Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Czy jednostka 3.0 TDI z przebiegiem 200 tysi jest ok ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witqa

Mam szybkie pytanko - znajomy chce kupić A6 (w manualu) z 3.0 TDi 200 tysi nalatane- jaka jest żywotność tych jednostek

czy wśród 3.0 są takie psikusy jak BLB w 2.0 ? :wink4:

czy pchać się w taki przebieg w tym silniku ??

proszę o opinie

Opublikowano

w słabszym 3.0 (koło 200KM) były jakieś problemy, które już nie występowały w mocniejszym (230KM)

Opublikowano

Leman to tylko moje zdanie oczywiscie ale wydawac ponad 60K na auto z przebiegiem 200 tys :rolleyes: dla mnie to lekka ekstrawagancja.

Opublikowano
  • Autor

niestety ciężko znaleźć z realnym przebiegiem około 150k.. :kwasny:

Opublikowano

raczej nic zlego z nim nie bedzie.

w manualu moze byc wylatane kolo dwumasowe,

i w pierwszych wypustach byly padajace wtryski i napinacz rozrzadu...

ale jak ktos duzo jezdzi to wolalbym dolozyc to co ewentualnie na powyzsze naprawy trzeba miec i kupic cos z miejszym przebiegiem. 200 to jeszcze mozenie duzo ale jak ktos robi 50, 60 tys rocznie to za dwa lata bedzie grubo ponad 300 i co wtedy z tym autem?

chyba ze znowu mu zrobic 200:D:D :gwizdanie:

Opublikowano

Z silnikiem własciwie nie powinno być problemów ale może byćgorzej gdy kolega zechce go sprzedać za 2-3 lata.

Opublikowano

Silnik BKN 204 km

- padajace wtrsyki 6x ok 600-700 zł /szt

- napinacze rozrządu sztuka to koszt w ASO 600 zł brutto

- Dwumas koszt w ASO ok 5 tyś zł

reszta OK :wink4:

Opublikowano

Ludzie nie przesadzajcie już ,że 200 kkm to jest jakis wielki wysiłek dla 3.0 TDI. Wiadomo ,że najlepiej znależc auto z przebiegiem niewielkim,ale to jest raczej mało prawdopodobne. Każdy z nas wie jakie sa realia.Rynek nie jest próżny i dlatego większośc aut od 2-8 lat mają przebiegi 1xx kkm. 200 kkm to nie jest nawet duży przebieg na 1.9 TDI. 3.0 jest o wiele mniej wysiloną jednostka , nie ma jakiś poważnych dolegliwości,więc nawet 2x taki przebieg nie powinien stanowić najmniejszego problemu,jeżeli była odpowiednio użytkowana i serwisowana na czas.

Opublikowano

raczej nic zlego z nim nie bedzie.

w manualu moze byc wylatane kolo dwumasowe,

i w pierwszych wypustach byly padajace wtryski i napinacz rozrzadu...

ale jak ktos duzo jezdzi to wolalbym dolozyc to co ewentualnie na powyzsze naprawy trzeba miec i kupic cos z miejszym przebiegiem. 200 to jeszcze mozenie duzo ale jak ktos robi 50, 60 tys rocznie to za dwa lata bedzie grubo ponad 300 i co wtedy z tym autem?

chyba ze znowu mu zrobic 200:D:D :gwizdanie:

Nie no, dwa razy cofac :polew:

W sumie 200tkm to duzo i malo, zalezy jakie przebiegi bedziesz robil rocznie, tak jak kolega OLO_GDA jak nastukasz rocznie 60tkm to po trzech latach znowu wymiana auta.

Opublikowano

Silnik BKN 204 km

Dlatego warto by sprawdzić co z tych elementów które Cuber wymienił było już wymienione :mysli:
Opublikowano

No i oczywiscie:

:vaglogi:

Opublikowano

Silnik BKN 204 km

Podałeś ceny części bez wymiany :rolleyes:

a do wymiany jednego z tych napinaczy to trzeba silnik wyciągać :wallbash:

Opublikowano

Leman napisz moze jeszcze gdzie ten przebieg byl zrobiony.Czy auto krajowe czy moze sprowadzone ?

Opublikowano

Jeżeli ma na 100% 200tys. to Ok.Co to jest na 3.0 tdi.Kupiłem passata 1.9tdi co miał 200 tys. zrobiłem mu 150 tyś. i prócz części eksploatacyjnych nic nie trzeba było robić teraz ma 500 i silnik nie robiony.

Opublikowano
  • Autor

autko sprowadzone ale chyba zrezygnuje ze względu na przebieg jeździ dużo -spokojnie robi 50-60k rocznie i serwisuje w ASO

kto kupi takie naklatane autko za 2 lata... :mysli: :mysli:

Opublikowano

auto ma być sprawne , czasami samochody z przebiegiem 100k są bardziej wytyrane niż te które nalatały 250k.

Jeśli wszystko sprawne to bierz , wtryski nie psują się z dnia na dzień , jeśli trzyma parametry i będziesz je serwisował to będzie służyło bezawaryjnie.

Opublikowano

moja A4 ( 2005)miała 190 tys jak ją kupowałem ponad rok temu. Szukałem jej bardzo dlugo i generalnie ciezko było znaleźć auto z mniejszym RZECZYWISTYM przbebiegiem potwierdzonym w ASO , były bez historii serwisowej w ASo albo z cofnientym licznikiem ( pomijam te z przygodami czyli walone ;kulane itd). Poźniej szukając A4 pytałem przez telefon o nr vin i przebieg i jak znalezłem pierwszy samochód z przebiegiem odpowiadającym historii z ASO po sprawdzeniu w ASO kupiłem go i jestem zadowolony.

Opublikowano

witam mam pytanie chcę kupić b6 2001r 2.5l 180km czy może mi ktoś powiedzieć na temat tego slnika z tego roku

warnwarn.giftotalne OT w temacie, użyj szukajki a ona Ci prawde powie

Opublikowano

Panowie , nie porównujcie silników 1.9 TDi do 3,0 TDI przecież to zupełnie inna bajka :gwizdanie:

Opublikowano

Jak ma książkę serwisową i nie jest wyhuśtana to można brać, ale bezwzględnie musi ona być. :cool1: