Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tia... trzeba będzie albo emu albo czujnik w fiolkę... albo switch co będzie symulował otwarcie i zamknięcie maski... (bo to chyba też alladyna kiluje na moment???)

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
tia... trzeba będzie albo emu albo czujnik w fiolkę... albo switch co będzie symulował otwarcie i zamknięcie maski... (bo to chyba też alladyna kiluje na moment???)

niee. jak czerwony alladyn Ci wyskakuje to jest to co u mnie - CAN jest włączony :grin:

który rok licznika? :decayed:

pokaż jakie masz błędy ? :wink:

---------- Post dopisany at 21:28 ---------- Poprzedni post napisany at 21:28 ----------

a co z obrotomierzem?

Opublikowano

@ The a4 spoko, wazne ze działa, dawno takich rezystorow nie widziałem:wink:

@Bronson - koniec przyjazni! skąd masz tarcze ?? :decayed:

Kaju gdzie?

zasypało go sniegiem?:grin:

pzdr.

assist

pzdr.

assist

Opublikowano

Tarcze razem z licznikiem przyszły.. oryginał.. trafiłem licznik TDI EU...

Maciej: ustawiłem w 60 - 1024, w 61 było 0 a w 62 było 4 więc tu navi włączona po CANie tylko

poeksperymentuje w wolnej chwili...

jeszcze se jezyk na english ustawie...

i kodowanie musze sprawdzić bo w ferworze walki zapomniałem....

Karol wsady co mu przesłałem pewnie studiuje...:grin:

Opublikowano

Tarcze razem z licznikiem przyszły.. oryginał.. trafiłem licznik TDI EU...

Maciej: ustawiłem w 60 - 1024, w 61 było 0 a w 62 było 4 więc tu navi włączona po CANie tylko

poeksperymentuje w wolnej chwili...

jeszcze se jezyk na english ustawie...

i kodowanie musze sprawdzić bo w ferworze walki zapomniałem....

Karol wsady co mu przesłałem pewnie studiuje...:grin:

61 na 256 ustaw, 62 - 1..

Karol do Polski z UK wraca dlatego go dzis razem z nami nie ma :grin:

głowne kodowanie ustaw na 00140 :decayed:

Opublikowano
kodowanie w obu licznikach:

pozycja - 8d0930931 - 8d0920980

2 -1 -1

3 - 100 - 100

4 -1 -2

9 -22602c - 19406

18 - 0 - 0

21 - 4 - 4

30 - 128 - 128

31 -128 -128

32 - 0 - 0

33 - 32765 - 32768

35 - 0 - 0

40 - 1143 - 1002

41 - 1725 - 2408

42 - 15 - 15

43 - 35 - 15

44 - 730 - 365

45 - 3 - 1

47 - 609 - 26247

48 - 667 - 26247

60 - 1025 - 1024

61 - 0 - 0

62 - 4 - 0

Karol wsady poszły z obu pocztą...

kanały dostępne tylko te co wypisałem pozostałe nie, także i 19 niedostępny :thumbdown:

Wychodzi na to że w tym 8d0920980 nie drze się alladyn.. ciekawe czemu... może ten typ tak miał.. ??

zresztą Maciek na własne oczy widział...

8d0920931 po chwili od przekręcenia/odpalenia drze sie alladynem...

trza będzie czujnik zakupić...

Osz kuuurwa, pięknie to zrobiłeś. Dzięki, rozumiem, że ona wsady są europejskie i do diesla? :wink:

Zaskoczyłem Was, co?! :decayed::decayed::decayed: dzisiaj jeszcze jestem, jutro dopiero po południu wyjeżdżam :wink:

Opublikowano
Osz kuuurwa, pięknie to zrobiłeś. Dzięki, rozumiem, że ona wsady są europejskie i do diesla? :wink:

Karol.. 8d0 920 980 - wsad od TDI - angielski

8d0 920 931 - wasd od TDI - europejski

Maciek 61 ustawie zobacze czy coś sie zmieni...

62 ustawie na 0 bo przeca mój stary concertI sie po CANie nie dogada...

Karol: jak wypatentujesz jak ten kanał 19 co w zegarach A6 jest odpalić w A4 po II lifcie to będziesz normalnie BOSS

Opublikowano

Karol.. 8d0 920 980 - wsad od TDI - angielski

8d0 920 931 - wasd od TDI - europejski

Maciek 61 ustawie zobacze czy coś sie zmieni...

62 ustawie na 0 bo przeca mój stary concertI sie po CANie nie dogada...

Karol: jak wypatentujesz jak ten kanał 19 co w zegarach A6 jest odpalić w A4 po II lifcie to będziesz normalnie BOSS

Spoko luz git majonez, daj mi dojechać do PL i wtedy będę działał. Odpalić go na bank nie odpalisz, ale ogarnę zmiany wartości we wsadach, tzn w których komórkach siedzą jakie wartości.

---------- Post dopisany at 22:07 ---------- Poprzedni post napisany at 22:06 ----------

Pierwszą sprawą, jaką się zajmę, to prędkościomierz, bo chce tarczki UK wsadzić i żeby mi się def nie pokazywało. Potem zajmę się kanałem 19 :hi:

Opublikowano

i to jest bardzo słuszna koncepcja:whistling:

zdecydowanie tarczka predkosci Ci nie potrzebna :slina:

pzdr.

assist

całe auto niby US a tu taki babol...:facepalm:

Opublikowano
i to jest bardzo słuszna koncepcja:whistling:

zdecydowanie tarczka predkosci Ci nie potrzebna :slina:

pzdr.

assist

Aha, to jak coś, to hapiesz tą moją europe?

Opublikowano

edytowałem poprzedni post;)

zaklepuję, chyba ze w cenie chorej ale nie wydajemniesie:whistling:

Opublikowano
edytowałem poprzedni post;)

zaklepuję, chyba ze w cenie chorej ale nie wydajemniesie:whistling:

Z h*ja nie spadłem, żeby krzyczeć za tarczki jak za cały licznik, jak co niektórzy :facepalm:

Opublikowano

:bry:

Kaju, jak cos pisz PW

z nr. konta itd :wink:

pzdr.

assist

Opublikowano

witam panów w koncu nie ma błędu sensora ;) wymieniłem miche, co prawda to nie taka prosta sprawa zeby zrobic tak zeby nie ciekło 5 godzin ;/ Mam pytanie odnosnie temp. oleju ile wam pokazuje na zegarku? oczywiscie jak silnik jest ciepły :D

Opublikowano

dzieki u mnie jest 70-80 stopni co prawda przejechałem tylko 30 km od wymiany michy, ale chyba becie tak jak trzeba :)

Opublikowano
Dobra, opanowane, wszystko działa :banan::banan:

Nawet temperatura oleju, fis ma parę wypalonych linii ale to nic

temperature oleju jak ogarnąłęś??? emulator??

PS. nowy licznik w aucie, obszar infa z radia się podświetla... :grin: ale alladyn drze ryja...

Musi być coś w kodowaniach co go wyłącza.... w poprzednim liczniku nie darł ryja...

teraz na kolende czekam ale jak skoncze to kabe laps i kartka z długopisem i do garażu

Maciej - fis w tym nowym co dziś przyszedł ma 2 pionowe martwe linie, jedną cienką jedną grubą...

albo wyświetlacz zakupie i wlutuje albo przełoże z poprzedniego ten od Ciebie...

Karol rozumiem wsad ci z obu odrazu podesłać po ściągnięciu??

Nie, nie ma żadnych emulatorów, obstawiam że to kwestia wsadu, "stary" pełny fis był nie dość że z anglika to na dodatek z diesla, więc wpadł jakiś tam wsad z benzyny, więc nie ma siły, to wina oprogramowania albo jakiegoś kodowania, mało tego, jak przestawiałem przebieg i chwilę później pisałem że się nie zmienił na liczniku, kazaliście mi odłączyć akumulator, no więc poszedłem do garażu, patrze na zegary i świeci się palemka, ale już po odłączeniu akumulatora palemka się nie zaświeciła, jakaś wskazówka?

Opublikowano

PS. nowy licznik w aucie, obszar infa z radia się podświetla... :grin: ale alladyn drze ryja...

Musi być coś w kodowaniach co go wyłącza.... w poprzednim liczniku nie darł ryja...

teraz na kolende czekam ale jak skoncze to kabe laps i kartka z długopisem i do garażu

Maciej - fis w tym nowym co dziś przyszedł ma 2 pionowe martwe linie, jedną cienką jedną grubą...

albo wyświetlacz zakupie i wlutuje albo przełoże z poprzedniego ten od Ciebie...

Nie, nie ma żadnych emulatorów, obstawiam że to kwestia wsadu, "stary" pełny fis był nie dość że z anglika to na dodatek z diesla, więc wpadł jakiś tam wsad z benzyny, więc nie ma siły, to wina oprogramowania albo jakiegoś kodowania, mało tego, jak przestawiałem przebieg i chwilę później pisałem że się nie zmienił na liczniku, kazaliście mi odłączyć akumulator, no więc poszedłem do garażu, patrze na zegary i świeci się palemka, ale już po odłączeniu akumulatora palemka się nie zaświeciła, jakaś wskazówka?

zaświeci się ponownie jak tylko znajdzieś zasięg, albo spróbuj ustawić godzinę na 1:58 albo 2:59 i po jakiś 5-10 minut zegar powinien się zaktualizować a palma pojawić... :whistling:

Opublikowano

zaświeci się ponownie jak tylko znajdzieś zasięg, albo spróbuj ustawić godzinę na 1:58 albo 2:59 i po jakiś 5-10 minut zegar powinien się zaktualizować a palma pojawić... :whistling:

Spróbuję i dam znać :wink:

Opublikowano

Pucek ta palemka się pojawi...na pewno, tzn aktualizacja czasu ja to miałem w starym bez fisa, pojawiała się i nikła. Czasem nawet kilka dni non-stop świeciła:wink: