Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wakacje w Chorwacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A już cisza w piątek 23.06 start do Cro ?

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 332,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
8 godzin temu, dobry1 napisał(a):

Staram się omijać temat bo dopiero 9 września startujemy:(  Tym razem Zaton:wink:

Opublikowano
19 godzin temu, dobry1 napisał(a):

dokąd jedziesz ?

Opublikowano
3 godziny temu, stanley napisał(a):

dokąd jedziesz ?

Podgora ?️

Opublikowano
1 minutę temu, dobry1 napisał(a):

Podgora ?️

to miłego wypoczynku, daj znać jak tam droga ;)

Opublikowano
17 godzin temu, Wandej napisał(a):

Tym razem Zaton:wink:

Zaton koło Zadaru , czy Šibenika ? Koło Zadaru kiedyś byłem  , teraz wybieram się do Vodice , też widzę że  niedaleko jest miejscowość Zaton :wink:

Opublikowano

To ja tez się pochwale, to mój ze tak powiem jubileuszowy 20 wypad do Cro, tym razem padło na Bibinje koło Zadaru, jak pewnie większość już wie Chorwacja jest w Schengen i nie ma kontroli granicznej, tankowałem zaraz za granicą Węgierską i była cena 1,38 za PB a później za Zagrzebiem 1,58 EUR, ON nie pamietam. 

Opublikowano
4 godziny temu, mariusz36 napisał(a):

Zaton koło Zadaru , czy Šibenika ? Koło Zadaru kiedyś byłem  , teraz wybieram się do Vodice , też widzę że  niedaleko jest miejscowość Zaton :wink:

Koło Zadaru. Nie wiedziałem nawet że jest więcej miejscowości o tej nazwie.

Dokładnie ta kwatera https://www.booking.com/hotel/hr/vila-zatona-sunset.nl.html?aid=861616&label=msn-Qi8LaC_YuTwAjcFJQ9gf7g-14138821159%3Atikwd-138081972789%3Aloc-14%3Aneo%3Amte%3Alp616%3Adec%3Aqsvilla zaton

Opublikowano
19 minut temu, Wandej napisał(a):

Koło Zadaru.

To tam byłem , tylko ja w apartamencie Vesna . Fajna okolica , dużo atrakcji dla dzieci . Fajny obiekt z basenami , będziesz zadowolony . 

Opublikowano

To tam byłem , tylko ja w apartamencie Vesna . Fajna okolica , dużo atrakcji dla dzieci . Fajny obiekt z basenami , będziesz zadowolony . 

Też piękna kwatera i bliziutko do plaży:kox:

Opublikowano

Wczoraj wieczorem wróciłem. Ceny wydaje mi się że bardzo podobne do zeszłorocznych. Może niektóre towary i usługi minimalnie zdrożały, ale tragedii nie ma. Ceny mają dalej podawane również w kunach więc można się rozeznać.
Jedyne co jest strasznie drogie to Dubrownik ? 7 euro/h parking,  Przejście po murach 35euro od osoby, nie skorzystałem bo i pogoda nie do końca dopisała, padał deszcz. Całe wakacje nie wyszły mnie wiecej niż rok temu.

ON - 1,28E, benzyna 1,38E.
_DSC7661_edit.thumb.jpg.4d34d70ec949ff2249eccf5935b06aba.jpg

Edytowane przez M4R1O

Opublikowano
3 godziny temu, M4R1O napisał(a):

Wczoraj wieczorem wróciłem.

Jaką trasą jechałeś ? Przez Węgry , czy Austrię i Słowenię . Dawniej jechałem jedną i drugą trasą , ale jeszcze stało się na granicy w Chorwacji i wtedy przez Słowenię było jednak lepiej . Teraz się wybieram i nie wiem którą trasę wybrać .

Opublikowano
Godzinę temu, mariusz36 napisał(a):

Jaką trasą jechałeś ? Przez Węgry , czy Austrię i Słowenię . Dawniej jechałem jedną i drugą trasą , ale jeszcze stało się na granicy w Chorwacji i wtedy przez Słowenię było jednak lepiej . Teraz się wybieram i nie wiem którą trasę wybrać .

Właśnie mam podobny dylemat. Tylko że jedziemy busem w 9 osób. Znajomy mówił że przez Węgry tylko autostrada i bardzo szybko się leci.

Opublikowano

Z Bielska najkrócej mam przez Słowację i Węgry. W przeciwieństwie do zeszłego roku olalem węgierskie autostrady i leciałem prowincją :P

2 godziny temu, Wandej napisał(a):

Właśnie mam podobny dylemat. Tylko że jedziemy busem w 9 osób. Znajomy mówił że przez Węgry tylko autostrada i bardzo szybko się leci.

Czy ja wiem czy tak szybko. Patrząc od strony Bratysławy masz 3 opcje.

• Tylko autostrada, robisz straszny zygzak od Bratysławy praktycznie do Budapesztu. - ~410km - 4h
  • Lecisz na Szombathely - ~260km (z czego tylko ok 100km to drogi szybkiego ruchu) 3h15min
  • Lecisz tylko wioskami - 250km - 3h50min

Węgry to największa zagadka do przemyślenia. Albo nadrabiasz sporo km autostradą, albo się tłuczesz przez wioski i sobie nagle zdajesz sprawę że mamy całkiem spoko drogi w tym naszym kraju. 
Ponadto Węgrzy podnieśli cenę winiety i stwierdziłem że się przekulam przez prowincje. Wszystko czasowo wychodzi +- tyle samo, km mniej a i spalanie niskie  :P 

Opublikowano
W dniu 22.06.2023 o 15:34, Góral65 napisał(a):

Chorwacja jest w Schengen i nie ma kontroli granicznej, tankowałem zaraz za granicą Węgierską i była cena 1,38

Masz na myśli stację INA przekraczając granicę starym przejściem?

Opublikowano
5 godzin temu, Wandej napisał(a):

Znajomy mówił że przez Węgry tylko autostrada i bardzo szybko się leci

Jeżdżę zawsze przez Węgry i potwierdzam, jest ok, czasami jedynie na obwodnicy Budapesztu trochę przytrzyma, a tak to spoko.

Z cenami winiet mocno poszaleli, ale i tak wybieram opcję autostradową.....Raz jedynie "wieki" temu jechałem bokami i słabo to z mojego punkt widzenia wyglądało, no ale gusta są różne, a z tymi wiadomo, nie dyskutuje się?

Opublikowano
6 godzin temu, AndrzejK. napisał(a):

Masz na myśli stację INA przekraczając granicę starym przejściem?

Na autostradzie pierwsza stacja 

IMG_4078.jpeg

Opublikowano

Ok, a ile to około kilometrów od granicy, bo jakoś mi uciekło?

Opublikowano
8 godzin temu, AndrzejK. napisał(a):

Ok, a ile to około kilometrów od granicy, bo jakoś mi uciekło?

Jakieś 25-30 km od granicy, dzisiaj w drodze powrotnej tankowałem na tej INA przy starym przejściu i płaciłem 1,40 EUR za litr PB 

Opublikowano

Podziękował za info . Cena zgadza się z tą co podają w necie na e-petrol.

Ciekawe jak się będzie kształtować w połowie lipca jak będę jechał.