Opublikowano 28 Grudnia 201411 l Witam! Powiedzcie mi czy jest ktoś w stanie z WLKP pomóc mi przy zmianie półFIS na fullFIS? Albo chociaż przegrać mi immo ze starego do nowego licznika abym mógł na nim jeździć i go zakodować odpowiednio? Resztę sobie ogarnę jak się cieplej zrobi.Stary jak masz kabel to sam ogarniesz z poradnikiem soulmaster3m z pierwszego postu, a jak nie masz to kup bo i tak Ci się przyda Wysłane z terenu
Opublikowano 28 Grudnia 201411 l Witam! Powiedzcie mi czy jest ktoś w stanie z WLKP pomóc mi przy zmianie półFIS na fullFIS? Albo chociaż przegrać mi immo ze starego do nowego licznika abym mógł na nim jeździć i go zakodować odpowiednio? Resztę sobie ogarnę jak się cieplej zrobi. Jakby co mogę pomóc w immo , nawet bym wszystko ogarnął ale z czasem kiepsko - pisz na PW mamy niedaleko
Opublikowano 30 Grudnia 201411 l Majstry mam taki problem z moim nowym licznikiem z FIS. Jak jade spalanie pokazuje mi wporzadku, ale srednie rosnie nawet jak jest zgaszony silnik, wtf?! Po wyzerowaniu poikazuje ok do moment u az zgasze silnik i caly czas rosnie na zaplonie. Dodam ze mam odciecie zaplonu, moze miec to jakis wplyw?
Opublikowano 31 Grudnia 201411 l Jak bede mial chwile to nagram jak to srednie spalanie rosnie na zaplonie:D
Opublikowano 31 Grudnia 201411 l coś masz źle wpięte wskazaniem spalania sterują sygnały z ecu. Czyli jak auto gasisz sygnału brak , a co za tym idzie nie może nic rosnąć może licznik uwalony
Opublikowano 31 Grudnia 201411 l Mam taka myśl - masz u siebie komunikację z ecu z licznikiem po can? Jaka masz wartość adaptacji na 60 i 61 kanale?
Opublikowano 31 Grudnia 201411 l Licznik napewno jest sprawny, can zmieniony na analogowo, normlanie pokazuje elegancko spalanie. Znam juz przyczyne. Jak wylaczylem alarm to normalnie pokazuje srednie, a jak alarm z ukrytym wlacznikiem jest wl to tak sie dzieje. Nie wiem do czego zrobilem ze znajomym odciecie, zanim wcisne ukryty przycisk pol elektryki auta nie dziala i miga czerwony wykrzyknik w nawiasie, auto zapala ale odrazu gasnie. Edytowane 31 Grudnia 201411 l przez Chadury89
Opublikowano 2 Stycznia 201511 l Siema mam pytanie do tych co robili sami emulatory sensora oleju, moge was poprosic o dokładny schemat i jego opis jak podłaczyc wszystkie elementy. Bo kolega mi robil ten emulator wedlug tego schematu z pierwszej strony i cos nie dziala.;/
Opublikowano 2 Stycznia 201511 l Wsadziłem dziś pełny Fis do siebie.Zegary vdo z diesla 2,5tdi ,przekodowałem.Nie mam jeszcze podpiętych drzwi i czujnika sprysków.Natomiast już pojawił się denerwujący problem. -Brak kontrolki immo na zegarach,w testach też jej nie mam.Zegary z końca 99roku ,dwa wyświetlacze cyfrowe. -Pin i przebieg pod vag commanderem czyta bez problemu. -Da się zakodować tylko dwa klucze,a posiadam aktualnie trzy. Procedura na pewno dobra bo pochodzi z poradnika kolegi soulmaster3m .Po wpisaniu ilości kluczy mogę sobie klikać w key learn ile mi się podoba,czyli nic się nie blokuje po trzecim kluczu. -Wskazówki od prędkości nie stoją równo na 100km/h przy teście,czy to oznacza że ktoś się bawił? Będę wdzięczny za sugestie bo został mi jeden dzień na ogarnięcie tego.
Opublikowano 2 Stycznia 201511 l Ja tez mam od 2.5 tdi i wskazowki obrotów i predkosci w tescie nie stoja na rowno, musze sprawdzic czy predkosc na klimatroniku jest ok, wczesniej przeklamywalo o 4km.
Opublikowano 2 Stycznia 201511 l Czyli w tym roczniku (1999) kontrolka musi być?.Licznik widzę ,że otwierany,to może faktycznie komuś przeszkadzała. Ważne ,że auto jeździ;-) Jeszcze jedno pytanie.Dołożyłem wcześniej rns-d (dx) ale nie mam tunera tmc.Czy podczas kodowania powinienem je uwzględnić czy to nic nie da. No i nie wyświetla mi się błąd oleju mimo ,że o nim zapomniałem całkowicie i nic nie masowałem. Edytowane 2 Stycznia 201511 l przez animavili
Opublikowano 2 Stycznia 201511 l U mnie kontrolka immo sie zapala po zaplonie i oil sensor sie niestety pali. Jakie masz kodowanie licznika?
Opublikowano 2 Stycznia 201511 l 00140 ustawiłem ,bo nie byłem pewny tej navi.Czyli według mojego rozumowania 00-bez dodatkowych opcji i nawigacji (po 2000r), 1-europa 4-cztery cylindry 0-tdi i to jest wyświetlane później w soft coding Edytowane 2 Stycznia 201511 l przez animavili
Opublikowano 3 Stycznia 201511 l Co licznik to inaczej z tym oil sensorem Ale kontrolka musi byc , zajrzyj moze ktos zaślepil kawałkiem taśmy albo papierem , w moim liczniku tak miałem zaślepil sobie ktos check engine
Opublikowano 3 Stycznia 201511 l Pytanie na szybko bo będę zaraz podłączał emulator, skąd najlepiej wziąć prąd pod + w emulatorze? Od bezpiecznika 5A, czarno-czerwony przewód? Jest on widoczny w wiązce przewodów za licznikiem jeżeli mój samochód seryjnie nie miał montowanego czujnika poziomu/temperatury oleju? edit:// Ok, już znalazłem PIN1 w kostce niebieskiej to + Edytowane 3 Stycznia 201511 l przez Hardjack
Opublikowano 3 Stycznia 201511 l Moze ktos sie orientuje czy w tym emulatorze ma duze znaczenie ile np maja "V rozystory, kondensatory itp? Zakupilem czesci wg schematu odpowiednie w nazwie ale roznia sie"V" np 25V lub 100V. Zakupilem takie: Kondensator ceramiczny 10nF 50V 100uF/25V LOW ESR niskoimpendacyjny Tranzystor IRF530 N IRF 530 N N-MOSFET 17A 100V REZYSTOR WĘGLOWY 0,25W/560K/5% Płytka uniwersalna stykowa 50x70mm wiercona PCB Rezystor 14 W 0,25 W 100k Ohm R029 Timer układ scalony NE555 DIP8 REZYSTOR WĘGLOWY 0,25W/5,1K/5% Edytowane 3 Stycznia 201511 l przez Chadury89