Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Rezanie i montaż halogenów z polifta w zderzak przedliftowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czekamy na lepszą fote z powiększeniem

blisko.jpg

poprawa.jpg

---------- Post dopisany at 23:55 ---------- Poprzedni post napisany at 23:49 ----------

jak te halogeny się prezentują na aucie?? jak one świecą wogóle.

Dajcie jakieś fotki.

DSC07254.jpg

DSC07260.jpg

Opublikowano

Kumpel zamontował niedawno takie w passacie. Jak dla mnie :thumbdown: , świecą gdzie chcą z mocą ledowej "postojówki", więc ewentualnie nadają sie jedynie jako "dejlajny".

Do tego denne wykonanie materiału i paskudnie wystają poza zderzak (patrząć od boku).

Jak dla mnie jedyna opcja to albo rzezanko albo wymiana zderzaka.

---------- Post dopisany at 06:46 ---------- Poprzedni post napisany at 06:38 ----------

Chociaż nie powiem że nie, ciekawie się zapowiadało. Tylko czy te chinole nie mogli by zamiast kombinować z nakładkami zrobić odlewu z ori kratki przedlift i wprasowac w to halogen... :kwasny:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem właśnie po montażu halogenów, u mnie wygląda to tak :

DSC00303.jpg

DSC00304.jpg

Opublikowano

Ciekawe rozwiązanie, może jakby jeszcze zastosowac grubszą kratke coś ala grill od s4 to by było nie do poznania :wink:

Opublikowano

cycki w przedlifcie:grin:

947237_10200595826431457_838004110_n.jpg

Opublikowano

Halo wyrezane czy zamówione na ebay'u?

Opublikowano

no to są te ibejowe :thumbdown:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie dotyczące podłączenia halogenów. Mianowicie do czego podłączyć te halogeny tzn te dwa przewody idące od halo ?

Opublikowano

Masz wlacznik przeciwmgielnych na konsoli?

Jezeli tak to szukaj przewodow w kostce lamp przednich, teraz nie pamietam dokladnie ktore to sa od tych "przeciwmgielnych" w lampach przedlift, ale jak zejde do auta to ci podrzuce.

Jak nie masz to musisz rzezac przycisk. :wink:

Opublikowano

Jest wszystko opisane bodajże 2 czy 3 strony wcześniej, co i jak podłączyć, jeśli chcesz mieć z przekaźnikiem czy bez, wszystko ładnie opisane, sam robiłem wg tego opisu i śmiga aż miło :)

Opublikowano

Dokładnie , jak masz włącznik halogenów to wystarczy kontrolką znaleźć prąd w kostce przy lampie i puścić do halogenu a drugi kabel z halo dajesz do masy i jest git , jak nie masz tego włącznika to trzeba rezać całą wiązke , co do wiązki to masz opisane co i jak w tym wątku

Opublikowano

Nie wiem czy się tu "chwaliłem" ale też już jakiś czas temu wmodziłem halogeny :)

99008932.jpg 71642356.jpg 98384297.jpg

Opublikowano

No, fajnie, pinknie.

Masz może foty z rzezania? :thumbup1:

Opublikowano

Przekopiuje to co "wyprodukowałem" na moim "rodzimym" forum Audi A80:

Na pewnym portalu aukcyjnym z głupoty (jak to często bywa) wylicytowałem jakieś tam halogeny. Generalnie można powiedzieć szrot ale w komplecie z dobrymi żarówkami H7 więc nie wybrzydzałem zwłaszcza że dałem za to 11 zł z przesyłką :mrgreen: Postanowiłem zrobić z tego jakiś użytek.

29287595.th.jpg

Halogeny postanowiłem wstawić w oryginalne kratki. Trzeba było więc wyciąć otwory.

89325976.th.jpg 77098864.th.jpg 53487307.th.jpg

Następnie w ruch poszła żywica i lakier czarny mat - musiałem nieco odmalować kratki żeby łączenia nie rzucały się tak w oczy no i efekt końcowy.

68309481.th.jpg 82307105.th.jpg 33322780.th.jpg 99008932.th.jpg

Po weekendzie jak dojdzie mi ori włącznik to wrzucę fotostory z montażu instalacji. Chce ją poprowadzić przez ori skrzynkę bezpieczników ale myślę jeszcze nad przekaźnikiem aby halogeny włączały się razem z długimi światłami. To jeszcze kwestia zastanowienia się.

EDIT

Dorzucam jeszcze schemat podłączenia halogenów. Początkowo zasilanie wziąłem z za bezpiecznika tylnego światła przeciwmgielnego ale zmieniła mi się koncepcja. Dodałem bowiem doświetlanie halogenami przy użyciu centralki z pilota i na zasileniu potrzebowałem stałego plusa dlatego w puszkę powędrował osobny bezpiecznik. Doświetlanie działa w ten sposób iż podczas otwierania auto z pilota jeśli przytrzymamy przycisk otwierania zapalą się halogeny :mrgreen:

halogeny.th.jpg

Opublikowano
:gicior::gicior:
Opublikowano

Super robota :wink: , wielkie graty za efekt, według mnie od lifta wcale nie odbiega.

No i browar koledze z A80 :drinks:

---------- Post dopisany at 17:51 ---------- Poprzedni post napisany at 17:50 ----------

tak właściwie to mnie przekonałeś do rzezania, a już wertowałem alle o nowy zderzak... :kox:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

O kurcze Super . Dzięki za wrzutkę , właśnie tego szukałem , lista zrobiona i jutro na zakupy xd :banan:

Pozdrawiam.:wink:

Opublikowano

A nie lepiej okrągfłe dzienne LED zamiast przeciwmgłowych?

Opublikowano
A nie lepiej okrągfłe dzienne LED zamiast przeciwmgłowych?

Każdy wstawia to co chce i co uważa. Porządne ledy z homologacją niestety trochę kosztują.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Caly czas poluje zeby wyrwac taka okazje co do halo jak kolega wyzej ;p nie widzi mi sie placic za ori po 70zl za sztuke, wyszlo super, takze musze chyba byc cierpliwy;) a co do ledow, to bardzo duzo ludzi uwaza to za wies(ze mna na czele), takze ledow nikomu nie doradze, jak ktos mocno chce to niech montuje, a tak jak kolega Labiel napisal troche to kosztuje. Gratuluje udanego i ekonomicznego moda :P