Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Maciek, fajere założysz, nie ma problemu, ale sprawy jaśków za chooya nie obejdziesz - inne ładunki i przy dzwonie Ci nie odpalą. Znając Ciebie, to "nie ma ryzyka, nie ma zabawy" i chooya na to położysz, zgadłem? :kox:

No tam jest podwojny ladunek i co nie przeskocze tego? Wiazke jak wytargam z b6 czy b7 i sklece tez nie odpali?

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No to chyba, że całość łącznie z sterownikiem i czujami wyszarpiesz, to powinny w razie czego zagadać :whistling:

Opublikowano

poducha od B7 ma dwa ładunki i czy ona bedzie zamontowana w B6 czy w B5 to jeden c**j. I tu i tu odpali tylko jeden ładunek. Oczywiście może być on niewystarczający do odpowiedniego napełnienia poduchy.

Opublikowano
No to chyba, że całość łącznie z sterownikiem i czujami wyszarpiesz, to powinny w razie czego zagadać :whistling:

Zaden problem - no risk no fun :wink:

Opublikowano

No z psem dobre:decayed:

Mag z którego miesiąca masz auto ? Bo jak pamiętam cwiara kiedyś wrzucał w którym tygodniu 2000 r była zmiana na immo 3 , i podejrzewam ze Ci którzy odpalili fure z 2000 r nie mając pinu starego mieli ja z początku 2000 gdzie jeszcze immo 2 było

zle mowie cwiara ?

Ja przynajmniej jak wchodzę w licznik to mam swój vin a nie jakiś lewy jak wy :kox:

Opublikowano
poducha od B7 ma dwa ładunki i czy ona bedzie zamontowana w B6 czy w B5 to jeden c**j. I tu i tu odpali tylko jeden ładunek. Oczywiście może być on niewystarczający do odpowiedniego napełnienia poduchy.

Oczywiscie ma pan pelna slusznosc w swojej dywagacji profesorze Cwiara :wink:

Opublikowano

Mag a ile dałeś za licznik i skąd go wzialez bo ori Europe z radiowym zegarkiem to ze świecą szukać jeszcze w takim stanie ładnym fis

Opublikowano
No z psem dobre:decayed:

Mag z którego miesiąca masz auto ? Bo jak pamiętam cwiara kiedyś wrzucał w którym tygodniu 2000 r była zmiana na immo 3 , i podejrzewam ze Ci którzy odpalili fure z 2000 r nie mając pinu starego mieli ja z początku 2000 gdzie jeszcze immo 2 było

zle mowie cwiara ?

Ja przynajmniej jak wchodzę w licznik to mam swój vin a nie jakiś lewy jak wy :kox:

No dobrze mówisz. Maq ma auto z konca 99 modelowo 00. A odziwo tego jaegera miał z 2001r. Tam gdzie jest vin to jest immo3.

---------- Post dopisany at 23:34 ---------- Poprzedni post napisany at 23:31 ----------

Mag a ile dałeś za licznik i skąd go wzialez bo ori Europe z radiowym zegarkiem to ze świecą szukać jeszcze w takim stanie ładnym fis

Noo licznik ładny okaz :wink: Fis ideał, wszystko ładnie pieknie. Końcowka nru chyba Tx wiec nie był z pierwszego montażu a kiedyś wymieniany w serwisie.

Opublikowano

Na alledrogo szukałem. Znalazłem blisko siebie i pojechałem sprawdzić osobiście. 3,5 Jagiełły ;-)

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Warty każdego Władka :wink:

Opublikowano

Co tu taka cisza nikt nic nie chce wiedziec ?:wink:

Opublikowano

kazdy juz ma fisa :polew:

Opublikowano

Ok, pozdrawiam, temat do zamkniecia :grin:

Opublikowano

Tak jest Panie prezesie :decayed:

Opublikowano

eloł,

@Cwiara,w telegraficznym skrócie:

rozpołowiłem kluczyk,

(grot i transponder oddzielnie)

szałas pali na moment, gasnie - ikona immo na blacie mryga,

wiec wszystko ok, ale xxx w polu extra jest;)

pzdr.

assist

Opublikowano
eloł,

rozpołowiłem kluczyk,

pzdr.

assist

No bo tak jak w starych kadettach musi magnesu dostać :polew::polew:

Opublikowano
eloł,

rozpołowiłem kluczyk,

pzdr.

assist

Juz wiem o co chodzi. Ty masz jeszcze immo 2 a do immo 2 nie potrzeba pinu starych zegarów do przyuczenia do ecu silnika. Przy immo 2 nie ma winu tylko immo-id. Zamiast vinu jest własnie xxx. A bediks ma immo 3 i do niego juz był potrzebny pin starych zegarów lub to co ja robiłem u kolegi maq.

Opublikowano

jak mialem jeszcze jeagera to w poli vin i immo id jak wlaczalem vaga to przez ulamek sekundy byl vin i id a po tym walilo same xxxxxxxx

dopiero jak odpalilem vag commander moglem odczytac vin jaki jest i immo id, pamietam bo mnie prosiles o jego podanie i pamietam ze z vaga nie szlo odczytac bo same xxx

jak mam pelny fis vdo to w vagu widac vin normalnie , nie wiem czemu w jeagerze bylo to jakby zakodowane

Opublikowano

Wczoraj podłączyłem fis, i pokazuje mi wszystko elegancko działa, tylko mam dwa pytania.

1. Czy to normalne że jak pokazuje mi spalanie chwilowe gdy wcisnę pedał gazu w podłogę to spalanie chwilowe wzrasta dopiero o ok 3s a jak puszczam (hamowanie silnikiem) od razu wskazuje 0,0L/KM?

2. Gdzieś widziałem że jedną z fukcji fisa jest wyświetlanie spalanie na godzinę w trakcie postoju, da się to aktywować czy to od wersji wsadu zależy?

Opublikowano
Wczoraj podłączyłem fis, i pokazuje mi wszystko elegancko działa, tylko mam dwa pytania.

1. Czy to normalne że jak pokazuje mi spalanie chwilowe gdy wcisnę pedał gazu w podłogę to spalanie chwilowe wzrasta dopiero o ok 3s a jak puszczam (hamowanie silnikiem) od razu wskazuje 0,0L/KM?

2. Gdzieś widziałem że jedną z fukcji fisa jest wyświetlanie spalanie na godzinę w trakcie postoju, da się to aktywować czy to od wersji wsadu zależy?

Spalanie chwilowe dziala z opoznieniem. A spalanie na godzine to chyba w vagu pokazuje a nie na fisie... :wink: