jacomir1 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Witam.Mam pytanie o immo.Czy jest możliwość zaprogramowania na nowo czyli tak aby poprzednie kluczyki nie działały? Żonka zgubiła kluczyki i stąd moje pytanie.Dodam że zostały zgubione nie ukradzione.Żonka jest nieco roztrzepaną osobą i często coś gubi lub nie może znaleźć.Oblatywała sklepy i pewnie gdzieś zostawiła, próby poszukiwań nie dały efektu.Pozdrawiam
Wihajster Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 .Czy jest możliwość zaprogramowania na nowo czyli tak aby poprzednie kluczyki nie działały oczywiście,bez kłopotu
jacomir1 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 .Czy jest możliwość zaprogramowania na nowo czyli tak aby poprzednie kluczyki nie działały oczywiście,bez kłopotu Dzięki bardzo, trzeba dmuchać na zimne bo jak mówią nigdy nie wiesz że nie wiesz- czy jakoś tak.Pozdrawiam
sstudi Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 z tego co sie orientuje przy kodowaniu kluczykow za pomoca vaga podaje sie liczbe kluczykow do zakodowania, reszte kluczyków (nie podanych podczas kodowanie) mimo,że posaidaja ten sam kod nie zostana zarejestrowane w liczniku i nie bedą działać (jest to zabezpieczenie wlasnie przed włamaniem gdy jeden z kluczyków zostanie skradziony). Wytlumacze na przykładzie: jesli ktos ma 4 kluczyki, jeden sie z nich utraci, a na trzy pozostałe zostaną ponownie zakodowane to tym zgubionym nie da sie odpalić samochodu. Nigdy tego nie sprawdzałem...więc to tylko toeria.
Wihajster Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Wytlumacze na przykładzie: jesli ktos ma 4 kluczyki, jeden sie z nich utraci, a na trzy pozostałe zostaną ponownie zakodowane to tym zgubionym nie da sie odpalić samochodu. Nigdy tego nie sprawdzałem...więc to tylko toeria. to nie teoria ale prawda
sstudi Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 no to vag do reki i w 5min masz po klopocie
Wihajster Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 jak nie ma Pin-u to nic nie zrobi
wowa04 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 witam - a mając tylko jeden kluczyk bo tak kupiłem auto i drugi kluczyk plastikowy z przywieszką na której są numery : 42 a pod nim nastepne numery 05041 oraz następny numer A166942, posiadam własny interfrejs VAG , czy ktos pomoże - pozdrawiam
sstudi Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 jak nie ma Pin-u to nic nie zrobi nooo...jak pin-u nie ma to nic nie zrobi chyba,ze ma vag tacho lub tą plastikową przywieszke, na której jest zaszyfrowany kod pin. Tylko ja nie potrafie go rozszyfrować
grzanek85 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Jeśli auto i licznik jest powyżej 2001 roku to jest to już licznik bosch crypto RB4 i żadne vag tacho itp tego nie ugryzie czasami trzeba poświecić i 12 godzin żeby wyciągnąć pin z takiego dziada... Z pinem do niego jest tak żę praktycznie po kilku wł/wył zapłon jest już on inny(zmienny kod immo)[br]Dopisany: 05 Sierpień 2009, 02:38_________________________________________________ witam - a mając tylko jeden kluczyk bo tak kupiłem auto i drugi kluczyk plastikowy z przywieszką na której są numery : 42 a pod nim nastepne numery 05041 oraz następny numer A166942, posiadam własny interfrejs VAG , czy ktos pomoże - pozdrawiam Jeśli auto to rok 2001 to 05041 to będzie pin ale kolego nie podawaj takich rzeczy na forum publicznym
szogun0 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 J Z pinem do niego jest tak żę praktycznie po kilku wł/wył zapłon jest już on inny(zmienny kod immo)[br]Dopisany: 05 Sierpień 2009, 02:38_________________________________________________ witam - a mając tylko jeden kluczyk bo tak kupiłem auto i drugi kluczyk plastikowy z przywieszką na której są numery : 42 a pod nim nastepne numery 05041 oraz następny numer A166942, posiadam własny interfrejs VAG , czy ktos pomoże - pozdrawiam Jeśli auto to rok 2001 to 05041 to będzie pin ale kolego nie podawaj takich rzeczy na forum publicznym 1. Pin jest wciąż ten sam. 2. Najłatwiej go będzie z ECU wyciągnąć. 3. Na przywieszce nie jest PIN (stawiam flachę), bo w 2000 r. przestała fabryka udostępniać PIN dla klientów na przywieszce.
AndyN Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 1. Jakim softem i w jaki sposób wyciągnąć PIN z ECU? (albo w jaki inny sposób go ustalić?) 2. Liczba kluczyków zdefiniowana w zegarach to kluczyki metalowe? A może także ten plastikowy? Edit: Taki jak mój: A4 B6 z końcówki 2004
sstudi Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 wpierw powiedz jakie autko i z ktorego roku... ...plastikowy tez mozna zakodowac jak metalowe...
hipppek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 zczytanie pin-u to nie jest wielki problem, jak ma się odpowiedni sprzęt:) jeżeli ktoś potrzebujący to mogę pomóc.
Rekomendowane odpowiedzi