ULV Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Witam! Szukałem na forum rozwiązania mojego problemu znalazłem podobne ale nie takie same. A mianowicie centralny sam otwiera mi furę i nie mogę dojść co jest nie tak. Przy czym samoczynnie otworzyć się może po godzinie, po dniu czy dopiero po tygodniu. Po przeczytaniu paru postów o centralnym skłanial bym się ku zimnym lutom w pompce tyle że im samochody się zamykały a mi otwiera. Jeśli ma ktoś jakąś inną teorię lub potwierdzenie mojej był bym wdzięczny za odpowiedzi. Pozdrawiam. P.S. Czy np. po zaniku prądu A4-ki same się nie otwierają bo bez prądu się ich nie otworzy?
dark79 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 podłącz pod vaga to powinno wywalić jakiś błąd, a jak nie to poodłanczaj pojedyńczo przewody od zamków, dzrwi przednie i klapa bagażnika, miałem taki przypadek ze klijentowi samo auto sie otwierało, przyczyna była w zamku drzwi kierowcy, auto było po dzwonie i tam robiło sie zwarcie, szybka naprawa = odpeicie zamka, a otwierał alarmem i tak. Jak odłączysz napiecie to tylko kluczykiem auto otworzysz.
ULV Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Dzięki wielkie za tak szybką odpowiedź Po robocie podepnę pod vaga i zobaczę czy jakieś błędy wywala. A Twój sposób sprawdzę ale dopiero w weekend. Pozdrawiam! A jeśli są jakieś inne sugestie to proszę o pisanie.
sosna22222 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Dark wiem ze moze zabrzmi to debilnie ale jak odlaczysz przewod od zamka to bedzie mozna zamykac pilotem? Bo ja akurat mam 2 pompki po naprawie i chyba musze miec cos z zamkiem bo obie na poczatku ( okolo 20 min)elegancko chodzily a teraz znow to sie zamykaja to otwieraja
adamq Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 U mnie też się sam otwierał zamek. Okazało się, że była zbyt dużo napięta linka od klamki wewnętrznej.
sosna22222 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 U mnie czasem sie zamyka czasem otwiera, ale jednak zdecydowanie więcej jest tej pierwszej czynnosci :confused:
ULV Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Witam ponownie. Podpiąłem pod mojego vaga ale albo coś mam z modułem komfortu albo po prostu interfejs mam dupny bo nie mogłem się połączyć z 35 -centr. lock. Ale jak wspomniałem we wcześniejszym poście, jutro od rana walka z dzwiami Mam nadzieje że wrócę z tarczą a nie na. Pozdrawiam!
pre_pl Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 bo nie mogłem się połączyć z 35 -centr. lock http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=7530
dark79 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Dark wiem ze moze zabrzmi to debilnie ale jak odlaczysz przewod od zamka to bedzie mozna zamykac pilotem? Bo ja akurat mam 2 pompki po naprawie i chyba musze miec cos z zamkiem bo obie na poczatku ( okolo 20 min)elegancko chodzily a teraz znow to sie zamykaja to otwieraja z centralny powinien działać przy poodpinanchy wtyczkach przy zamkach, ale to i tak zależy gdzie alarm jest wpięty w układ zamka, jeżeli nawet gdy są poodpinane wtyczki to moze być problem w samej pompce centralnego, a jak z wilgocią ?? pompy nie są zawilgocone??
sosna22222 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Obie pompki sa suche. Byly po naprawie i obie dzialaly z 20 min a pozniej tradycyjnie zamek sie zamknal podczas jazdy. Auto mozliwe ze mialo dzwon od strony kierowcy tzn lewej bo lakier jest wyraznie zmatowiony. Czy jak odlacze zamek od kierowcy to otworze zamek kluczykiem od strony pasazera? Bo autoalarm mam odlaczony bo na poczatku myslalem ze to jego sprawka. dzis po pracy sprobuuje poodlaczac zamki.
dark79 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 drzwi otworzysz kluczem, ale zamek juz sie nie otworzy, jak otworzysz od strony pasazera to powinien sie otworzyc centralny
sosna22222 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Dzis odkrecilem tapicerke od drzwi kierowcy ale za cholere nie moglem dobrze zlapac wtyczki i odlaczyc jej musze chyba sciagnac blache. Ale nawet jak odepne zamek od strony kierowcy to na alarm nie bedzie sie on otwieral prawda? :eek:
sosna22222 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Tak rozumiem ze alarm bedzie dzialal bez problemu tylkochyba nie bedzie otwieral drzwi kierowcy skoro wtyczka nie bedzie podlaczona??
dark79 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 bedzie, poniewaz masz centralny pneumatyczny i jedno z drugim nie ma nic wspolnego jezeli chodzi o dzialanie
sosna22222 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 no tak rzeczywiscie impuls z alarmu idzie na pompke Rozumiem :smile:
seba132 Opublikowano 25 Maja 2007 Opublikowano 25 Maja 2007 Witam Podpinam sie pod temat po wyłaczeniu zapłonu zamyka sie cetralny,zimne luty na pomce ? gdzie szukac przyczyny.
sosna22222 Opublikowano 25 Maja 2007 Opublikowano 25 Maja 2007 Hej W koncu mi dziala centralny zamek ktory mnie draznil od paru miesiecy. Przyczyną okazal sie kabel (drucik) ktory idzie do bagaznika :cool: :cool: :cool: :audi: :audi:
sisi1977 Opublikowano 27 Maja 2007 Opublikowano 27 Maja 2007 naprawa pompki w aso,przyczyna zimne luty,czas robocizny 15min.i uwaga,uwaga cena 116zł(sto szesnaście złotych) :shocked: :shocked:
Rekomendowane odpowiedzi