Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wakacje w Chorwacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak już pisałem byłem już ładnych kilka razy i za każdym razem w ciemno i nigdy nie było problemu ze znalezieniem apartamentu czasami było tak że tylko zjechaliśmy z drogi do miejscowości zaraz byli właściciele z ofertami a czasami trzeba było troszkę pojeździć żeby odpowiadało to naszym oczekiwaniom cenowym i pod względem standardu ale nie było tak że nic nie było wolnego :hi:

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 333,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Trochę mnie uspokoiłeś.

:hi:

Opublikowano

luzik znajdziecie spokojnie :):)

Opublikowano

Pany, a jak jest z winietami czy jakimiś tam opłatami :?:

Widzę dwie trasy:

1. Polska-Czechy-Austria-Słowenia-Chorwacja

2. Polska-Słowacja-Węgry-Chorwacja

Odlegość w obu przypadkach podobna, szybsza wydaje się ta pierwsza. Ale właśnie jak z opłatami :?:

I przy okazji sprawdzał ktoś może jak się mają wyliczenia google maps odnośnie odległości w porównaniu do rzeczywistości :?:

Opublikowano

Ja mam zamiar jechać z małym dzieckiem i mam pytanie, bo nie wiem czy było, mimo że czytałem cały wątek ale na raty.

Ile godzin jechaliście ?

Czy w 12-13 godzin można robić tą trase do Makarskiej ?

Opublikowano

Wiem, ale pytam z ciekawości. Np z Węgrami nie ma problemu kupujesz na granicy, ale na Słowacji musieliśmy szukać stacji po drodze.

Poza tym chce jechać w nocy a wówczas nie wszystko jest czynne... No i zawsze jeden problem mniej na drogę :wink4:

Opublikowano

widzę że z Krakowa to przez Chyżne ja zawsze kupuje zaraz za granicą w sklepach spożywczych w każdym mają czynne nonstop :hi:[br]Dopisany: 11 Lipiec 2011, 17:55_________________________________________________

Trochę mnie uspokoiłeś.

jak masz obawy to rezerwuj przez

http://www.adriatic.hr/pl

Opublikowano

Pany, a jak jest z winietami czy jakimiś tam opłatami :?:

Widzę dwie trasy:

1. Polska-Czechy-Austria-Słowenia-Chorwacja

2. Polska-Słowacja-Węgry-Chorwacja

Odlegość w obu przypadkach podobna, szybsza wydaje się ta pierwsza. Ale właśnie jak z opłatami :?:

I przy okazji sprawdzał ktoś może jak się mają wyliczenia google maps odnośnie odległości w porównaniu do rzeczywistości :?:

Jechałem dwa razy i dla mnie wybór jest tylko jeden - Trasa nr 1. :wink4:

Opłaty/winiety wszystko po drodze. Nigdzie nie rezerowałem bo nie ma takiej potrzeby. Czechy (granica), Austria (na kazdej stacji beznynowej raczej czynne 24h), Słowenia (granica) I co najlepsze najkrótsza autostrada ael najdroższa! :kox: Chorwacja (płacisz w okienku przy wyjeździe z autostrady, możliwość opłat kartą kredytową, Euro ale w tym wypadku resztę dostajesz w Kunach.)

Ceny winiet i opłat w Europie...

http://www.pzmtravel.com.pl/informacja-o-oplatach-drogowych.html

Opublikowano

Denerwuje mnie ta Słowenia, 150zł :thumbdown:

Poza tym chciałem Budapeszt zobaczyć :mysli:

Opublikowano

No cena za te ok. 60km przeraża a mandat za brak winiety to już sporo więcej. Choć dwa lata temu jechaliśmy bez ale cały czas jak na szpilkach... :naughty: :gwizdanie: Mimo wszystko Nie polecam! Wtedy nie kupiliśmy jej tylko przez głupotę i z niewiedzy/braku informacji. :disgust:

Budapeszt pewnie warto zobaczyć ale droga o wiele dłuższa... :hi:

Ja mam zamiar jechać z małym dzieckiem i mam pytanie, bo nie wiem czy było, mimo że czytałem cały wątek ale na raty.

Ile godzin jechaliście ?

To dobry czas. :kox: Rok temu w powrocie tak miałem ale bez większych przerw (licząc korek na granicy Chorwacja-Słowenia) itp. :kox:
Opublikowano

a dlaczego bierzesz pod uwagę słowenię przez węgry jest bliżej droga super obwodnica budapesztu już jest od granicy ze słowacją 40km i zaczyna się autostrada i tak do wybrzeża w chorwacji :good:

Opublikowano

Ale już od Budapesztu do Krakowa mam gorszą drogę, przez Słowenię widzę że jest więcej autostrad...

Google mi pokazuje 1100km do celu, możliwe to jest czy są spore przekłamania :?:

Opublikowano

Ale już od Budapesztu do Krakowa mam gorszą drogę, przez Słowenię widzę że jest więcej autostrad...

Google mi pokazuje 1100km do celu, możliwe to jest czy są spore przekłamania :?:

jadąc przez słowenię czy przez Węgry musisz jechać przez Chyżne później Dolny Kubin i tu się droga rozchodzi chcąc jechać przez słowenię jedziesz na Żylinę i tu troszkę wcześniej może o jakieś 120km masz autostradę mnie z Nowego Targu do Karlobagu wybiło 890km przez Węgry a jechałem w nocy i przez centrum Budapesztu jest bliżej około 30km niż obwodnicą no i autostrada jest tańsza ale oczywiście wybór należy do ciebie :hi:

Opublikowano

Ile godzin jechaliście ?

ja jechałem 2 lata temu z 14 miesiecznym, rok temu z 26 miesięcznym :wink4:

jechałem aż w okolice split'u bez szaleństw bo chciałem tylko raz stawać na tankowanie, przy okazji 1h-1.5h przerwy bo mi się synek obudził zawsze na stacji :>

jechałem z krakowa przez cieszyn, wieden, słowenie a potem prawie całą autostrade w chorwacji cały przelot ~12h

winiety mimo wszystko kupowałem w cieszynie na czechy i austrie, słowenia na granicy, chorwacja ma bramki wiec nie ma problemu.

jarko ,jak sie wbijesz na balicach to w zasadzie tylko 1h-1.5h jedziesz polskim wyrypem, potem już czechy itd a nawet do balic masz najlepszy dojazd z tego co widze:wink4:

Opublikowano

jadąc przez słowenię czy przez Węgry musisz jechać przez Chyżne później Dolny Kubin i tu się droga rozchodzi chcąc jechać przez słowenię jedziesz na Żylinę i tu troszkę wcześniej może o jakieś 120km masz autostradę mnie z Nowego Targu do Karlobagu wybiło 890km przez Węgry a jechałem w nocy i przez centrum Budapesztu jest bliżej około 30km niż obwodnicą no i autostrada jest tańsza ale oczywiście wybór należy do ciebie :hi:

masz jeszcze opcję przez Cieszyn nie wziąłem tego pod uwagę

Opublikowano

Jarko kiedy jedziesz i gdzie ?

Opublikowano

wróciłem w sobotę :) było kox razem 3,5 tys km .Jechałem przez Budapesztu i jest OK.12 godzin mojej jazdy do Dubrownika 1250km a Twojej ..... :gwizdanie: zapewne dwa dni :naughty: :naughty:

Polecam obwodnice A0 a na granicy nie było korka /choć to się zmienia/ Przez Słowenię znajomi stali na granicy 3 godziny :evil:

Najgorsza droga do Budapesztu a potem sielanka :naughty: jak coś dzwoń :naughty:

Opublikowano

Jak bym miał lecieć przez Słowenie to tylko opcja Cieszyn. Z domu mam jakieś 4km do dwupasmówki i tak już prawie do celu. Trasa super, jadę w nocy więc korki do Cieszyna raczej by mnie nie złapaly. Opcja niestety Słoweni mnie denerwuje. Raz że drogo, podobno drogi tam jakieś w budowie to jeszcze na granicy można postać... Chyba jednak wolę przez Słowację się przebijać. Z drugiej strony rok temu jak leciałem na Węgry to ta Słowacja była dosyć irytująca, ale jak nie zaliczę tam autostrady to bez winiety się obejdzie i oprócz Chorwacji tylko Węgry będę musiał opłacić. No chyba że jeszcze jedna opcja, ominąć autostrady na Słoweni i jechać zwykłymi drogami - wychodzi 7km więcej :mysli:

Jarko kiedy jedziesz i gdzie ?

Vir, drugi tydzień sierpnia :)

Jechałem przez Budapesztu i jest OK.12 godzin mojej jazdy do Dubrownika 1250km a Twojej ..... :gwizdanie: zapewne dwa dni :naughty: :naughty:

:ssij: kapelusze rulezzzzz :evil: