Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj rano o 11 przeżyłem szok ;/ ukradli mi auto ;/ miałem AC sprawa jest w toku, zeznawałem 2h. Ubezpieczałem we wrześniu... O ile mogą mi zmniejszyć odszkodowanie po pół roku od ubezpieczenia? A może ktoś się natknął na moje autko?? Jestem załamany, zniżki mojej mamy polecą ;/ Jakbym ich dorwał to niewiele by z nich zostało :angry: Złodziej to najgorsza szmata zaraz po pedofilu :disgust:

Opublikowano

zapodaj jakieś informacje na temat auta

znaki szczegolne itd.

to koledzy z Poznania może coś widzieli

szkoda bryki ;(

AC troche to zrekompesuje ale strata bryki jest :wallbash:

3maj sie

Opublikowano

kurcze... to już któraś w Poznaniu...

Opublikowano

napisz coś więcej o tym gdzie stał samochód, bo też trzymam moją b6 przed blokiem w Poznaniu.. to był parking przy bloku? były tam światła? było to przy jakieś drodze?

Opublikowano

kurcze szczerze współczuję ....następne auto na naszym podwórku zginęło .... :kwasny:

Opublikowano

a ja głupi zacząłem myśleć nad trzymaniem auta pod blokiem zamiast na strzeżonym... wycofuje się... :disgust: co to się dzieje w tym Poznaniu... :thumbdown: gdzie to dokładnie było?

Opublikowano

Jestem załamany, zniżki mojej mamy polecą

a dlaczego niby maja znizki poleciec?

Opublikowano

Kolega wrócił po kilku latach z Francji do Polski i zaraz w pierwszy dzień też mu ukradli auto BMW 530 E39 w jego rodzinnym mieście Szczecinie.

Współczuję Ci Łukasz ;(

Opublikowano

Moja A4 stała na Osiedlu Oświecenia na dużym, oświetlonym parkingu. Nie było żadnych znaków po włamaniu tak jak np stłuczona szyba czy coś... Dodatkowo było zabezpieczenie na pedały sprzęgła i hamulca. Niestety ostatnio zrobiłem sobie car audio ;/ Miałem radio za 1.600 i nagłośnienie dobre (panel mam dalej w domu). Najgorsze jest to że ja ZAWSZE trzymam na strzeżonym tylko teraz się przeprowadziłem bo z laską zerwałem...na majówce mnie nie było tutaj więc auto stało raptem 3 dni...Przez te dni pisałem licencjata więc nie miałem za bardzo czasu. Mam świetny prezent na urodziny jednym słowem.

Opublikowano

no to faktycznie, jak pech to pech... :confused4:

Opublikowano

Przykro mi bardzo :(

Gdzie miałeś ubezpieczoną "niunię"?

Suma ubezpieczenia maleje wraz ze spadkiem wartości pojazdu, ale niekoniecznie jeśli masz wykupioną gwarantowaną SU lub wskazują na to inne zapisy w OWU.

Z wyrazami żalu...

arielka

Opublikowano

Ubezpieczony jestem w UNIQA. Za miesiąc będę wiedział na ile wycenią AC a w poniedziałek napisze czy i ile strace ulg ;/ Boże jak ja nienawidze wszystkich złodzieji :angry:

Opublikowano

Dodatkowo było zabezpieczenie na pedały sprzęgła i hamulca.

a ja sie łudziłem ze to moze pomoc i codziennie mecze sie z zakladaniem i zdejmowaniem tego żelastwa..

Opublikowano

Jestem załamany, zniżki mojej mamy polecą ;/ J

Nic nie poleci znizki nie traci sie przez kradziez :naughty:

Sluchaj takie zabezpieczenia jak miales to jest wielka d*pa.. Nie ma to jak cos schowanego jakis przycisk gdzies.. Bo takie to bardziej tylko prowokuja ich.. :confused4:

Opublikowano

Dawno tu nie zaglądałem i zapomniałem wam napisać jak się wszystko skończyło. Odszkodowanie dostałem po 4 miesiącach (przez policję bo popełnili parę pomyłek i wszystko musiało być poprawiane, np nr rejestracyjny ;/). Kwota odszkodowania była o 3 tysiące mniejsza niż powinna. Straciłem wszystkie zniżki, ponieważ było to odszkodowanie 100% Teraz nie mogę kupić takiego audi jak chce :( Nie dlatego że dostałem mniej kasy ale dlatego że nic nie ma ciekawego ;(

Opublikowano

Straciles tylko AC. Na OC chyba pozostaly, co? jak to jest w takim przypadku?

Opublikowano

Ja dzisiaj po ponad 3 miesiącach dostałem decyzję o odszkodowaniu, było 3 złodzieji: 1- co ukradli auto, 2- leasing, 3 PZU

Opublikowano

Ja dzisiaj po ponad 3 miesiącach dostałem decyzję o odszkodowaniu, było 3 złodzieji: 1- co ukradli auto, 2- leasing, 3 PZU

Zaskarż ich o odsetki. Zdaje się że ubezpieczyciel ma obowiązek wypłacić odszkodowanie (lub powiadomić o odmowie) w ciągu 30 dni od zgłoszenia, ewentualnie jeśli rządają dodatkowych dokumentów to ten termin wydłuża się o 14 dni.

Opublikowano

ktokolwiek w jakim kraju Ty żyjesz, cieszę się, że w czwartek może kasa na konto wyjdzie ze zwrotem różnicy, sru z odsetkami