Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Sprawdzenie oryginalności przebiegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, czy da sie sprawdzic oryginalnosc przebiegu audi sprowadzonego z Wloch??? Gdzie (podobno) nie prowadza bazy danych???

Opublikowano

W ASO ciezko bedzie :wink4: W autach bodajze po 2000r (dieslach) jest mozliwosc sprawdzenia VAGiem :wink4:

Opublikowano

Np: VAG-COM 7.XX coś takiego potrafi :tongue4:

Ale nie wiem czy i tych danych nie są w stnie "fachowcy" zmodyfikować :mysli:

Opublikowano

W ASO ciezko bedzie :wink4: W autach bodajze po 2000r (dieslach) jest mozliwosc sprawdzenia VAGiem :wink4:

niestety nie zawsze zadziala...

http://www.ross-tech.com/vcds/tour/EDC-15-Mileage.html

@siwy1117

czy mysmy nie sprawdzali tego u Ciebie ? (powoli zaczynaja mi sie mylic samochody....) musze przyznac ze nie pamietam, lecz przewaznie sprawdzam z ciekawosci..

Opublikowano

Ja próbowałem niestety historia czysta. Facet w ASO powiedział że we Włoszech raczej aut nie serwisują i jeszcze zanim wpisał VIN powiedział że może się założyć że nic tam nie będzie - no i wygrał :disgust:

Opublikowano

najlepiej żeby podać VIN komuś kto przebywa we włoszech .... na forum są ludzie którzy tam mieszkają .....

Opublikowano

Są tacy. Zmieniają w pamięci licznika i w sterowniku silnika :(:angry:

Opublikowano

Są tacy. Zmieniają w pamięci licznika i w sterowniku silnika :(:angry:

dokładnie i dzieję się to często już w serwisach .... szczególnie w autach flotowych ....

Opublikowano

da się odczytać przebieg ze sterownika ale tam też mógłbyć zmieniony

a o jaki model chodzi?? o B6 z silnikiem np AWX?? <----- tutaj napewno sprawdzisz przebieg z ECU

Opublikowano
  • Autor

Chodzi o A4 AWX. Jak to sprawdzic z ECU?????????

Opublikowano

Chodzi o A4 AWX. Jak to sprawdzic z ECU?????????

ori VAGIEM ------> funkcja odczytu przebiegu z ECU - EDC-15

Opublikowano

Witam

Też właśnie chciałbym sprawdzic przebieg w Audi A4 AWX ale słyszałem ze sie nie da bo jesli go ktos cofnął w sterowniku i w liczniku to bedzie lipa i sie nigdy nie dowiem. Jak to w końcu z tym jest ( bo nie wiem)???

Opublikowano

jak cofnął w sterowniku to chyba też pokaże ale zmieniona wartość

Opublikowano

Też chciałem poznać oryginalny przbieg swojej fury sprowadzonej z Włoch. Czytałem, pytałem jak to zrobic i w ostateczności ze względu na super stan techniczny (odpukać w niemalowane) odpuściłem. Po co szukać dziury w całym jak wszystko pracuje tak, jak ma pracować. po co niemile się rozczarowac... :wink4:

pozdr

Opublikowano

jeśli macie jakieś namiary np.adres zamieszkania ostatniego właściciela lub adres jakiegoś serwisu faktura pieczątka jak coś było robione to trzeba poszukać na internecie w danym mieście serwisu spisać nr tel. i niech ktoś kto zna włoski lub angielski dzwoni lub poszukać kogoś z forum co mieszka we Włoszech i ładnie poprosić :naughty:

ja teraz sprawdzałem chłopakowi audi sprowadzone z belgi i pojechałem do serwisu audi w Brukseli i się okazało że taki samochód nie istnieje w danych :shocked:

ale pracownik audi powiedział mi że bym sprawdził po adresie z pieczątki bo niektóre serwisy prowadzą zapisy regionalne więc myślę że i we Włoszech w taki sposób coś można się dowiedzieć

życzę powodzenia :hi:

Opublikowano

Co do Belgii to coś w tym jest, brachol kupił tam auto z książką od właściciela który wszystkie serwisy robił w DE :naughty:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Rozszyfrował już ktoś jak zaglądnąć VAGiem do sterownika silnika gdzie jest prawidłowy przebieg auta? ( podobno po 2000r. już można to sprawdzić )

Ja używam VAG-COM Release 311-2 i dostałem się tylko do adr 17->blok wartości 08 -> kanał 02 i tam przebieg różnił się o 4km od tego co na blacie ( czyli ok). Wyczytałem, że na kanale 09 jest faktyczny przebieg ale chcąc tam wejść wylatuje error..

Opublikowano

a w moim awx b6 nie można odczytać sprawdzane na dwóch vag-ach

Opublikowano

a w moim awx b6 nie można odczytać sprawdzane na dwóch vag-ach

A jakie wersje VAGa to były?

Opublikowano

Witam.

Ja też mam AWX z 2002 roku i brak możliwości sprawdzenia w sterowniku przebiegu. Dodam jeszcze, iż VAG 7.04. Przy próbie sprawdzenia program wyświetla komunikat, iż ta opcja nie jest dostępna w sterowniku.