Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zobacze czy coś się będzie działo jak poziom spadnie poniżej czujnika, teraz nic mi nie wywala:wink:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Zobacze czy coś się będzie działo jak poziom spadnie poniżej czujnika, teraz nic mi nie wywala:wink:

Jeżeli masz licznik przedliftowy z analogowym zegarkiem bez cyferek to mogę założyć się o browca że ci nie pokaże :decayed:

bo już powinien ci pokazać jak masz pełny po jest inne sterowanie

lub też poprostu nie wpisałeś odpowiedniego kodowania do licznika aby aktywować płyn ha ha

Opublikowano

W ogóle nic nie kodowałem:facepalm::grin: I narazie nie będę kodował bo mnie będzie po oczach raziło, dopiero jak kupie pompkę na 3 pin to zakoduje i sprawdzę. Oprócz pompki na 3 pin coś muszę dołożyć jeszcze?

Opublikowano

zobaczę czy nie mam tej pomki gdzieś w domu to ci moge wysłać bo gdzieś się poniewierała bo założyłem zbiornik z polifta. ewentualnie można zostawić tak jak jest tylko zmienić polaryzacje sygnałów ale po co mieszać z elektryką :decayed:

Opublikowano

To poszukaj dobrze:decayed::decayed:

Opublikowano
To poszukaj dobrze:decayed::decayed:

o ile nie wywaliłem

bo pamiętam że u mnie chodziła jak chciała może była źle zamontowana i pływak się zawieszał. Ale to tylko na wodzie a na płynie chodziła nawet spoko (może płyn troszkę przyślizgawy i poślisk miała) :decayed:

Opublikowano

Wazeliną ją przesmaruje i będzie miała poślizg że hoho:grin::grin:

Opublikowano

spoko jak ją znajde to ci wyśle za free

---------- Post dopisany at 13:31 ---------- Poprzedni post napisany at 13:28 ----------

mnie tam nie przeszkadzało czasami pomagało lekkie pukniecie w pomke śrubokrętem :polew::polew: poszukam

Opublikowano

Ok, dzięki wielkie:wink:

Opublikowano

Cholera znow problem wyskoczyl dzis w koncu podlaczylem czujnik temp i poziomu oleju z miski ktora wymienilem i na liczniku zniknal sensor oil ale nadal wyskakuje lampa alladyna i nie pokazuje temp a czujnik jest nowka. Trzeba cos kodowac czy jak? Piny podlaczone sa prawidlowo ktos cos?

Wyslane z mojego audi za pomoca wydechu TypeR

Opublikowano

:banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan:WP_000300.jpg

:banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan:

musze jeszcze tylko zakodowac licznik bo na win 8 dziala mi tylko vcds 1,2 trial i nie moge wejsc powyzej 10 kanala a na lapsie w którym jest zdechla bateria mam dzialajacego vaga pod viste wiec to w pon

oczywiscie jmusialem uciac gale zeby przód ruszył:facepalm::facepalm:

Opublikowano
:banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan:http://s23.postimg.org/40rdco1h3/WP_000300.jpg

:banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan:

musze jeszcze tylko zakodowac licznik bo na win 8 dziala mi tylko vcds 1,2 trial i nie moge wejsc powyzej 10 kanala a na lapsie w którym jest zdechla bateria mam dzialajacego vaga pod viste wiec to w pon

zadowolony? :wink: tylko klawisze wymaluj :grin:

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
:banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan:http://s23.postimg.org/40rdco1h3/WP_000300.jpg

moze byc :decayed::decayed::grin::grin:

nie no elegancko :wink::wink:

co do poczty polskiej, pierwszy raz sie spotkalem z czyms takim ze jednego dnia wysylasz, a drugiego juz jest, zawsze na trzeci dzien docieralo, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i zabieraj swoje piciklaki co na gabce razem z radiem przyszly :grin::grin::grin::grin::kox:

Opublikowano
Dawno mnie tu nie było... Ze dwa miechy? Ale paczcie na to...:

[ALL B5] Efekt wymiany licznika na FIS - Kto odpowiedział?

i kto tu jest przec**j?! :grin:

Gratulacje, wygrałeś całe internety.

:thumbup1::thumbup1:

Opublikowano

Witam

Koledzy mam pytanie gdzie tu jest opisane podpiecie drzwi tyl i klapa tyl wiem ze jest ale nie znalazlem

Tyle mi zostalo z rezania 98 na 00

Ogolnie juz musze bo wypadalo by podziekowac za pomoc (troche to trwalo ale brak czasu i troche checi itd) wszystkim za podpowiedzi

Najwiecej bo robil za mnie Grzanek85(wsady ostatnio procek i fisa) ale w podpowiedziach na forum jaki i przez telefon Kaju , Cwiara ,Wauxhall Aree, Bediks i calej ekipie tutaj jesli kogos pominolem bez urazy szacun wszystkim DZIEKI ZA WSZYSTKO

Ale jak to sie zaczelo i co bylo opisze pozniej jak skoncze wszystko (temp.olej,spryskiwacz,kable,temp zewn,dziala i jest juz tu opisane)i dziala

Prosze o pomoc gdzie to podpiac zeby drzwi i klape tyl pokazywalo na fisie w kostki w slupki bo przelecialem co ktoras strone od marca i nie znalazlem a wiem ze jest bo kieds czytalem ale ...sklera nie boli ale trzeba sie nalatac

:hi:

POZDRO

Opublikowano
Witam

Koledzy mam pytanie gdzie tu jest opisane podpiecie drzwi tyl i klapa tyl wiem ze jest ale nie znalazlem

Tyle mi zostalo z rezania 98 na 00

Ogolnie juz musze bo wypadalo by podziekowac za pomoc (troche to trwalo ale brak czasu i troche checi itd) wszystkim za podpowiedzi

Najwiecej bo robil za mnie Grzanek85(wsady ostatnio procek i fisa) ale w podpowiedziach na forum jaki i przez telefon Kaju , Cwiara ,Wauxhall Aree, Bediks i calej ekipie tutaj jesli kogos pominolem bez urazy szacun wszystkim DZIEKI ZA WSZYSTKO

Ale jak to sie zaczelo i co bylo opisze pozniej jak skoncze wszystko (temp.olej,spryskiwacz,kable,temp zewn,dziala i jest juz tu opisane)i dziala

Prosze o pomoc gdzie to podpiac zeby drzwi i klape tyl pokazywalo na fisie w kostki w slupki bo przelecialem co ktoras strone od marca i nie znalazlem a wiem ze jest bo kieds czytalem ale ...sklera nie boli ale trzeba sie nalatac

POZDRO

Info o otwarciu tylnych drzwi bierzesz z krańcówek z tyłu czyli sądząc że masz rok auta 98 to powinieneś mieć już krańcówki z dwoma wyjściami jeżeli nie masz to kup sobie aby miały dwa wyjścia koszt grosze. I podpinasz tylne drzwi ciągniesz z lewych i prawych krańcówek po jednym kabelku do licznika i podpinasz:

do szarej kostki 32 pinowej

8 pin szarej -drzwi pasażera w prawym słupku kostka z kabelkiem żółto brązowym(chyba) sprawdź probówką ja tak mam podpięte i chodzi

9 pin szarej - prawe drzwi tylne

10 pin szarej - lewe drzwi tylne

klapa tył to musisz probówką sprawdzić najlepiej w kostkach na którym jest sygnał jak się otworzy klape weź kogoś do pomocy niech otwiera i zamyka a ty sprawdzaj

a tylna klape podłączasz do kostki zielonej na pin 6

Opublikowano

co do poczty polskiej, pierwszy raz sie spotkalem z czyms takim ze jednego dnia wysylasz, a drugiego juz jest, zawsze na trzeci dzien docieralo, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i zabieraj swoje piciklaki co na gabce razem z radiem przyszly :grin::grin::grin::grin::kox:

Ty nic nie mow nie moje, one swiatowe, kiedyś paczke z czymś dostałem i one juz tam były :grin:

---------- Post dopisany 16-09-2013 at 14:17 ---------- Poprzedni post napisany 15-09-2013 at 14:16 ----------

co tu taka cisza co tu taki spokój nikt nic nie reza? :grin:

Opublikowano

Zimno jest, nikomu się nie chce.

Jakby ktoś potrzebował PINów do wtyczek to pisać PW ;)

(Wtyczki mam, ale tylko niebieską i zieloną)

pin + kawałek przewodu, więc jest jak się wlutować.

---------- Post dopisany at 14:51 ---------- Poprzedni post napisany at 14:47 ----------

BTW. Uwaga na lipne maile z ponagleniem do zapłaty. Miałem o tym napisać w jakimś odpowiednim dziale, ale coś mi się wydaję, że tutaj przeczyta mniej więcej osób niż w jakimś HYDE-PARK.

Jakby ktoś był mniej rozgarnięty w sferze internetowych oszustów to ostrzegam o lipnym mailu jaki dostałem przed chwilą i widzę, że nie tylko ja.

Treść (w linka proszę nie klikać):

"

Dzień dobry,

prosimy o opłacenie Faktura Proforma numer P1/06/2013 na kwotę 5500 brutto - termin płatności już minął.

Link do podglądu: http://87.106.135.41/fakturo/...... itd

MERILOS GLONE Sp. z o.o.

44-100 Glone

ul.Prymasa S.Wyszyńskiego 145

NIP: 611-232-49-09

"

Oczywiście jest to próba wyłudzenia pieniędzy, jak widać, nie małych.

Ktoś ma pomysł czy to zgłaszać na policję czy olać bo wiadomo co z tym zrobią.

Bediks, zapytasz gdzie trzeba?

Opublikowano

niestety Bediks z kolegami za leniwi są wiec za 2 tygodnie Ci pismo przyślą że sprawa umorzona z braku dowodów... :whistling::grin:

Opublikowano

Ty nic nie mow nie moje, one swiatowe, kiedyś paczke z czymś dostałem i one juz tam były :grin:

---------- Post dopisany 16-09-2013 at 14:17 ---------- Poprzedni post napisany 15-09-2013 at 14:16 ----------

co tu taka cisza co tu taki spokój nikt nic nie reza? :grin:

Kto jak kto ale Ty to bys mogl cos jeszcze porezac u siebie. Wszyscy rezaja, a Ty w miejscu :grin:

Sent from my iPhone5 using Tapatalk