David Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 dla mnie taki glosny i maly silnik jak 2.0 w a6 to porazka one sa przeciez jeszcze na pd czyli to samo co w b5 ajm :gwizdanie:
peter22 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 kolego jezdzilae a6 2.0 tdi , w srodku wcale nie jest glośno , a moj mechanik jak mi zmieniał silnik to powiedział ze moje a6 chodzi ciszej niz nowe 2.0 CR a troche tych autek robi bo pracuje w ASO
filip1001 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 hhmm większość jeżdżę jednak poza miastem, myślę jakieś 65% trasa i 35% miasto a swoją drogą to myślę, że masz też dobre podejście do sprawy, bo w sumie auto to tylko auto, ale u mnie o tym a nie innym wyborze zadecydowało kilka czynników (np. fakt, że w okolicy ciężko jest z fachowcami i w razie konieczności miałbym problem np. ze znalezieniem kogoś, kto mi zrobi SWAP pompy oleju np. w BPW) i założyłem (może nadto odważnie), że kupując zdrowe 2,7 nie będę miał bardzo poważnych problemów wymagających dużej wiedzy branżowej( ew. bardzo kosztownych) , ale cały czas starałem się podchodzić do tematu rozważnie, bo na każdym kroku były komentarze czemu nie 3,0 TDI + Q, gdzie spalanie jest na pewno zauważalnie większe niż w ośce 2,7. Pomijam już kwestię wyposażenia, bo C6 można kupić w 2,0 z niezłym wypasem, ale zdażają się też nawet 3,0 golaski, chociaż dla mnie ten temat też był nie taki oczywisty, bo nie mam zbyt dużo miejsca na trzymanie gratów na rezanie ( myślę tu np. o fotelach ). Trafiła się C6 w dobrych pieniądzach z zadbanym motorem i tyle.
peter22 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 jesli ktos malo jezdzi to 3.0 tdi sporo pali mowa oczywiscie o automacie , wiem co mowie bo ojciec ma 3.0 tdi i jezdzi do okoła komina :> i pali mu do 16 litrów ( z autem jest oczywiscie wszystko dobrze, po trasie do chorwacji wyszlo 7,8 l ) moje 2.0 tdi tez jazda do okoła komina wychodzi 0o 9 l po trasie pokazuje nawet 5.8 -6,5 litra
filip1001 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 kolego jezdzilae a6 2.0 tdi , w srodku wcale nie jest glośno , a moj mechanik jak mi zmieniał silnik to powiedział ze moje a6 chodzi ciszej niz nowe 2.0 CR a troche tych autek robi bo pracuje w ASO a jeżeli chodzi o Twoje auto to inna sprawa wcale , bo masz naprawdę zacny wypasik i tu pewne kwestie można przemilczeć z racji wypasu jakbym miał kupić totalnego golasa 2,7 i Twoje 2,0 to wiadomo , , ale ja szukając auta stwierdziłem, że jednak szukam w 2,7 TDI, a jednocześnie wiadome było, że totalnie wypasione sztuki są niewspółmiernie droższe od średnio wyposażonych egzemplarzy i trafiło na takie a nie inne auto Aha, i tak na marginesie, jeszcze trzeba sobie powiedzieć ile się chce danym autem czasu i kilometrów przejechać, bo sprowadzenie wypaśnego z małym przebiegiem C6 ( ok 100 000 przebiegu, nie mówiąc mniej), czy to 2,7 czy 3,0 czy nawet 2,0 , zrobienie nim w 2 lata 80-100 tys i sprzedaż jest cholernie nie opłacalna, bo strata na aucie jest ogromna ( Wojtek_a4 - tu sorry za moją ułomność, ale też tak to przeliczam ) , dlatego ja jestem zdania, ze jak ktoś jeździ sporo to najlepiej zrównoważyć zakup pod względem wypasu, przebiegu i sprzedaż w ciągu max. 3 lat. Co innego jak ktoś jeździ mało, bo wtedy to wszystko inaczej wygląda.
mgtan Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Nie no 2.0 przeciez pisalem. Chociaz szwagier tez sprzedaje 2.7 ale on ma w automacie czyli srednie zawsze ok 10 litr Dla mnie to duzo Nie no jasne, rozumiem Cię, bo też sporo jeżdżę i nawet 1l/100km różnicy x 40 000 rocznie x 5,5 zł/litr ON daje ponad 2k więcej na samo paliwo, tyle, że mnie 2,0 TDI nauczyło innego spojrzenia na świat( inna sprawa, że to był pacjent umysłowo chory czyli BRD i tam nie było mądrych jak jeb.nął wtrysk i 2k od ręki na wymianę).... bla bla bla... w BRD Audi wymienia za friko (razem z listwą) jak auto jest serwisowane w ASO.
filip1001 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Nie no 2.0 przeciez pisalem. Chociaz szwagier tez sprzedaje 2.7 ale on ma w automacie czyli srednie zawsze ok 10 litr Dla mnie to duzo Nie no jasne, rozumiem Cię, bo też sporo jeżdżę i nawet 1l/100km różnicy x 40 000 rocznie x 5,5 zł/litr ON daje ponad 2k więcej na samo paliwo, tyle, że mnie 2,0 TDI nauczyło innego spojrzenia na świat( inna sprawa, że to był pacjent umysłowo chory czyli BRD i tam nie było mądrych jak jeb.nął wtrysk i 2k od ręki na wymianę).... bla bla bla... w BRD Audi wymienia za friko (razem z listwą) jak auto jest serwisowane w ASO. Posłuchaj mistrzu , ja dla ASO pokazałem środkowego palucha zaraz po sprowadzeniu auta (BRD) do PL. W DE miało jeszcze rok przedłużonej gwarancji, a mi jej u nas uznać nie chcieli. Dałem im drugą szansę, pojechałem na pierwszy przegląd olejowy i odbierając auto po wymianie oleju i filtrów za chore pieniądze dostałem pod nos spis części jakie powinienem wymienić jak najszybciej, bo auto się zes.ra niebawem . Był wśród nich EGR, DPF, kilka wahaczy, jakieś czujniki i coś tam jeszcze. Jakoś potem przejeździłem 40 tys i nic się nie działo :gwizdanie: Niestety tylko nie umieli przewidzieć, że wtrysk zrobi kupę. Zresztą ta akcja z wymianą bezpłatną wtrysków (chociaż do dziś nie jestem pewien, że każde ASO się na to godzi) rozpoczęła się pół roku po mojej awarii Jak mi auto zgasło na drodze i zadzwoniłem do ASO, podałem VIN to mi grzecznie zaproponowali zakup wtrysku za 2250 brutto+ wymiana, także nie wyskakuj mi tu z czymkolwiek za friko. Bo nawet w zęby za friko się nie dostaje. Mam nadzieję Wojtek, że się mocno nie gniewasz za ten spam
Wojtek_A4 Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Opublikowano 21 Listopada 2011 Temat wypasu pomijam, kilka chwil i za nie duze pieniadze mozna miec bardzo dobrze wygladajace a6. Zobaczcie np. ceny foteli s line do a6. Mozna dobrze kupic w dobrych pieniadzach bo tematy srednio sie sprzedaja...
mystic.pl Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Temat wypasu pomijam, kilka chwil i za nie duze pieniadze mozna miec bardzo dobrze wygladajace a6. Zobaczcie np. ceny foteli s line do a6. Mozna dobrze kupic w dobrych pieniadzach bo tematy srednio sie sprzedaja... Bo biznes części do a4 na allegro kręci się przede wszystkim dzięki temu klubowi Tak btw nie wiem jaką nogę ma twój szwagier ale chyba trochę dużo pali jak na 2,7 ma quattro i tipa ? nie mam porównania ale czyżby nie było różnicy w spalaniu między 2,7 a 3,0. Moja 3.0tdi z Q i tipem pali 10 przy bardzo dynamicznej jeździe, z boxem na dachu i zapakowana około 11, teraz na zimowych węższych oponach mam między 8 a 8,5 ale i wolniej jeżdżę
Wojtek_A4 Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Opublikowano 21 Listopada 2011 Temat wypasu pomijam, kilka chwil i za nie duze pieniadze mozna miec bardzo dobrze wygladajace a6. Zobaczcie np. ceny foteli s line do a6. Mozna dobrze kupic w dobrych pieniadzach bo tematy srednio sie sprzedaja... Bo biznes części do a4 na allegro kręci się przede wszystkim dzięki temu klubowi Tak btw nie wiem jaką nogę ma twój szwagier ale chyba trochę dużo pali jak na 2,7 ma quattro i tipa ? nie mam porównania ale czyżby nie było różnicy w spalaniu między 2,7 a 3,0. Moja 3.0tdi z Q i tipem pali 10 przy bardzo dynamicznej jeździe, z boxem na dachu i zapakowana około 11, teraz na zimowych węższych oponach mam między 8 a 8,5 ale i wolniej jeżdżę Ma tylko tipa. Tez wydaje mi sie sporo ale na fisie wielokrotnie widzialem taki wynik. Z autem nie dzieje sie nic juz 2 lata. Tylko ropa...
filip1001 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Btw. taki szczegół: występowało A6 C6 2,7 bez Q tiptronic ? Wydawało mi się, że jak C6 2,7 bez Q to multitronic... tak czy inaczej oba to automaty i spalanie większe...
mgtan Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Nie no 2.0 przeciez pisalem. Chociaz szwagier tez sprzedaje 2.7 ale on ma w automacie czyli srednie zawsze ok 10 litr Dla mnie to duzo Nie no jasne, rozumiem Cię, bo też sporo jeżdżę i nawet 1l/100km różnicy x 40 000 rocznie x 5,5 zł/litr ON daje ponad 2k więcej na samo paliwo, tyle, że mnie 2,0 TDI nauczyło innego spojrzenia na świat( inna sprawa, że to był pacjent umysłowo chory czyli BRD i tam nie było mądrych jak jeb.nął wtrysk i 2k od ręki na wymianę).... bla bla bla... w BRD Audi wymienia za friko (razem z listwą) jak auto jest serwisowane w ASO. Posłuchaj mistrzu , ja dla ASO pokazałem środkowego palucha zaraz po sprowadzeniu auta (BRD) do PL. W DE miało jeszcze rok przedłużonej gwarancji, a mi jej u nas uznać nie chcieli. Dałem im drugą szansę, pojechałem na pierwszy przegląd olejowy i odbierając auto po wymianie oleju i filtrów za chore pieniądze dostałem pod nos spis części jakie powinienem wymienić jak najszybciej, bo auto się zes.ra niebawem . Był wśród nich EGR, DPF, kilka wahaczy, jakieś czujniki i coś tam jeszcze. Jakoś potem przejeździłem 40 tys i nic się nie działo :gwizdanie: Niestety tylko nie umieli przewidzieć, że wtrysk zrobi kupę. Zresztą ta akcja z wymianą bezpłatną wtrysków (chociaż do dziś nie jestem pewien, że każde ASO się na to godzi) rozpoczęła się pół roku po mojej awarii Jak mi auto zgasło na drodze i zadzwoniłem do ASO, podałem VIN to mi grzecznie zaproponowali zakup wtrysku za 2250 brutto+ wymiana, także nie wyskakuj mi tu z czymkolwiek za friko. Bo nawet w zęby za friko się nie dostaje. Mam nadzieję Wojtek, że się mocno nie gniewasz za ten spam oj tam oj tam... ja kuypiłem, nigdy mnie nie naciągneli, nie miałem problemów. W zasadzie teraz to autko idealne. Mam problem podstawiają mi auto i jade dalej.
filip1001 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Nie no 2.0 przeciez pisalem. Chociaz szwagier tez sprzedaje 2.7 ale on ma w automacie czyli srednie zawsze ok 10 litr Dla mnie to duzo Nie no jasne, rozumiem Cię, bo też sporo jeżdżę i nawet 1l/100km różnicy x 40 000 rocznie x 5,5 zł/litr ON daje ponad 2k więcej na samo paliwo, tyle, że mnie 2,0 TDI nauczyło innego spojrzenia na świat( inna sprawa, że to był pacjent umysłowo chory czyli BRD i tam nie było mądrych jak jeb.nął wtrysk i 2k od ręki na wymianę).... bla bla bla... w BRD Audi wymienia za friko (razem z listwą) jak auto jest serwisowane w ASO. Posłuchaj mistrzu , ja dla ASO pokazałem środkowego palucha zaraz po sprowadzeniu auta (BRD) do PL. W DE miało jeszcze rok przedłużonej gwarancji, a mi jej u nas uznać nie chcieli. Dałem im drugą szansę, pojechałem na pierwszy przegląd olejowy i odbierając auto po wymianie oleju i filtrów za chore pieniądze dostałem pod nos spis części jakie powinienem wymienić jak najszybciej, bo auto się zes.ra niebawem . Był wśród nich EGR, DPF, kilka wahaczy, jakieś czujniki i coś tam jeszcze. Jakoś potem przejeździłem 40 tys i nic się nie działo :gwizdanie: Niestety tylko nie umieli przewidzieć, że wtrysk zrobi kupę. Zresztą ta akcja z wymianą bezpłatną wtrysków (chociaż do dziś nie jestem pewien, że każde ASO się na to godzi) rozpoczęła się pół roku po mojej awarii Jak mi auto zgasło na drodze i zadzwoniłem do ASO, podałem VIN to mi grzecznie zaproponowali zakup wtrysku za 2250 brutto+ wymiana, także nie wyskakuj mi tu z czymkolwiek za friko. Bo nawet w zęby za friko się nie dostaje. Mam nadzieję Wojtek, że się mocno nie gniewasz za ten spam oj tam oj tam... ja kuypiłem, nigdy mnie nie naciągneli, nie miałem problemów. W zasadzie teraz to autko idealne. Mam problem podstawiają mi auto i jade dalej. Nie zaprzeczę. Może masz trochę szczęścia i ASO, w którym bywasz potrafi szanować klienta. Moje najbliższe ASO słynie z pogardy klientem.... a wycieczki po Polsce w celu naprawy auta co jakiś czas robić sobie nie będę... Btw. Jesteś już po wymianie wszystkich wtrysków ?
mgtan Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Nie. Wymienione mam 2 wtryski i listwę i jest malina. Gwarancja Mobilności działa więc jest luzik. :-) a co do BRD - to zawsze przy wymianie wtrysków powinni wymieniać listwę. a wogóle sorry za OT w temacie
Wojtek_A4 Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Opublikowano 22 Listopada 2011 Nie wiem czy Tip czy Multi. Tematem nigdy sie nie interesowalem bo do kibla 2.0 tylko reczna wchodzi w gre.
Młody Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Nie wiem czy Tip czy Multi. Tematem nigdy sie nie interesowalem bo do kibla 2.0 tylko reczna wchodzi w gre. Tip
antonio Opublikowano 3 Stycznia 2012 Opublikowano 3 Stycznia 2012 http://allegro.pl/audi-a4-s-line-mmi-xenon-multi-niezawodne-1-9-i2034372249.html co oznacza w aukcji ...Przebieg oczywiście do negocjacji :?:
bajk Opublikowano 4 Stycznia 2012 Opublikowano 4 Stycznia 2012 http://allegro.pl/audi-a4-s-line-mmi-xenon-multi-niezawodne-1-9-i2034372249.html co oznacza w aukcji ...Przebieg oczywiście do negocjacji :?: :polew: No jak to co - jeśli ktośchce mieć 50 000 to będzie
Rekomendowane odpowiedzi