Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B9 2.0 TDI - czy jest sens zakupu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dla mnie 90k zł to absolutny maks, wolałbym kupić coś bliżej 80. Niestety ciężko jak na razie coś znaleźć co ma maksymalnie do 120/130k km przebiegu. Są z dwie sztuki, ale w kolorze białym, który odpada ) Chyba, że zrezygnuję z Quattro i wezmę coś z napędem na przód...

Opublikowano
  • Autor

Cześć, prośba o zerknięcie. Pojawił się taki egzemplarz:

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a4-avant-ID6HUKQ7.html

Przebieg też dość wysoki, bo 155k km, tak jak i cena bo to już 90k. Za to chyba ciut lepiej wyposażona porównując do tej ostatniej. To co widzę, że się nie zgadza to kraj pochodzenia. Wpisana jako auto polskie od pierwszego właściciela, a historia pojazdu wskauzje, że była sprowadzona ze Szwecji, w teorii bezwypadkowa.

A druga, to akurat A6 C8. Wygląda ciekawie, chociaż po jakiejś kolizji prawdopodobnie. Jakiej, tego nie wiem )

otomoto.pl
No image preview

Używany Audi A6 Avant 2021 - 89 999 PLN, 172 400 km - Oto...

Interesuje Cię Audi A6 Avant? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.

Która z tych dwóch warta większej uwagi?

Opublikowano

A6 golas

A4 ma lepsze wyposażenie.

Opublikowano

Ta A4 ma już właściwe wszystko, czego potrzeba - z tym, że fotele przednie raczej manualne (ale sportowe - te są już całkiem spoko), brak virtual cockpit, jest za to AAC oraz keyless. Jest też chyba webasto (?). Zweryfikowałbym jeszcze, czy jest "audi sound system". Oczywiście przebieg już odczuwalny, ale jeśli historia serwisowa jest pełna - być może do rozważenia.

Opublikowano
20 minut temu, antioedipus napisał(a):

Zweryfikowałbym jeszcze, czy jest "audi sound system"

Nie ma, jest pasywny. Ambiente tylko białe QQ1.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za opinię. Co do przebiegu, to w ogłoszeniu widać 155k km, ale już na jednym ze zdjęć jest 161k. Niby szczegół, ale zawsze coś. No i brak virtual cockpitu.

Jest jeszcze taki: https://autoplac.pl/oferta/audi/a4/b9-2-0-2020r-AG1JJ0Vbf4h8

Cena podobna, przebieg też, wygląda dobrze na pierwszy rzut oka. Na plus to VC i ścięta kierownica. Z wyposażenia chyba też wygląda nieźle? Nie ma nr VIN w ogłoszeniu, więc trochę ciężej odszyfrować szczegóły.

Pewnie wybór stanąłby między jedną, a drugą.

Opublikowano

W tym drugim niemiecka winieta na przedniej szybie o czymś już świadczy. Na pewno też brak w nim auto holda, kamera cofania chyba jest.

Opublikowano

Powiem wam szczerze że ja zbytnio nie rozumiem tego rynku oraz niektórych kupujących. Mam super sztukę z 2023 roku DTNA, całkiem dobre wyposażenie, virtual, czytanie znaków, sama parkuje, przebieg 168 tys km i próbuje ją sprzedać za 96 tys brutto z fv23 i zero odzewu. A obserwuje rynek i miałem kilka sztuk starszych obserwowanych w gorszym wyposażeniu i po 2 tygodniach poszły. Co jest nie tak 😂 szykuje druga sztukę z 2022 roku DTPA i coś czuję że będzie jeszcze większy problem ze sprzedażą, chociaż wiem że wszystko jest na tip top. Trzymam kciuki w poszukiwaniach :)

Opublikowano

po 2020/2021 biorą olej i może to ludzi odstrasza.. lub cena..

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Cześć, finalnie kupiłem A4, które tu wrzucałem 21.02. Auto w bardzo dobrym stanie technicznym, udało się też dogadać z ceną więc jestem zadowolony ) Dzięki wszystkim za pomoc.

Tak się prezentuje:

20260317_173804.jpg

Podpytam od razu, kupiłem do niego opony letnie 245/40/R18. Mam upatrzoną felgę z takim opisem:

Producent AUDI
Rozmiar 18 cali
Rozstaw śrub 5X112
Otwór centrujący 66.6
Odsadzenie felgi ET39
Szerokość felgi 8”

Czy powinny pasować? W teorii wszystko zgodne z zalecanymi.

Opublikowano

Będzie dobrze, a jak chcesz sprawdzić osadzenie felg to są takie symulatory jak się zmieni położenie koła we wnęce zależnie od parametru et i szerokości felgi ,jak nie wychodzisz z fabrycznych to nie ma kłopotów.

Opublikowano
21 godzin temu, Michall5 napisał(a):

Cześć, finalnie kupiłem A4, które tu wrzucałem 21.02.

To gratuluję zakupu i bezawaryjnego użytkowania.

Opublikowano

Witam. Po 4 latach użytkowania postanowiłem sprzedać swoje a4 b9 bo kupiłem q5. Auto bardzo zadbane z 18r. 2.0 tdi 150km i kompletnie zero telefonów. Przebieg 185tys.

Opublikowano
Godzinę temu, JacekSerock napisał(a):

Witam. Po 4 latach użytkowania postanowiłem sprzedać swoje a4 b9 bo kupiłem q5. Auto bardzo zadbane z 18r. 2.0 tdi 150km i kompletnie zero telefonów. Przebieg 185tys.

wyposażenie, bez-wypadkowość,cena wszystko ma znaczenie..

Edytowane przez RALF76

Opublikowano

Bezwypadkowy. Na całym aucie oryginalny lakier. Virtuala nie ma ale ambiente łącznie z klamkami podświetlanymi, el hak, czytanie znaków, el klapa, jakaś biedna wersja nie jest. Chcialbym za nią 70 tys na rękę

Opublikowano
21 godzin temu, JacekSerock napisał(a):

Bezwypadkowy. Na całym aucie oryginalny lakier. Virtuala nie ma ale ambiente łącznie z klamkami podświetlanymi, el hak, czytanie znaków, el klapa, jakaś biedna wersja nie jest. Chcialbym za nią 70 tys na rękę

A ręce masz pewnie 2...

Opublikowano

Ale na jedną mi starczy 😁 auto naprawdę bez wstydu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 26.03.2026 o 14:43, JacekSerock napisał(a):

Ja zrobiłem dokładnie to samo. Kupiłem nowe A4 B9 2.0 TDI 190KM quttro na początku 2019, sprzedałem w 2023 z przebiegiem prawie 165 tys i kupiłem nowe Q5 też w dieslu z 2022 roku.. no i żałuje tego bardzo 😆