Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam licznik z a6 ponoc w tych licznikach to nie dziala

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kupiłeś od A6 to teraz się męcz :P

Edytowane przez mobopx

Opublikowano

Dziek a dokladniej to moj brat kupil auto od arka z forum z tym licznikiem i teraz prubuje mu to ogarnac

Opublikowano

ThePanKot kostki zagrają, dołożysz tylko szarą. Szukaj full fis z zegarkiem analogowym (z cyferkami) lub jeśli fundusze pozwalają to z zegarkiem cyfrowym a nawet z radiowym :P

Nie wiem tylko jak z immo, bo przedliftach immo jest po za licznikiem więc nigdy mnie ten problem nie dotyczył.

Opublikowano

Po 97 roku immo jest w liczniku z tego co wiem

Ale do ogarniecia vagiem

Opublikowano

Tomekktm1, i tu mam problem bo kupiłem ta kostke obd2 co się łaczy przez bt i wyskakuje bład połaczenia z ecu z tego co wyczytałem przedlifty nie miały tej funkcji obd2
Więc jak wytłumaczyć to ze auto mam przedliftowe a kostki od zegarów niby polift ?

mobopx, Czyli takie coś powinno spiknąć ?

http://allegro.pl/licznik-zegary-a4-b5-8d0919880e-ful-fis-bez-can-eu-i4906703398.html#tabsAnchor

Edytowane przez ThePanKot

Opublikowano

Pierwszy lift był w 97, jak masz 98 to masz polift :) wg mnie oczywiście, bo widzę, że jesteś innego zdania :P

Mogą być, tylko jakaś przejściówka z którą się jeszcze nie spotkałem, bo kostka fis ma 20 pinów, ale rozpiska w razie czego jest na pierwszej stronie.

Bądź co bądź ja bym szukał z cyfrowym...

Edytowane przez mobopx

Opublikowano

Z cyfrowym nie widze pozatym słyszałem że drogie a nie bede inwestował w coś co moze się nie nadawać. O której kostce mówisz tej od fisa ?co z nią nie tak ?

Jeszcze pytanie czyli teoretycznie nie bd musiał zmieniac np zbiorniczka wyrównawczego ?

Opublikowano

Kostka ok, tylko myślałem że albo są piny 2x26 + 20 (przedlift) albo 3x32 (polift) a tutaj mamy 2x32 + 20 z czym się po prostu jeszcze nie spotkałem.

Zbiorniczek to zobaczysz. Jak będzie wrzeszczał że coś nie halo z chłodzeniem to zmienisz, a jak nie to nie ;)

Ja za zbiorniczek poliftowy razem z czujnikiem dałem uwaga... 10 zł.

Opublikowano

Co do kostki to jest 10pinowa czerwona z vw więc taka tu powinna podejść i juz nie wiem kupowac ten licznik czy nie :huh:

Nie wiecie czy jest możliwośc dorobienia sobie takiej kostki z tasmy ata od pc ? Wygląda na identyczne rozłożenie styków bo nie widze sensu płacić 40zł + kw za kawałek plastiku

Opublikowano

Tak dorabiaja te kostki z ata od pc

Opublikowano

Panowie licznik wsadzony, ale świeci się kontrolka abs/ręcznego/ i brakuje kierunkowskazu prawego na liczniku.

Mój licznik nowy ma kostki

32niebieska

32zielona

20czerwona

a stary 26niebieska/żółta

Czy ma ktoś opis kabelków albo zdjęcie kostek 26niebieska/żółta co by rozwiać wszelkie wątpliwości że coś mogłem podpiąć nie tak?

Opublikowano

Opis kabelków masz w pierwszym poście, tyle że po angielski. Tam masz opis pinów w kostkach 26 pin. A jak chcesz dodatkowo opis pinów w kostkach 32 (wraz ze zdjęciami kostek) to znajdziesz je np. w poradnika soulmastera na chomikuj (link w pierwszym poście)

W kierunku może poszła żarówka, abs - może błędy? Podłącz vaga i sprawdź. A kontrolka ręcznego to sorry ale pierwsze co przychodzi na myśl to po prostu: spuść ręczny :grin:

Opublikowano

No niestety brak komunikacji z fisem, może wiecie jaki kolor przewodu za niego odpowiada?

Opublikowano

Co znaczy brak komunikacji z fisem?

Opublikowano

Ok temat ogarnięty oprócz kontrolki od ręcznego, cały opis zmiany jest niepoprawny jeżeli chodzi o przekładkę z 95 na 98rok gdzie występują kostki 32niebieska i zielona oraz 20 czerwona. Jak dokończę resztę to wrzucę schematy zaczerpnięte z innego forum.

Jeszcze jakby ktoś rozwiał moje wątpliwości co do koloru przewodu ręcznego to by było miło, bo został mi się niebiesko-siwy i po wpięciu go w 13pin zielonej kostki automatycznie zapala się kontrolka.

Opublikowano

No wrzuć ten opis, ciekaw jestem jakie są różnice. Ja mam 96 rok i opis z tego forum pasował idealnie.

Opublikowano

A wyjmowałeś popielniczkę tylnią i sprawdzałeś kolory kabli ?? Gdy wyjmiesz i tam poświecisz to widać czujnik od recznego ale nie pamietam jakie tam kolory kabli szły. Gdybyś nie doszedł z tym to mozesz ta własnie kostkę od czujnika odpiąć i kontrolka zgaśnie ja musiałem tak zrobić bo tez się świeciła na okrogło mimo ze jeszcze zegarów nie zmieniałem.

Opublikowano

Witam! Powiedzcie mi czy jest ktoś w stanie z WLKP pomóc mi przy zmianie półFIS na fullFIS? Albo chociaż przegrać mi immo ze starego do nowego licznika abym mógł na nim jeździć i go zakodować odpowiednio? Resztę sobie ogarnę jak się cieplej zrobi.