adrein123 Opublikowano 21 Listopada 2024 Opublikowano 21 Listopada 2024 Witam. Mam taki problem otóż podczas odpalenia samochodu po nocy w momencie zejścia z ssania pojawia się lekkie terkotanie. Zauważyłem również ten dźwięk podczas cofania w momencie zatrzymania samochodu. Brzmi jakby coś rezonowało. Obstawiałem westgate ale zmieniłem turbo na nowe i dźwięk występuje dalej. Miał ktoś może coś podobnego?
adrein123 Opublikowano 21 Listopada 2024 Autor Opublikowano 21 Listopada 2024 Ok. 5k km temu został sprawdzony napinacz i wyszło ze jest na 3 zębie. Łańcuch objawia się takim terkotanie na biegu np podczas cofania? Bo na biegu jałowym dzwiek nie występuje wcale. Kompletny rozrzad wymieniony. Dzwiek jest dalej... ktoś coś? Witam. Czy ten dzwiek z filmu to uszkodzony pasek bądź któraś z rolek ? Dzwiek występuje tylko przy niskich temperaturach przy rozruchu oraz podczas ruszania. Na biegu jałowym podczas dodawania gazu nie występuje. https://youtu.be/fxIGUyYGNdM?si=yU-TPGeAQx539apX Pacjent 2.0 tfsi cpmb 2016
Langista Opublikowano 25 Grudnia 2024 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Napinacz paska osprzętu do wymiany.
adrein123 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2024 Wymienić napinacz razem z paskiem?
Langista Opublikowano 25 Grudnia 2024 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Najlepiej, chociaż jak będzie w miarę świeży to nie trzeba.
adrein123 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2024 A jest możliwość że będzie to np. Sprzęgiełko alternatora ?
Langista Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Raczej nie, w tedy piszczało by cały czas i miał byś problem z ładowaniem.
adrein123 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2024 Dodam że gdy temperatura jest powyżej 5 stopni nie terkocze nic. Zjadę do mechanika na dniach i zerkniemy. Wymieniony napinacz, pasek oraz sprzęgiełko alternatora. Dzwiek pojawia się dalej. Ma ktos jakiś pomysł?
adrein123 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu Cześć. Pisałem już na forum w starym temacie ale nikt nie dał dobrej odpowiedzi. Może tym razem się uda. Mam problem z pewnym dźwiękiem który wydobywa się z przodu silnika. Przynajmniej tak mi się wydaje. Dzwiek pojawia się podczas cofania przy obciążeniu. Również pojawia się czasem po nocy po zejściu z ssania. Do tej pory wymieniłem już rozrząd, turbo, odmę, napinacz paska, pasek, sprzegielko alternatora. Byłem u mechaników jeden twierdzi że oslona termiczna gdzieś obija drugi że wadliwe sprzegielko alternatora. Co myślicie? Wrzucam 2 filmy podglądowe. https://youtu.be/DNL_8yoVp9w?feature=shared
duzy616 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Jaki masz przebieg ? Rozrząd był mocno zużyty ? Może umów się na diagnozę do kolegi @kixi4
adrein123 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Aktualnie 130 k Rozrząd nie byl mocno zużyty. Napinacz na 3 zębie ale i tak wymieniłem dla świętego spokoju. Jest jakiś kontakt do kolegi kixi?
Rekomendowane odpowiedzi