RALF76 Opublikowano Niedziela o 15:06 Opublikowano Niedziela o 15:06 Godzinę temu, Lovely Man napisał(a): Jest chopy yno jedyn wist: A4 i A5 som z richtig fajnych Niemiec, a Q5 z Meksyku Wszyscy mówią że niemieckie najlepsze hehe kiedyś tak było a teraz chinol wchodzi w grę
matbruk Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu W dniu 2.03.2025 o 14:39, Lovely Man napisał(a): Jest chopy yno jedyn wist: A4 i A5 som z richtig fajnych Niemiec, a Q5 z Meksyku Wszyscy mówią że niemieckie najlepsze Mimo że Q5 to produkcja Meksyk , chyba Audi trzyma tam piecze nad jakością .
matbruk Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu W dniu 2.03.2025 o 14:39, Lovely Man napisał(a): Jest chopy yno jedyn wist: A4 i A5 som z richtig fajnych Niemiec, a Q5 z Meksyku Wszyscy mówią że niemieckie najlepsze Mimo że Q5 to produkcja Meksyk , chyba Audi trzyma tam piecze nad jakością .
Lovely Man Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Mam już trzecią A4 Allroad i poza spalonym wkładem grzewczym prawego lusterka w jednej i opadniętej osłonie plastikowej tylnego amora w drugiej nigdy się nic nie popsuło, więc niemiecka jakość mi pasuje A jak z usterkowością w meksykańskiej Q5?
RALF76 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) mam drugą Q5 i praktycznie sprawy tylko serwisowe do przebiegu 150kkm dalej już zmieniłem auto to nie wiem jak z usterkowością ale sądzę że nie ma tragedii Edytowane 15 godzin temu przez RALF76
Sebss Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Poprzednio miałem Audi A4 40TDI w sedanie z 2018 roku. Aktualnie jestem w posiadaniu Audi Q5 z 2022 roku i szczerze powiem, że bardzo żałuję tego zakupu i tej zmiany. Jedyne plusy dla Q5 to bardzo komfortowe wsiadanie / wysiadanie i ciut większy bagażnik ale jak sie później okazało nie wystarczający na moje potrzeby. Mam wrażenie, że jakościowo jest gorsza od poprzedniego mojego samochodu. Dla przykładu mogę podać uchwyt / rączką za którą łapie się aby zamknąć drzwi kierowcy. W A4 zrobiłem w niecałe 4 lata ponad 160 tys km i po takim czasie i przebiegu mogłem szarpać za tą rączkę i nic nie trzeszczało nic nie skrzypiało.. W Q5 bardzo szybko ten element zaczął wydawać dźwięki (aktualny przebieg 71 300 km).. Może sie czepiam głupot ale mam porównanie do samochodu tej samej "marki premium" i różnicę w cenie.. Pomijam już inne problemy ale z tego co czytam występują również w innych modelach Audi.. Moim błędem było to, że ponownie rzuciłem się na Audi mając z tyłu głowy bardzo pozytywną opinię na temat modelu A4. Teraz muszę się bujać z problemem wpierdalania oleju co 5 tys km, serwis mówił, że do 30 000 km się unormuje, potem do 60 000 km a olej jak ubywał tak ubywał i dla serwisu jest wszystko ok.. Czy kupiłbym drugi raz ? Zdecydowanie nie.
RALF76 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 49 minut temu, Sebss napisał(a): Teraz muszę się bujać z problemem wpierdalania oleju co 5 tys km, serwis mówił, że do 30 000 km się unormuje, potem do 60 000 km a olej jak ubywał tak ubywał i dla serwisu jest wszystko ok.. Czy kupiłbym drugi raz ? Zdecydowanie nie. to jest problem niestety nie tylko Q5 ale większości całej grupy po mniej więcej 2020/2021 - fakt jest to dramat i dla mnie diesle po tym roku są skreślone ps. bardzo mnie ciekawi co wymyślili w nowych A5 Q5 (jakie to będą diesle) Edytowane 4 godziny temu przez RALF76
Lovely Man Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Mam diesla z 2021 i na początku trochę brał ale pozniej mu przeszło, z tym że lubiałem mu dać po zaworach. Nowy z 2024 trochę wziął ale ma dopiero ponad 3000 km i zobaczymy co dalej. Wg. mojej oceny te silniki wymagają dobrego dotarcia czyli dania im w pi..dę i na gaz, oczywiście po nagrzaniu i częstszej wymiany oleju niż zaleca serwis.
Sebss Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 45 minut temu, RALF76 napisał(a): ps. bardzo mnie ciekawi co wymyślili w nowych A5 Q5 (jakie to będą diesle) Mnie bardziej interesuje jak będzie działał ich nowy software do obsługi multimediów i wszystkich modułów w samochodzie.. nie bez przyczyny opóźnili premierę A5 / Q5 / a nowego Q3 jeszcze nie ma, a miał być w zeszłym roku. Za to w pierwszej kolejności wypuścili Cupre Terramar bo tam software jest na innej bazie.
Lovely Man Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Mając na uwadze to co działo się z tymi telewizorami w A6 C8 na początku to trochę się boje 3 ekranów i tej całej elektroniki za tym stojącej i zaczynam doceniać prostotę. Dla mnie auto może tego nie mieć, a do tego jak patrzę na te tanie tablety zamiast liczników w autach za pół bańki to sorry ale to jest dziadostwo
Rekomendowane odpowiedzi