Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Opcje otwierania klapy bagażnika w A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam kolegów,

Mam taki problem z bagażnikiem - z tego co widzę mam tylko możliwość otwierania klapy z pilota (nie mam elektrycznej)

Z powodu tego że już raz zatrzasnąłem sobie kluczyki w bagażniku - mam pytanie - czy jest standardowo inna opcja otwierania bagażnika ?

Z tego co gdzieś wyczytałem jest opcja domontowania sobie guzika otwierania z drzwi kierowcy:

image.png.929e888cd9d1007f5a0993fb61f4b961.png

chyba jest możliwość montażu guzika po tym ukośie nad głośnikiem - szukałem włącznika w allegro ale nie mogę znaleźć - (oglądałem filmy że A4 B8 ma właśnie tutaj guzik otwierania klapy z kabiny)

Zastanawiam się czy jest tam standardowo wiązka kabli do podłączenia guzika czy muszę kombinować z kablami ?

Wydaje mi się że powinienem mieć standardowo wiązkę z wtyczką gdzieś pod plastikiem od drzwi ale nie jestem pewien.

Opublikowano

hmm to jakby masz silowniki w klapie do elektrycznego otwierania a nie masz przycisku na klapie i w drzwiach? Myslalem ze takie opcje nie sa mozliwe...

Opublikowano (edytowane)

nie ma siłowników napisał że nie ma elektrycznej klapy. ten przycisk jest dostepny tylko w elektrycznej klapie, jest inna wiązka plus przycisk a otwór w boczku mozna wyciac. nie wiem czy będzie to działało z manualną klapą (odryglowywało). Trzeba by sprawdzić. Raczej potrzebny jest też sterownik drzwi w wersji minimum mid 

nie działał przycisk do otwierania bagażnika na klamce w klapie jak kluczyki były w srodku? powinien dzialac jak byly drzwi odryglowane

poza tym klape mozna otworzyc inaczej tylko od srodka. zdejmuje sie okienko przy zamku i manualnie ciagnie za cięgno

Edytowane przez wuPiotrek
Opublikowano

ahh to troche dzwinie opisane chyba ;)

Czyli odryglowujesz klape kluczykiem ... ale przycisku do odryglowania nie masz na klapie?

Opublikowano
4 minuty temu, Koalakm napisał(a):

Myslalem ze takie opcje nie sa mozliwe...

Na początku produkcji wszystkie miały elektryczną klapę w standardzie. Z biegiem czasu wprowadzili to jako wyposażenie opcjonalne.

@dominbdg

Opisz może najpierw poprawnie temat, bo samo "Audi A4 B9" jest niewystarczające i nikomu to nie pomoże w przyszłości znaleźć odpowiedniego tematu. Uzupełnij także poprawnie profil (kod silnika).

Opublikowano
10 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Na początku produkcji wszystkie miały elektryczną klapę w standardzie. Z biegiem czasu wprowadzili to jako wyposażenie opcjonalne.

no to akurat mnie nie dziwi przy Audi ze za wszystko kasa :)

Jednak chodzi mi o to ze elektryczny rygiel / zamek to chyba ma kazdy do dzis?

Opublikowano

Tak, zamki są wszystkie elektromechaniczne. Pilotem można tylko zaryglować lub odryglować ale uniesienie klapy musi dokonać ręcznie, bo nie ma siłowników.

Opublikowano
49 minut temu, dominbdg napisał(a):

Zastanawiam się czy jest tam standardowo wiązka kabli do podłączenia guzika czy muszę kombinować z kablami ?

Na pewno nie ma. Trzeba dołożyć i wpiąć się do sterownika drzwi.

Obudowa przycisku to 8W1959829  6PS, sam przycisk to 4M0959831A

Opublikowano
5 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

@dominbdg

Opisz może najpierw poprawnie temat, bo samo "Audi A4 B9" jest niewystarczające i nikomu to nie pomoże w przyszłości znaleźć odpowiedniego tematu. Uzupełnij także poprawnie profil (kod silnika).

ok chętnie - ale jak mam to dokładniej opisać - Avant W8 2018 będzie ok ?

Opublikowano

Nie będzie, szukasz możliwości dołożenia przycisku otwierania klapy w a4 B9 i taka informacja powinna widnieć w tytule. Kod silnika wybierz z możliwych podanych.

Opublikowano
1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Nie będzie, szukasz możliwości dołożenia przycisku otwierania klapy w a4 B9 i taka informacja powinna widnieć w tytule. Kod silnika wybierz z możliwych podanych.

ok - następnym razem będę pisał w tytule krótko o co mi chodzi. Masz rację tytuł jest ogólny. 

dzięki za poprawienie mnie

Opublikowano

To jeszcze tylko kod silnika w profilu popraw, bo na pewno nie jest to 1B😉