duch1989 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Wyszły nowe mapki: http://navigation.teleatlas.com/en/shop/blaupunkt-travelpilot-dx/czech-republic-poland-major-roads-of-western-europe-2010-2011-blaupunkt-travelpilot-dx-pr6805.html Testował już ktoś może?
yoda Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Czekamy..., a <a href="http://www.a4-klub.pl/smf/polska_czechy_20102011_blaupunkt_travelpilot_dx-t134603.0.html">tu</a> jest założony nowy wątek na ten temat.
julo23 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 No nowa mapka audi 2010 jest bardzo dobra. Zmiany na plus i to duże. Ale jak wgrałem sobie do zwykłego navi automape 2010 to mi szczęka opadła. nawet polne drogi koło mojego domu, które nie mają nawet 100m. Numeracja domów na lekko mówiąc zadupiu jest doskonała. Jednak w navi od audi są zmiany ale zawsze ten krok jest do tyłu w porównaniu do automapy.
simon__75 Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 Widzial juz ktoś mapke 2010/2011 na navi w zegarach ?
ykk Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Kazdy kolejny wpis o przegrywaniu map, bedzie wynagradzany czerwonym orderem..
julo23 Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Jednak przechawliłem mape, byłem wczoraj w Zakopanem i ze 2 razy jechałem niby przez pola Czekamy na nowszą mape. Ciekawe czy ktoś dał rade wgrać do dużej navi audi AUTOMAPE ? Jest to wogóle możliwe ?
simon__75 Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 Tak poza tematem.... Dziś dorwałem spolszczenia do wszystkich chyba navi montowanych w Udi Vw Seacie czy Skodzie.... NAVI AUDI DX (FIS) NAVI MFD DX (C i D) NAVI MFD DX C-D NAVI MFD DX G NAVI MFD2 DVD NAVI MFD2 DX NAVI MMI NAVI RNS 510 1100 NAVI RNS 510 2660 NAVI RNS2 DVD NAVI RNS-D DX NAVI RNS-E NAVI TUAREG o nr s 7L6 035 177 E Jutro wrzuce u siebie na navi w FISie i zobaczymy jak to "spolszcza"... Podobno dziala bez zarzutu. Jak sie sprawdzi bedzie na odsprzedaż....
julo23 Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 A co to miałoby spolszczyc ? Tylko menu ?
simon__75 Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 A co to miałoby spolszczyc ? Tylko menu ? Ponoc MENU. dzis bede testowal....
marcinos80 Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 Widzial juz ktoś mapke 2010/2011 na navi w zegarach ? Mam takowa juz lata u mnie ( DX wszystko ok z nia_z tym spolszczeniem to chyba kiszka ,ale może ) i mam http://torrenty.org/torrent/474148 tzn znajomy juz mapki ma jak by ktos chcial to na pw pozdrawiam
simon__75 Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 Widzial juz ktoś mapke 2010/2011 na navi w zegarach ? Mam takowa juz lata u mnie ( DX wszystko ok z nia_z tym spolszczeniem to chyba kiszka ,ale może ) i mam http://torrenty.org/torrent/474148 tzn znajomy juz mapki ma jak by ktos chcial to na pw pozdrawiam Mapka juz smiga u mnie. Dzis walczylem troszke z tym spolszczeniem... niestety sie nie udalo...jutro ciag dalszy
marcinos80 Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 simon_75 ja tez probowałem ale dałem sobie sianka-poprostu soft trzeba by zmienić i tyle,a to ze ktos mówił ze we wcześniejszych wersjach z lektorem będzie słychać lektora to przekonałem sie u kilku znajomych ze nic z tego.Prawdę mówiąc dla osoby miejacej minimalna styczność z jezykiem jest temat do ogarnięcia z komunikatami wydawanymi z navi -info itd.Pozdrawiam
simon__75 Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 simon_75 ja tez probowałem ale dałem sobie sianka-poprostu soft trzeba by zmienić i tyle,a to ze ktos mówił ze we wcześniejszych wersjach z lektorem będzie słychać lektora to przekonałem sie u kilku znajomych ze nic z tego.Prawdę mówiąc dla osoby miejacej minimalna styczność z jezykiem jest temat do ogarnięcia z komunikatami wydawanymi z navi -info itd.Pozdrawiam Zgadzam sie z Toba w 100%. Mapka gawędzi mi tak czy inaczej po Polacku,więc tu sie nie łamie. Puki co trzeba będzie dac sobie spokój ze "spolszczaniem" :/ Moze kiedys uda sie wrócić do tematu z lepszym efektem.
julo23 Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Z lektorem to już parę osób sie wcześniej wypowiadało, że jak mieli po polsku na starych mapach, to mają w nowej też. Tylko jak ja nie miałem po polsku wcześniej, to ciekawe co miałbym zrobić ? Może ktoś odda starą mapę po polsku ? Ciekawe czy jak sie wrzuci starą a później nową to język PL zostanie... ? Ja akurat menu mam po polsku ale ja za to płaciłem w Krk.
yoda Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Ciekawe czy jak sie wrzuci starą a później nową to język PL zostanie... ? Jak "stara" była z polskim lektorem to nowa też będzie śmigać po polsku.
julo23 Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 To może ktoś odda starą albo pożyczy ?
mystic.pl Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Ciekawe czy jak sie wrzuci starą a później nową to język PL zostanie... ? Jak "stara" była z polskim lektorem to nowa też będzie śmigać po polsku. Możecie przybliżyć temat polskiego lektora w RNS-E ? Co to znaczy jak stara była po polsku to nowa też będzie ? Mam ori mapę DVD 1 version 2007 nr 8P0 919 884 M i nie chu chu po polsku ta mapa. Która wersja mówiła w naszym langu ? Czy trzeba robić down grade do starszej wersji firmware aby przemówiła w PL ?
julo23 Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 Było to już kiedyś omawiane w innym temacie. Ludzie pisali że jak mieli wcześniej stare wersje mapy po polsku, to nowe też chodzą po polsku. Ja menu mam po polsku zrobione, ale lektor po angielsku, bo wcześniejsze mapy też miałem po ang.
mystic.pl Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 Ludzie pisali że jak mieli wcześniej stare wersje mapy po polsku, to nowe też chodzą po polsku. A wiadomo, na której wersji starej mapy śmiga po polsku ? Warto było by sprawdzić i zrobić down grade FW do wersji softu załączonego do starej mapy a potem upgrade do 0650.
julo23 Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 Właśnie szperam forum... było to gdzieś... Tylko czy to jest do naszej dużej navi czy tylko do tej między licznikami? http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=92663.0;highlight=navi+lektor http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=19164.0;highlight=navi+lektor http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=115606.0 Chyba najwięcej jest jednak w tym wątku i warto go przejrzeć całego. Jak gadałem z Darkiem z Krk z naszego forum, on mi robił polskie menu, to mówił że za bardzo nie ma "co mówić" po polsku w tej navi. I z tym jest problem. Ale to było prawie rok temu. Może już sobie poradzili ? Też myślałem że wystarczy zamienić np. niemiecki na polski jakimś sposobem i będzie Ok. Może sie jeszcze ktoś wypowie bo jestem ciekawy.
Rekomendowane odpowiedzi