Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I tak wskazywał ale bez podpiętej czerwonej wtyczki (20pin) Po jej podłączeniu (tylko ze sterowaniem manetką) spadło na 00. Podpięcie kabla do ecu nic nie zmieniło.

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czyli zle podlaczasz cos

Pytaj denveco on to podłączal ostatnio

Opublikowano

Podłączyłem tylko sterowanie manetka (3 kable z sygnałem + brązowy masa) cała reszta jest nie podłączona. Licznik z kreskami bez cyferek na zegarku i auto 96r. Zapytam go.

Opublikowano

Licznik odesłany po raz trzeci. Normalnie ledwo co było widać jak się wszystko rozgrzać.

6qs8bg6u.jpg

Niby już nigdzie nie można dostać nowego FISa więc wezmą z jakiegoś składaka...

Kolego a czy przejechałeś się autem po podłączeniu spalania? Bo samo to że go odpalić i lekko przygazujesz nie pokaże Ci wartości. Musisz się nim choć trochę przejechać by Ci wskoczył spalanie z wartości 00.

Opublikowano

Nie przejechałem się. Jutro to sprawdzę. Czy fakt ,że zamiast 51l wyświetla mi 00 nie jest podejrzany? Było 51 , podłączyłem 20 pin kostke ze sterowaniem (bez sygnału z ecu) i spadło na 00. Po podłączenie ecu dalej to samo.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Ja jak walczyłem z FISem to na odłączonym acu. Kabel z pin 1 czerwonej kostki wprowadziłem do spalania czyli chyba beżowa kostka w ECU. Nie pamiętam koloru kabla a znaleźć też nie mogę na forum a to gdzieś było. Po podłączeniu acu wskazywało mi wszystko na zero. Po przejechaniu się wszystkie cyferki zaczęły żyć. Tak więc nie wiem czy było tam u mnie 51 spalania czy nie. Jak podłączysz spalanie i masz wartości 0 to po ruszenia auta powinny się ruszać cyfry. A jak nie to może się wpiołeś w nie ten kabel lub kostkę co trzeba...

Edytowane przez denveco

Opublikowano

Dobra jutro się okaże.

Opublikowano

A nawiasem mówiąc, w przypadku temperatury zewnętrznej jeśli nie masz podłączonego czujnika lub jeśli nie masz w nim masy to będzie Ci wyświetlać graniczną wartość chyba +39 stopni. W przypadku tego spalania może być podobnie lub błędnie podpięty kabel.

Opublikowano

Jak wezmą ze składaka jak wyświetlacze sa normalnie w sprzedaży , zadaj wymiany na nowy bo ten ci ewidentnie rozpiprzyli

Opublikowano

W starym gołym liczniku miałem tylko termometr. Po nim została mi tylko czarna kostka ileś tam pin (6,8,10?) Nie podłaczyłem tego jeszcze bo bo nie wiem gdzie. Niby w kostce 20 pin (czerwona) odpowiada za to pin nr 5 ale w starej czarnej tych kabli jest kilka. Fis w rubryce gdzie powinna być temp nie pokazuje nic , puste pole.

Opublikowano

Spalanie beżowa kostka cieńki żółty przewód :) Jest w pierwszym poście. ;)

Opublikowano

Spalanie beżowa kostka cieńki żółty przewód :) Jest w pierwszym poście. ;)

Dwie pierwsze od błotnika są beżowe. Wpiąłem się w drugą pin 12 żółty kabel.

Opublikowano

Wczoraj podłączałem i była tylko jedna :grin: Tak jak wyżej piszą trzeba się przejechać bo na postoju zmian nie było :)

Opublikowano

Jeśli o temp. zew. chodzi to w starym liczniku była to czarna kostka chyba 10 pin. Wypij z niej kabel brązowo żółty, natomiast z pinu nr 5 czerwonej kostki wychodzi kabel o tym samym kolorze.

Połącz ze sobą te dwa kable i temp zew będzie dIałać

Edytowane przez denveco

Opublikowano

Jeśli o temp. zew. chodzi to w starym liczniku była to czarna kostka chyba 10 pin. Wypij z niej kabel brązowo żółty, natomiast z pinu nr 5 czerwonej kostki wychodzi kabel o tym samym kolorze.

Dziękuje kolego. Najłatwiejszy możliwy swap fisa a ja się motam.

Wczoraj podłączałem i była tylko jedna :grin: Tak jak wyżej piszą trzeba się przejechać bo na postoju zmian nie było :)

Hehe a ja byłem przed chwilą się upewnić i są dwie :wink: Jutro przegonie trupa i zobaczymy.

Opublikowano

Bartek, mówię co gość powiedział że niby nie ma już w produkcji wyświetlaczy do tych liczników że nie dostanę nigdzie nowego wyświetlacza. Nie wiem o co chodzi ale jestem w....ny. Jak nie linie to znowu kontrast siadł.

Opublikowano

Mi siadły 2 linie. Jaki serwis jest sprawdzony? Ile taka zabawa?

Opublikowano

Wyświetlacze są, może i nie produkują, ale na stronach w hongkongu jeszcze tego sporo jest.

Marudzą jedynie bo kosztowały 70zł sztuka a teraz 150-200, więc mają mniejszy zarobek jeśli nie narobili zapasów.

aceef w zielonej sprawdzony i dobry - tanio. Jest też mieto3 w szczecinie, ale bierze 350.

250-300zł to standard. 350-400 to złodziejstwo.

No dobra na DX dalej "wyprzedane"

Edytowane przez soulmaster3m

Opublikowano

Gdybym miał odradzać to omijaj łukiem szerokim i głębokim serwis w Żorach. Dzisiaj już trzeci raz wysłałem do nich swój licznik i skasowali za to 350zł. Reklamacja fakt jest realizowana ale p....le taki interes. Licznik więcej kursuje w paczkach niż w samochodzie bo ciągle coś.

Opublikowano

Dziękuje kolego. Najłatwiejszy możliwy swap fisa a ja się motam.

Hehe a ja byłem przed chwilą się upewnić i są dwie :wink: Jutro przegonie trupa i zobaczymy.

No dobra ja podłączałem w 2.8 :decayed: