Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przebieg cię kole w oczy a ciągle świecąca kontrolka drogowych nie :P

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A czemu sie drogowe świeca ?

Opublikowano

Czyli wygląda na to że mam najnowszą B5tke w Polsce z najniższym przebiegiem ;P

Ale to tak zawsze jest, w dużych miastach niby łatwiej ale tylko w teorii ale tak naprawdę znacznie trudniej... W starym liczniku miałem 235 tys km a tym z fisem było 415 tys km drobna różnica.... trochę biła po oczach...

Coś mi przyszło do głowy. W Liczniku B6 jak jest stan km poniżej 100 to mozna normalnie vagiem zaktualizować przebieg (oczywiście w gore) . Wcześniej trzeba sie zalogować pinem. Ciekawe czy przeszło by to w b5.

Opublikowano

Chyba raczej nie bo w b6 przebieg zapisuje sie i w liczniku i w ecu a w b5 tylko licznik bo ecu dziala na edc15 a w b6 masz juz edc16 cboc moge sie mylic

Opublikowano

Jest taka opcja , do tego jest kanał 9 adaptacji - ale to w licznikach 920 a nie wiem jak 919 - trzebaby w elsie sprawdzić

Opublikowano

Chyba raczej nie bo w b6 przebieg zapisuje sie i w liczniku i w ecu a w b5 tylko licznik bo ecu dziala na edc15 a w b6 masz juz edc16 cboc moge sie mylic

Nie wprowadzaj w błąd. W B6 jest edc 15+ , w B5 edc15 ale to nie ma nic wspolnego z ustawianiem km vagiem. W benzyniakach w B6 nie ma przebiegu w ecu i taka mozliwosc tez jest.

Opublikowano

Tak dajesz masę na niego i spokój

Co do Fis to teraz mam w aucie licznik z końcówką X czyli z wymiany i jest z 2005 roku :)

Mała poprawka - przy wymianie obudowy na poliftową A6 , okazało się że licznik ten mój 4B0920936RX D13 jest z 2004 roku , a co najlepsze nie mam tej metalowej ramki na FIS - tak też bywało czy Fis był później jeszcze wymieniany i ktoś jej nie założył?

Edytowane przez Banan

Opublikowano

Przebieg cię kole w oczy a ciągle świecąca kontrolka drogowych nie :P

Ojjj no zaczęła się świecić po założeniu xenonów na drogowe. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. No i teraz na nowo świeci się AIR BAG.

To z którego roku jest mój licznik??

ykx62ggg.jpg

Opublikowano

Na białej obudowie gdzie musi być wytloczka z data produkcji jak na każdej innej czesci w aucie

Banan ktos do wersji przed liftem wymienił w serwisie

Opublikowano

Owszem jest zegarek z datą chyba kwiecień 95. Gość poleciał ostro po bandzie.

Ale w końcu mam kontrast i zero bad pixel :)

rt9wqxm7.jpg

Opublikowano

Napewno? bo px na końcu oznacza ze napewno to nie jest pierwszy wypust ale poźniejszy

Opublikowano

Kurcze nie wiem. Mówił niby że licznik był z roku chyba 2004. Dlatego się zdziwiłem jak zegarek jest wytłoczony na rok 95.

Opublikowano

Yyyy... sorry tak 2002 dobrze piszesz. Z tym że nie mieli co podmienić bo przed wysyłką celowo zerknąłem na wytłoczke daty produkcji i widniał na niej rok 95.

No może i się przestraszyli bo powiedziałem co o tym myślę. No i chyba faktycznie świeci lepiej jak przed wysyłką za pierwszym razem.

I apropo czujnika. Znalazłem fotkę gdzie wymieniałem kiedyś silnik i czy ten czujnik temp oleju to jest to gdzie zaznaczone?

n6idwi3f.jpg

Po raz kolejny będziemy podchodzić do tego przebiegu i ponoć wymagane jest podanie jakiegoś loginu. Jaki to ma być ten login by można było poprawnie przeprowadzić zabieg zmiany przebiegu na ten który miałem w poprzednim liczniku?

Edytowane przez denveco

Opublikowano

Login to inaczej pin odczytasz go kablem VAG commander tym samym co ci ustawia 0 , wchodzisz w VAG com czy vcds czy co tam masz w 17 instruments i masz login , wbijasz pin poprzedzając go 0 i wchodzisz w adaptacje i dalej jak tam cwiara mowi

A ta parowa co Ci licznik sprzedała to nie odebrał telefonu ?

Opublikowano

Do adaptacji przebiegu jest inny login trzeba w elsie sprawdzić albo na rosstechu

Opublikowano

Powaga ?

Denveco albo ściągasz brewki albo dowód Ci zabiorę za zenony w drogowych :D

Opublikowano

Bediks No właśnie nie odbierała gnida.

Zamiast mnie tu ścigać mnie za:

-brewki
-xenony w drogowych

-przyciemnione szyby
:)
To mógł byś ścignąć tego typka co mi sprzedał badziewiasty licznik i nie odbierał telefonu.

Ja raczej liczę na to że za to że dałem się namówić na ten FIS to w razie jakiej kolwiek kontroli, ustrzelenia mnie na suszarkę, fotoradar etc nie przez Ciebie ale związane z policją to jeden mój telefon do Ciebie i Panowie mnie zatrzymujący oddadzą mi dokumenciki, ładnie zasalutują i życzą szerokiej drogi :)

Opublikowano

Login do adaptacji przebiegu: 13861 , potem kanał 09 adaptacji i przebieg bez wartości dziesiątek czyli np. 232157 to wbijasz 23215

Opublikowano

Dokladnie :) ale czy w b5 to przejdzie?

Opublikowano

Czyli jak chcę mieć przebieg 23500 to wpisać trzeba 23500 czyli o jedno zero mniej?