Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Wygłuszenie drzwi i montaż głośnika 13cm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak przymocować konstrukcję podtrzymującą głośnik z mdf-u do drzwi ??? wkrętami ??? Nie będzie za luźno. Proszę o foty

Opublikowano

ja sie zastanawiam co jest pod glosnikiem :P

tzn okresle sie konkretniej.. czy glosnik pod spodem ma wygluszenie ktore zamyka go czy cala warstwa z wierzchu ktora widac i tworzy przestrzen z warstwa 2 ktora jest na od srodka przyklejona a pomiedzy sa flaki?

hmm nie wiem czy ktos zrozumie pytanie haha :P

Opublikowano

nie ma tam zadnej(zamkniętej) przestrzeni

Opublikowano

no to ogarniam :D

dzieki

Opublikowano

Nie sposób ja zrobić nawet, szyba przy pełnym otwarciu prawie dotyka magnesu głosnika:wink: wiec przestrzeń tworzą całe drzwi po wygłuszeniu

Opublikowano

no tak :) kurde czasem człowiek za dużo myśli :P

Opublikowano
jak przymocować konstrukcję podtrzymującą głośnik z mdf-u do drzwi ??? wkrętami ??? Nie będzie za luźno. Proszę o foty

Wystarczą wkręty, Moja konstrukcja trzyma sie na 2 wkrętach + ciasne spasowanie konstrukcji do ramy drzwi = po skręceniu nie ma bata zeby to ruszyc:)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

a ja mam takie pytania, czy te maty wygłuszające są cieżkie, tzn , czy nie opuszczą się drzwi od nich ?

Opublikowano
a ja mam takie pytania, czy te maty wygłuszające są cieżkie, tzn , czy nie opuszczą się drzwi od nich ?

Nie no bez przesady :wink:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
:hi: A czy po takim wygłuszeniu drzwi centralny zamek i wszystko działa bez zarzutu ? Ta mata nie koliduje z mechanizmem ?? Oraz czemu warto zamontować głośnik w drzwiach a nie w tapicerce ?
Opublikowano

bo gołsnik aby grał musi mieć solidne mocowanie:whistling: a tapicerka jest ruchoma, głosnik robi cisnienie tak wiec rusza cała tapicerką:whistling:

Opublikowano

Ok rozumiem, powiedz mi jeszcze czy jak wmontuje ten głośnik w drzwi, wygłuszę drzwi to nie wadzi o nic ta mata, centralny zamek, el szyby ? I czy taka mata była by dobra MATA WYGŁUSZAJĄCA BITUMICZNA BOLL 25 X 50 cm120 (3555454936) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ??

Opublikowano

a czemu ma wadzic, musisz tak to zrobic by nie wadziła, bo wygłuszenie to nic innego jak zrobienie szczelnej komory dla głosnika

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siemanko, możecie mi podesłać jakis szablon do tego dystansu albo z wymiarowany dystans ?

Chce wsadzić 16 Hertz Dsk 165.

Opublikowano

Czytam to i właściwie tylko Kowi87 wie o co kaman. Słuchać go i robić jak napisał. Drzwi b5 są wyjątkowo trudne do wygłuszenia, ale da radę (jak się pomyśli). Zawsze i wszędzie: mata na poszycie zewnętrze, mata na poszycie wewnętrzne - po zaślepieniu otworów technologicznych i/lub zrobieniu stelażu do mat (np. b5), pianka pod tapicerkę drzwi. To STANDARD. To, co tu pokazane - porażka - szkoda czasu i pieniędzy.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

To ile tej maty soudala kupic na dwoje przednich drzwi? Autor tematu pisze, ze 22,5cm x 10m a ktoś tam dalej już pisze ze 5m:eusathink:

Opublikowano

Ja kupiłem takie cos ale wczasach jak kosztowało 300zł:grin: póki co obklejone drzwi tylko od strony poszycia i zostało mi jeszcze z połowe materiału

https://car-tronic.pl/mata-tlumiaca-hollywood-roadkill-hrk-250-bulk-pack-p2786.html

teraz tasme butylowa z warstwą alu jeszcze dokupie i w tym roku zrobie juz na gotowo drzwi:wink:

Opublikowano

czyli też wyszło by u ciebie 22,5cm x 10m z tego co piszesz:wink: jutro uderzam do castoramy, ciekawe czy cena 74zl nadal aktualna

• 2 lata później...
Opublikowano

Kolego masz może fotki z tego wygłuszania? Konkretnie zewnętrznej części drzwi(bliżej tapicerki)?

@up