboru, z tego co wyczytałem trzeba było podnieść soft, natrafiłem na ten temat tutaj i dzięki niemu udało mi się podnieść do P4364 ( dzięki wrzutce @Deniro)  po czym już zaczęło widzieć obie możliwości a nawet wykrywa mój telefon ale jak próbuje dodać w menu to dostaje komunikat „nie można utworzyć połączenia bluetooth”.

Czy ktoś wie co to może być ?

Dodatkowo napisze ze w tybie telefonu nie ma problemu z polaczeniem bluetooth.

20251018_185642.jpg

Edytowane przez Barato

Opublikowano
3 godziny temu, Barato napisał(a):

Witam kolegów 😊

Śledzę ten watek  i mam taka zagwozdkę, mianowicie gdy kupiłem auto chciałem mieć bezprzewodowe Android Auto ( bo na kablu śmigało) wcześniej pisał o tym kolega @Gildzior Odkąd kupiłem samochód ( jakieś 2 lata) miałem tylko bezprzewodowe carplay do wyboru, z tego co wyczytałem trzeba było podnieść soft, natrafiłem na ten temat tutaj i dzięki niemu udało mi się podnieść do P4364 ( dzięki wrzutce @Deniro)  po czym już zaczęło widzieć obie możliwości a nawet wykrywa mój telefon ale jak próbuje dodać w menu to dostaje komunikat „nie można utworzyć połączenia bluetooth”.

Czy ktoś wie co to może być ?

Dodatkowo napisze ze w tybie telefonu nie ma problemu z polaczeniem bluetooth.

20251018_185642.jpg

Wszystkie aktualizacje 4XX są aktualizacjami "zbiorczymi" i do prawidłowego działania wymagaja aktualizacji CONBOX (moduł telematyki) oraz głowny komputer samochodu GATWAY a nastepnie trzeba wprowadzić do nich nowe kodowania i nowe parametrazacje , także samodzielne aktualizacje już raczej odchodzą do lamusa

możemy to zrobić zdlanie wystarczy laptop i kabelelek za 50zl

Opublikowano

Ok, rozumiem. A nie dało by się tego ogarnąć samemu np. OBDevelen ? skoro wystarczy kabelek  z OBDII.

Chciałbym nie wydawać miliona monet aby mi AA działał bezprzewodowo.

Co do kabelka i zrobienia zdalnie to traktuje to jako ostateczność😉 już kiedyś u Was byłem @Deniro z Q5 bo mieszkam w miarę niedaleko i raczej bym wolał podjechać.

Opublikowano
5 godzin temu, Barato napisał(a):

Ok, rozumiem. A nie dało by się tego ogarnąć samemu np. OBDevelen ? skoro wystarczy kabelek  z OBDII.

Chciałbym nie wydawać miliona monet aby mi AA działał bezprzewodowo.

Co do kabelka i zrobienia zdalnie to traktuje to jako ostateczność😉 już kiedyś u Was byłem @Deniro z Q5 bo mieszkam w miarę niedaleko i raczej bym wolał podjechać.

Niestety OBDeleven niema takich funkcjonalności

Opublikowano

Ok to w takim razie czy da się to zrobić VCDS ?

Znalazłem instrukcje na necie jak uruchomić Wireless AA przez wejście poprzez VCDS, sekcje F5 i włączenie paru funkcji ale trochę boje się namieszać.

Wiec wole się wypytać mądrzejszych ode mnie.

Opublikowano

Za pomocą VCDS nie wgrasz wyższych wersji softów i to do żadnych sterowników, bo VCDS nie ma takiej możliwości. Jedyne co możesz wykonać za pomocą VCDSa, to zmiana adaptacji w sterownikach 5F oraz 75. Przyniesie to sukces tylko gdy softy sterowników są odpowiednie i obsługują bezprzewodowe AA/CP.

Opublikowano

Ok po wgraniu softu P4364 w menu telefonu widzę informacje ze mogę się teraz połączyć z CP lub AA bezprzewodowo ,wcześniej bezprzewodowo był tylko CP, wiec fizycznie chyba nie brakuje?

Wiec sfoft wgrany do mmi a tylko brakuje adaptacji ? dobrze myślę ?