Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak plus na pin 1 to święci fuse. Chyba musisz się z tym pogodzić że on tak ma. Albo popytaj ludzi co mają takie zegary czy one tak mają.

Coś tam parę postów pisałeś o kodowaniu kraju... Co dokładnie chcesz osiągnąć? Ciapnij tutaj albo na PW.

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Niewiem co chce osiągnąć. Jestem ciekaw poprostu czym te kodowania się roznia. Bo np jak usa to był taki gong po otwarciu drzwi. Fajne ale już licznik w milach pokazywał.

Opublikowano
Niewiem co chce osiągnąć. Jestem ciekaw poprostu czym te kodowania się roznia. Bo np jak usa to był taki gong po otwarciu drzwi. Fajne ale już licznik w milach pokazywał.

To daj na Kanade (3) i będziesz miał kilometry i gonga. Kontrolkę nie zapiętych pasów też chcesz? Ale to świeci kilka sekund i gaśnie, bo nie masz kontroli w zapinkach. Ale jak chcesz, to do aktualnego kodowania dodajesz +X2XXX, czyli do drugiej cyfry kodowania dodajesz 2 i zapisujesz. Coś jeszcze? :naughty:

Opublikowano

A masz jakąś rozpiske tego?

Opublikowano
A masz jakąś rozpiske tego?

Na forum jest rozpiska ogólna w dziale diagnostycznym, ale nie są wyszczególnione funkcje danych kodowań :whistling:

Opublikowano

Wrzucalem tu fote licznika i mowiliscie ze zegarek radiowy ale po odpaleniu licznika w aucie palmy nie ma z tylu tez wtyczki dodatkowej brak to jak to jest ? 2 sprawa to ze blat podobno z 2.5 a paliwo pokazuje ok

kto mi wyciagnie pin? jak tu wrzucic i co zeby go przeliczyc ? mam tego Twojego Kaju command

pomoze ktos ?:hi:

Opublikowano
Wrzucalem tu fote licznika i mowiliscie ze zegarek radiowy ale po odpaleniu licznika w aucie palmy nie ma z tylu tez wtyczki dodatkowej brak to jak to jest ? 2 sprawa to ze blat podobno z 2.5 a paliwo pokazuje ok

kto mi wyciagnie pin? jak tu wrzucic i co zeby go przeliczyc ? mam tego Twojego Kaju command

pomoze ktos ?:hi:

Commander sam Ci wyliczy PIN to raz. Dwa - źle pokazywanie paliwa występuje w przypadku, gdy masz w a4 wsadzony licznik z A6 i na odwrót. Trzy - jak masz 1,9 u siebie, a licznik z 2,5 to czeka Cie zmiana kodowania. Kodowanie główne w tej chwili masz drugą cyfrę od końca 6, a musisz wstawić 4, bo obroty Ci będzie zaniżać i to mocno.

Opublikowano

Panowie pod jakie przewody muszę się wpiąć by wyświetlało mi otwarte drzwi pasażera i tylne? W kostce szarej wiem pod jakie ale,gdzie i jakiego koloru poszczególne drzwi są.

Opublikowano

Opisywane było w tym wątku, między innymi przeze mnie kilka miesięcy temu. W prawym słupku pod schowkiem demontujesz dolną osłonę słupka i tam w jednej kostce są z tego co pamiętam biało brązowe cienkie przewody, jest ich chyba 4 szt a rozciąc i podłączyc do wiązki do licznika trzeba 3 przewody. Ja to robiłem metoda prób i błędów. Ten koniec odcięty od wtyczki podłączasz do zegarów pod odpowiednie piny. Te co Idą w ori wiązke izolujesz i zostawiasz. Pamiętam że jak przeciąłem nie ten co trzeba (ten którego nie trzeba przecinać) to oświetlenie w środku ześfirowało, lutownica, koszulka termokurczliwa i po kłopocie:decayed: Godzinka i zrobione włącznie z dołożeniem kabli do zegarów. Dasz radę:wink:

Opublikowano

O i git przyda się bo sam też muszę to zrobić

palma okazać sie może po 10 minutach po godzinie albo po miesiącu zależy jak z zasięgiem w danym miejscu, odbiornik radiowy w większości vdo jest wbudowany a w jeagerach był oddzielnie wpinany z tylu licznika

Bądź cierpliwy z reguły po kilku godzinach postoju zegarek sie sam ustawi

Opublikowano

problem z przekaźnikiem o którym pisałem rozwiązany wymieniłem na inny i cisza:wink: ale teraz mam pytanie jak podpiąć ten emulator do licznika ?

Opublikowano

Emulator ma 3 kable plus minus i sygnał plus możesz dac na pin 30 niebieskiej kostki po zapłonie, minus to do reszty minusow a sygnał na pin 15 zielonej wtyczki i tyle. Chodzi aż miło. Z tym że jak podłączony vag to i tak pokazuje błąd. Ale przynajmniej na fis go nie wyświetla. U mnie to wogóle całą lista błędów jest... Immo, komunikacja z radiem, błąd czujnika, i coś tam jeszcze. No ale niestety cóż zrobić jak licznik jest oszukany z każdej strony. I połowa rzeczy nie podłączona. :-P

Opublikowano

ok dzieki :wink: mi pokazuje tylko dwa błedy czujnik 266 i czujnik temp zewnetrznej

Opublikowano

No ten 266 to od oleju właśnie. Ja mam przedlifta i mam w liczniku wyłączone immo to pewnie dlatego. A poza tym licznik mam z a6 ale mimo tych błędów wszystko chodzi dobrze.

Opublikowano

byc moze ja mam z a4 s4 i moze dlatego mam tylko te dwa błedy :wink:

Opublikowano

pany dzis podlaczylem u siebie zegary z rs4 ale bez przejsciowki czyli bez fisa ja mam 2x32 i 1x20 rs4 2x32 i 1x32 i wywala mi sensor to normalne(ale mam czujnik w misce wiec pociagne kable) oraz spalona zarowke i blad abs...podlaczylem na probe licznik z s4 ale 2x32 i 1x20 z 99r.i wszystko cacy tylko immo mruga....wiecie skad te bledy?....ogolnie trzeba cos ruszac kable w kostkach procz fisa 98-01 bo kupilem przejsciowke i kolo mnie zrobil w jajo bo nie dziala ona.....

---------- Post dopisany at 16:17 ---------- Poprzedni post napisany at 16:09 ----------

dsc08794s.jpg

dsc08793mj.jpg

Opublikowano

BTW ciekawe czy te 310 kiedy wykręcisz :decayed:

Opublikowano

Marcin miałeś mi wysłać fotki jak podlaczales drzwi do sygnalizacji otwarcia

Opublikowano
BTW ciekawe czy te 310 kiedy wykręcisz :decayed:

:polew:

Ale wyglądają ciekawie

Opublikowano
Marcin miałeś mi wysłać fotki jak podlaczales drzwi do sygnalizacji otwarcia

Ale nie podłączyłem ich w końcu, tak żeby działało ;)

Jak podłączyłem to mi świrował licznik, pokazywał że non stop wszystko otwarte (jeśli tylko choć jedne drzwi otwarte fizycznie).

Tu teraz czytam że trza przecinać przewody... hmmm :facepalm: