Rafalo Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam, mam pytanie. Posiadam a4 z 2003 roku 1.8T 163KM. czy to prawda, ze auta te maja wadliwe cewki? Raz juz zmianiałem, a auto mam niecaly tydzien, tak wiec...jak czesto szykuja mi sie tego typu wymiany?
sołtys85 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Gdzieś na forum czytałem, że raz do roku lubi jedna paść. Ja jeszcze nie wymieniałem. Nie przejmuj się to na szczęście. Ja jak kupiłem vectrę to tez na samym początku padła mi cewka a pożniej przez 2 lata zrobiłem nią 75kkm i nic zero problemów a ciagle bałem sie przez ten incydent na początku o cewki i inne elektroniczne głupoty.
Elvis_1 Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 jak kupiłem auto w Lublinie i zadowolony wracałem do domu do Gdańska - to już w tej pierwszej trasie - cewka padła i mnie wytrzęsło. Szok. Po miesiącu musiałem wymienić kolejne 3 cewki . Teraz jest już dobrze. Podstawa to brać tylko oryginalen cewki, są prawie w tej samej cenie co podróby
Gość oskaritto Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 ja kupilem ze stanow i po 2 miechach padly mi 2 cewki wymienilem wszystkie i mam spokoj taki urok
Rafalo Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Opublikowano 1 Lipca 2009 Wielkie dzieki, teraz moge spac spokojnie:) kupie chyba jedna cewke na zapas jak bede wybieral sie w dluzsza podroz.
piotrcar Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 mi po roku padly 4.podobno nowe sa juz bez wad
black.devil Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Kupiłam auto 2 tygodnie temu, tydzień temu wrzucony został gaz i w przeciagu 5 dni padły 3 cewki !! mam nadzieję, że po wymianie kompletu będzie spokoj.
ghost1717 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Kupiłam auto 2 tygodnie temu, tydzień temu wrzucony został gaz i w przeciagu 5 dni padły 3 cewki !! mam nadzieję, że po wymianie kompletu będzie spokoj. Jak by Ci ceweczki siadały nadal... wymien świece na irydowo-platynowe z 1 elektrodą i będzie spokój... ja już to przeżyłem pozdrawiam
tomaszmroczkowski Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 Kupiłem auto, zrobiłem 1000 km i też jedna cewka padła, zapłaciłem 120 zł za oryginał i po kłopocie.
mk14_80 Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 już zaczynam się bać jak padną to lepiej nastawić się na orginalce ???
Zaleczeq Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 już zaczynam się bać jak padną to lepiej nastawić się na orginalce ??? Tak bierz ori ja u siebie od razu 4 wymieniłem + 4 świece i spokój mam
M_ILES Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 Kupiłam auto 2 tygodnie temu, tydzień temu wrzucony został gaz i w przeciagu 5 dni padły 3 cewki !! mam nadzieję, że po wymianie kompletu będzie spokoj. W jednym z watkow koledzy nie potrafili zrozumiec, dlaczego po awarii jednej cewki najlepiej oraz najpraktyczniej jest wymienic wszsytkie. Pozdrawiam
Mario Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 Kupiłam auto 2 tygodnie temu, tydzień temu wrzucony został gaz i w przeciagu 5 dni padły 3 cewki !! mam nadzieję, że po wymianie kompletu będzie spokoj. Cewki wymienione w 2006 roku, jeżdżę na gazie i żadna nie zastrajkowała
Rekomendowane odpowiedzi