Opublikowano 17 Lipca 201115 l nie czujnika 2 funkcyjnego w misie jeszcze nie mam, muszę zmienić misę bo już mnie wkurza ten dźwięk przy zapłonie;/
Opublikowano 17 Lipca 201115 l No ja właśnie miskę zmieniałem ale nie podłączałem tej krańcówki pod licznik
Opublikowano 17 Lipca 201115 l Ja mam najlepiej,wogole sensor sie nie pali,co prawda temp oleju tez nie mam.Niewiem gdzie mase dalem ale chyba na 15 pin i na pin od maski.I sie nie pali,z gory pisze ze to nie tak ze zaraz sie zapali jezdze tak grubo ponad 2msc.Mam licznik oryg z a4 po lifcie,blad w liczniku o czujniku jest,ale sie nie pali.
Opublikowano 17 Lipca 201115 l No to faktycznie dziwne ja podłączałem masę pod 15 pin i krańcówkę maski i po chwili się zapalał sensor.
Opublikowano 18 Lipca 201115 l aha,u mnie jak podlacze tylko kostke niebieska w samochodzie to jak wlacze zaplon to po chwili zapali sie sensor i potem jest ciagle,ale wystarczy ze dopne zielona i szara kostke,i automatycznie OK.Nie musze bledow kasowac,czy licznika raz jeszcze odlaczac.
Opublikowano 19 Lipca 201115 l witam mam nastepujacy problem mam fisa z 95roku pasuje do mie plug%play manetki działają (moja a4 jest z tego samego rocznika ) silnik 1.6 (klimatro) adp dawcą jest v6(brak klimy) czy jest możliwosć podłaczenia spalania do ecu??? czy jest możliwość temp otoczenia podłaczenia do klimatronika ? który kabel i wjaki sposób jezeli są możliwosci prosze o pomoc ps co z resztą kabli 20 pinowej kostki co nie są podpiete
Opublikowano 20 Lipca 201115 l witam mam nastepujacy problem mam fisa z 95roku pasuje do mie plug%play manetki działają (moja a4 jest z tego samego rocznika ) silnik 1.6 (klimatro) adp dawcą jest v6(brak klimy) czy jest możliwosć podłaczenia spalania do ecu??? czy jest możliwość temp otoczenia podłaczenia do klimatronika ? który kabel i wjaki sposób jezeli są możliwosci prosze o pomoc ps co z resztą kabli 20 pinowej kostki co nie są podpiete Kolego, początkowe strony tego wątku = wszystkie odpowiedzi na twoje pytania.
Opublikowano 20 Lipca 201115 l przeczytałem wszystkie strony jeżeli mógłbyś prosze o cytat lub odp pozdrawiam [br]Dopisany: 20 Lipiec 2011, 07:51_________________________________________________witam ponownie sorki za spam, lecz już opanowałem został mi jeden problem czy jest możliwosć podłaczenia org radia beta z 95 do licznika fis 26pin jeżeli tak pod jakie pin do radia pozdrawiam
Opublikowano 20 Lipca 201115 l przeczytałem wszystkie strony jeżeli mógłbyś prosze o cytat lub odp pozdrawiam [br]Dopisany: 20 Lipiec 2011, 07:51_________________________________________________witam ponownie sorki za spam, lecz już opanowałem został mi jeden problem czy jest możliwosć podłaczenia org radia beta z 95 do licznika fis 26pin jeżeli tak pod jakie pin do radia pozdrawiam nie podłączysz tego radia pod FIS
Opublikowano 20 Lipca 201115 l ok dzieki za odp ps podłaczyłem 5pin z kostki 20pinowej pod klimatronik (Czerw kostka) pod kabel brązowy z zółtym paskiem i nic na wyswietlaczu tak jak przed i po lutowniu o tem zewnet nic sie nie pojawia jest puste pole co to morze byc ?? zablokowany licznik czy nie ten kabel
Opublikowano 21 Lipca 201115 l pewnie nie ten przewód, sprawdź czy na pewno wpiąłeś się w klimatroniku pod kostka B pin 1 (przewód brązowo-żółty) w tej kostce są dwa kable brązowo-żółte także weź miernik i "przedzwoń" czy to na pewno ten przewód
Opublikowano 21 Lipca 201115 l pany mam problem, mam 95r, kupiłem zegary z fis z 96r, i nie mam w nich podświetlania wyświetlacza kilometrów i do połowy prędkościomierza. Gdy podpiołem nowy licznik auto zaczeło gubić obroty a gdy dodawałem gazu obrotomierz nie wskazywał poprawnie obrotów, dodam że zegary z anglika. Pomożecie dlaczego tak się dzieje?
Opublikowano 21 Lipca 201115 l A nie kupiłeś zegarów z V6? Kodowanie przepisałeś ze starego licznika? To jest sprawa wskazywania obrotów. Jeśli chodzi o podświetlenie, to nie wiem jak to jest tam rozwiązane, ale podejrzewam, że coś świecącego się przepaliło i prosi o wymiane
Opublikowano 21 Lipca 201115 l to nie mozliwe zeby gubil obroty Zarowki spalone,te liczniki nie na diodach sa.
Opublikowano 21 Lipca 201115 l Panowie dzisiaj dołączam do posiadaczy FIS. W sumie to najmniej problemów było z immo 5 minut odczytanie PIN zakodowanie kluczyków i ustawienie przebiegu na właściwy. Najwiecej bawiłem sie z kostką FIS bo jej nie miałem i dorabiałem z kostki od kompa od karty dźwiękowej. Podłączenie kabelków to czysta formalność i wszystko super śmiga polecam wymianę licznika na FIS.
Opublikowano 21 Lipca 201115 l Spoko taśma idzie do wymiany i bedzie ok licznik był w cenie złomu poniżej 100 wiec szkoda było nie brać. Zresztą nowy wyświetlacz z wymianą 300 wiec i tak sie opłaca bo za dobre liczniki to wołają po 500-600zł
Opublikowano 21 Lipca 201115 l Elektroniką w środku, inne są też "silniczki" wskazówek i jager jest bardziej awaryjny