Opublikowano 30 Września 201213 l jak przymocować konstrukcję podtrzymującą głośnik z mdf-u do drzwi ??? wkrętami ??? Nie będzie za luźno. Proszę o foty
Opublikowano 30 Września 201213 l ja sie zastanawiam co jest pod glosnikiem tzn okresle sie konkretniej.. czy glosnik pod spodem ma wygluszenie ktore zamyka go czy cala warstwa z wierzchu ktora widac i tworzy przestrzen z warstwa 2 ktora jest na od srodka przyklejona a pomiedzy sa flaki? hmm nie wiem czy ktos zrozumie pytanie haha
Opublikowano 1 Października 201213 l Nie sposób ja zrobić nawet, szyba przy pełnym otwarciu prawie dotyka magnesu głosnika:wink: wiec przestrzeń tworzą całe drzwi po wygłuszeniu
Opublikowano 5 Października 201213 l jak przymocować konstrukcję podtrzymującą głośnik z mdf-u do drzwi ??? wkrętami ??? Nie będzie za luźno. Proszę o foty Wystarczą wkręty, Moja konstrukcja trzyma sie na 2 wkrętach + ciasne spasowanie konstrukcji do ramy drzwi = po skręceniu nie ma bata zeby to ruszyc:)
Opublikowano 18 Lutego 201313 l a ja mam takie pytania, czy te maty wygłuszające są cieżkie, tzn , czy nie opuszczą się drzwi od nich ?
Opublikowano 18 Lutego 201313 l a ja mam takie pytania, czy te maty wygłuszające są cieżkie, tzn , czy nie opuszczą się drzwi od nich ? Nie no bez przesady
Opublikowano 30 Września 201312 l A czy po takim wygłuszeniu drzwi centralny zamek i wszystko działa bez zarzutu ? Ta mata nie koliduje z mechanizmem ?? Oraz czemu warto zamontować głośnik w drzwiach a nie w tapicerce ?
Opublikowano 30 Września 201312 l bo gołsnik aby grał musi mieć solidne mocowanie:whistling: a tapicerka jest ruchoma, głosnik robi cisnienie tak wiec rusza cała tapicerką
Opublikowano 30 Września 201312 l Ok rozumiem, powiedz mi jeszcze czy jak wmontuje ten głośnik w drzwi, wygłuszę drzwi to nie wadzi o nic ta mata, centralny zamek, el szyby ? I czy taka mata była by dobra MATA WYGŁUSZAJĄCA BITUMICZNA BOLL 25 X 50 cm120 (3555454936) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ??
Opublikowano 30 Września 201312 l a czemu ma wadzic, musisz tak to zrobic by nie wadziła, bo wygłuszenie to nic innego jak zrobienie szczelnej komory dla głosnika
Opublikowano 12 Listopada 201312 l Siemanko, możecie mi podesłać jakis szablon do tego dystansu albo z wymiarowany dystans ? Chce wsadzić 16 Hertz Dsk 165.
Opublikowano 13 Listopada 201312 l Czytam to i właściwie tylko Kowi87 wie o co kaman. Słuchać go i robić jak napisał. Drzwi b5 są wyjątkowo trudne do wygłuszenia, ale da radę (jak się pomyśli). Zawsze i wszędzie: mata na poszycie zewnętrze, mata na poszycie wewnętrzne - po zaślepieniu otworów technologicznych i/lub zrobieniu stelażu do mat (np. b5), pianka pod tapicerkę drzwi. To STANDARD. To, co tu pokazane - porażka - szkoda czasu i pieniędzy.
Opublikowano 11 Lutego 201412 l To ile tej maty soudala kupic na dwoje przednich drzwi? Autor tematu pisze, ze 22,5cm x 10m a ktoś tam dalej już pisze ze 5m:eusathink:
Opublikowano 11 Lutego 201412 l Ja kupiłem takie cos ale wczasach jak kosztowało 300zł póki co obklejone drzwi tylko od strony poszycia i zostało mi jeszcze z połowe materiału https://car-tronic.pl/mata-tlumiaca-hollywood-roadkill-hrk-250-bulk-pack-p2786.html teraz tasme butylowa z warstwą alu jeszcze dokupie i w tym roku zrobie juz na gotowo drzwi:wink:
Opublikowano 11 Lutego 201412 l czyli też wyszło by u ciebie 22,5cm x 10m z tego co piszesz:wink: jutro uderzam do castoramy, ciekawe czy cena 74zl nadal aktualna
Opublikowano 29 Lipca 201610 l Kolego masz może fotki z tego wygłuszania? Konkretnie zewnętrznej części drzwi(bliżej tapicerki)? @up