Kacperek99DD Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Witam Mam problem z hamulcami. Przy niskich temperaturach czuć, że pedał hamulca ma trudności do powrotu do górnej pozycji. Po odpuszczeniu pedału hamulca auto jeszcze przez chwile delikatnie hamuje i po 1 s-1,5 s jedzie już normalnie. Auto generalnie po wciśnięciu hamulca bardzo dobrze hamuje niezależnie od temperatury Tarcze nie grzeją się, sprawdzałem wnętrze serwa endoskopem po zdjęciu przewodu podciśnienia i było suchutko, przednie hamulce były regenerowane 2-3 lata temu, tylny zacisk był wymieniany, a drugi tylny w bardzo dobrym stanie, tłoczek nasmarowany i lekko chodzi, a prowadnice nasmarowane i również ładnie pracują. 1,5 roku temu został wymieniony cały płyn hamulcowy i odpowietrzony układ. Słyszałem jeszcze ze potrafi spuchnąć oring na tłoczku na pompie hamulcowej, może to być przyczyną? Czy problem może być w samych przewodach elastycznych?
P.Wiśnia Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Hamulce odpowietrzone? Jakie podciśnienie daje tandem pompa? Na 99% problemem jest króciec pompy tandemowej lub sama pompa. Ewentualnie jeszcze zostaje sprawa przejścia w grodzi, ale raczej w twoim silniku przejście jest realizowany przez sztywny przewód wystający poza gródź. Z pompami jest straszny problem, w naszych silnikach były wsadzane wadliwe pompy firmy LUK. Boscha który jest w dobrym stanie, nie idzie praktycznie kupić. O nowych można zapomnieć. Zanim będziesz wymieniać to się zastanów, 2 tygodnie temu wsadziłem używanego boscha. A potem spuściłem mix oleju oraz ropy z silnika. Zamiast 3.8L spuściłem ponad 10L.
Rekomendowane odpowiedzi