Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aktualizacja MIB w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, dziki24 napisał(a):

Witam ponownie jestem po akcji serwisowej 90ts czas ok 1.5 h ale tu liczę od zdania  i odebrania samochodu niestety nie udało mi się zaktualizować MMI,  serwisant potwierdził że jest dostępna aktualizacja a jej czas to ok 2h i wymaga kolejnej wizyty koszt ok 1250 zł. 

Pozdrawiam 

Zapraszam zrobimy wszystko zdalnie w dużo niższej cenie

Opublikowano
W dniu 9.10.2025 o 10:36, Harmattan napisał(a):

Umówiłem się na wymianę oleju w ASO, przy okazji będę pytał ich o MMI oraz o aktualizację modułów i jak to wygląda cenowo. Zobaczymy co rzucą, za tydzień powinienem coś więcej wiedzieć.

Uznali mi na gwarancji oświetlenie Ambient (mam typowy objaw z miganiem) oraz aktualizację MMI i innych modułów po tym, jak powiedziałem że czasami nie łączy się z telefonem lub potrafi przerwać. W obydwóch przypadkach jest aktualizacja do zrobienia i ASO poinformowało mnie, że muszę u nich zostawić auto na cały dzień bo jest duży pakiet aktualizacji. Na początku listopada mam wizytę, zobaczymy czy faktycznie zaktualizują system do najnowszej wersji

Opublikowano

Witam kolegów 😊

Śledzę ten watek  i mam taka zagwozdkę, mianowicie gdy kupiłem auto chciałem mieć bezprzewodowe Android Auto ( bo na kablu śmigało) wcześniej pisał o tym kolega @Gildzior Odkąd kupiłem samochód ( jakieś 2 lata) miałem tylko bezprzewodowe carplay do wyboru, z tego co wyczytałem trzeba było podnieść soft, natrafiłem na ten temat tutaj i dzięki niemu udało mi się podnieść do P4364 ( dzięki wrzutce @Deniro)  po czym już zaczęło widzieć obie możliwości a nawet wykrywa mój telefon ale jak próbuje dodać w menu to dostaje komunikat „nie można utworzyć połączenia bluetooth”.

Czy ktoś wie co to może być ?

Dodatkowo napisze ze w tybie telefonu nie ma problemu z polaczeniem bluetooth.

20251018_185642.jpg

Edytowane przez Barato

Opublikowano
3 godziny temu, Barato napisał(a):

Witam kolegów 😊

Śledzę ten watek  i mam taka zagwozdkę, mianowicie gdy kupiłem auto chciałem mieć bezprzewodowe Android Auto ( bo na kablu śmigało) wcześniej pisał o tym kolega @Gildzior Odkąd kupiłem samochód ( jakieś 2 lata) miałem tylko bezprzewodowe carplay do wyboru, z tego co wyczytałem trzeba było podnieść soft, natrafiłem na ten temat tutaj i dzięki niemu udało mi się podnieść do P4364 ( dzięki wrzutce @Deniro)  po czym już zaczęło widzieć obie możliwości a nawet wykrywa mój telefon ale jak próbuje dodać w menu to dostaje komunikat „nie można utworzyć połączenia bluetooth”.

Czy ktoś wie co to może być ?

Dodatkowo napisze ze w tybie telefonu nie ma problemu z polaczeniem bluetooth.

20251018_185642.jpg

Wszystkie aktualizacje 4XX są aktualizacjami "zbiorczymi" i do prawidłowego działania wymagaja aktualizacji CONBOX (moduł telematyki) oraz głowny komputer samochodu GATWAY a nastepnie trzeba wprowadzić do nich nowe kodowania i nowe parametrazacje , także samodzielne aktualizacje już raczej odchodzą do lamusa

możemy to zrobić zdlanie wystarczy laptop i kabelelek za 50zl

Opublikowano

Ok, rozumiem. A nie dało by się tego ogarnąć samemu np. OBDevelen ? skoro wystarczy kabelek  z OBDII.

Chciałbym nie wydawać miliona monet aby mi AA działał bezprzewodowo.

Co do kabelka i zrobienia zdalnie to traktuje to jako ostateczność😉 już kiedyś u Was byłem @Deniro z Q5 bo mieszkam w miarę niedaleko i raczej bym wolał podjechać.

Opublikowano
5 godzin temu, Barato napisał(a):

Ok, rozumiem. A nie dało by się tego ogarnąć samemu np. OBDevelen ? skoro wystarczy kabelek  z OBDII.

Chciałbym nie wydawać miliona monet aby mi AA działał bezprzewodowo.

Co do kabelka i zrobienia zdalnie to traktuje to jako ostateczność😉 już kiedyś u Was byłem @Deniro z Q5 bo mieszkam w miarę niedaleko i raczej bym wolał podjechać.

Niestety OBDeleven niema takich funkcjonalności

Opublikowano

Ok to w takim razie czy da się to zrobić VCDS ?

Znalazłem instrukcje na necie jak uruchomić Wireless AA przez wejście poprzez VCDS, sekcje F5 i włączenie paru funkcji ale trochę boje się namieszać.

Wiec wole się wypytać mądrzejszych ode mnie.

Opublikowano

Za pomocą VCDS nie wgrasz wyższych wersji softów i to do żadnych sterowników, bo VCDS nie ma takiej możliwości. Jedyne co możesz wykonać za pomocą VCDSa, to zmiana adaptacji w sterownikach 5F oraz 75. Przyniesie to sukces tylko gdy softy sterowników są odpowiednie i obsługują bezprzewodowe AA/CP.

Opublikowano

Ok po wgraniu softu P4364 w menu telefonu widzę informacje ze mogę się teraz połączyć z CP lub AA bezprzewodowo ,wcześniej bezprzewodowo był tylko CP, wiec fizycznie chyba nie brakuje?

Wiec sfoft wgrany do mmi a tylko brakuje adaptacji ? dobrze myślę ?   

Opublikowano
12 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Link do tego zagadnienia ? 🤔

Opublikowano

Kolega @Denironapisał Ci wyraźnie.

Opublikowano

Trochę mnie to przerosło, trzeba by było mieć trochę sprzętu a myślałem ze jest to mniej skomplikowane ;\  

Sprawa szybko załatwiona z fachowcem @turzol i nie dużych pieniądzach 😉

Android auto bezprzewodowo śmiga aż milo :D

Opublikowano
25 minut temu, Barato napisał(a):

Trochę mnie to przerosło, trzeba by było mieć trochę sprzętu a myślałem ze jest to mniej skomplikowane ;\  

No o tym pisał Ci kolega wyżej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
On 10/13/2025 at 8:00 AM, Deniro said:

Mogę pomóc zdalnie z aktualizacjami i kodowaniami wystarczy kabelek

ALLEGRO.PL

czesc, interesuje mnie conversion z usa na europe, da sie? 

1000010487.jpg

1000010488.jpg

Opublikowano

Mogę zrobić wysyłkowo

Opublikowano
14 minut temu, tdi-bart napisał(a):

czesc, interesuje mnie conversion z usa na europe, da sie? 

1000010487.jpg

1000010488.jpg

tak zdalnie kup kabel i sie odezwij 696 669 346

Opublikowano

VNCI 6154 może być? bo planuje do vctool kupić muszę zrobić jeszcze kilka rzeczy... sfd2 unlock wgrać apr i matrix unlock

Opublikowano

Odebrałem auto z ASO dziś i niby coś zaktualizowali, ale nie podali szczegółów. Niby oświetlenie ambient ma być naprawione, jednak nie miałem jak tego zweryfikować jeszcze. Na pewno za to nie ruszyli MMI, wersja pozostała ta sama... Także nie ma co liczyć na ASO w tej kwestii. 

Opublikowano

Cześć,

Panowie czy w mojej jednostce można aktywować CarPlay? A najlepiej bezprzewodowy? 
B9 lift, 2019, jedno usb stare pod klimatronikiem i jedno usb C w podłokietniku, nie wiem czy ma to znaczenie

MIB3 

Wersja oprogramowania: 3281

Wersja oprogramowania: MHI3_ER_AUG45S_K3281

Sprzęt: H8W2035043

Sterownik mediów: CL32_MIB3H_AU_ER_G45S_A3B_2001801PROD-1

IMG_9494.jpeg

IMG_9493.jpeg