Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to dobrze jak człowiek nie ma w głowie to musi rozbierać drugi raz

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie a macie namiary na kogos kto ma czas i checi zeby zrobic przejsciowki za kase? Zrobilem sobie sam ale nie dzialaja zegary i juz mi rece opadaja. Temat studiowalem dlugo, wazne informacje spisalem podchodzilem do tematu ze 3x juz bo poprawialem, wydaje mi sie ze przejsciowki z 96 na 98 rok zroblem dobrze a tu lipa i chyba stare zegary uwalilem :facepalm: znacie kogos kto robi takie przejsciowki za kase?

Opublikowano

Na olx jest koleś, który robi takie przejściówki. W ogłoszeniu ma że sprzedaje liczniki, ale w treści pisze o przejsciowkach, więc możesz do niego napisać.

Opublikowano

mam do was jeszcze jedno pytanko ponieważ dzisiaj chciałem podłączyć 3 kabelki z szarej kostki licznika do radia taj jak jest w opisie ale po wysunięciu radia jeszcze nic nie podpiąłem ponieważ ja mam radio audi chorus 2 i nie wiem czy tu mają iść te 3 sygnały ( ENA , CLOCK , DATA ) czy może jest inaczej bo niestety nie mam z tyłu radia naklejki z rozpisem pinów

Opublikowano

ok dzieki bede pytal go o szczegóły :)

no i zonk, nie robi :kwasny: macie jeszcze kogoś kogo mozna pytac?

Opublikowano

Ale w czym masz problem z ta przejściówką? Ja u siebie nawet nie robiłem jej, tylko kable przekladalem w kostkach. Lipa tylko, że do jednej trzeba przedłużyć. A jak Ci licznik z fisem nie odpala, to może padnięty jest. Spróbuj go na stole podłączyć. Plus i masę trzeba podpiąć i sprawdzisz czy na stole ruszy.

Opublikowano

Panowie o co chodzi z D09 czy D12?

To jest jakaś wersja oprogramowania czy co?

Opublikowano

Tak

Opublikowano

920.. to licznik z drugiego liftu informacje ida tam po can licznik 919.. ma komunikację analogową. Ale ponoć można zmienić z cyfrowej na analogową

Opublikowano

Moge wgrać wersje D12 do licznika w którym było D09?

Teraz mam 8D0 920 930 C, chce wgrać 8D0 920 932 J(podobno D12)

To i to wsad z licznika S4.

Potrzebuje mieć D12 ze względy na RNS-E

Edytowane przez cys

Opublikowano

Przerabialem to u siebie i niestety wsad d12 z szafa d9 nie dzialal skonczylo sie na kupnie szafy d12 z s4

Wysłane z mojego GT-I9505

Edytowane przez Tom A4

Opublikowano

Ale w czym masz problem z ta przejściówką? Ja u siebie nawet nie robiłem jej, tylko kable przekladalem w kostkach. Lipa tylko, że do jednej trzeba przedłużyć. A jak Ci licznik z fisem nie odpala, to może padnięty jest. Spróbuj go na stole podłączyć. Plus i masę trzeba podpiąć i sprawdzisz czy na stole ruszy.

Wogóle cos sie porobilo ze uwalilem swój licznik bo zegarek nie chodzi i jak zgasze to zreuje mi km. Mase to wiem gdzie a plusa to który pin?

Opublikowano

Przerabialem to u siebie i niestwty wsad d12 z szafa d9 nie dzialal skonczylo sie na kypnie szafy d12 z s4

To kiszka.

Zwykłe A4 wychodziły z D12?

Jak tak to jakie?

Aaa i jeszcze jedno do licznika z a6 można załadować wsad z a4?

Edytowane przez cys

Opublikowano

Wogóle cos sie porobilo ze uwalilem swój licznik bo zegarek nie chodzi i jak zgasze to zreuje mi km. Mase to wiem gdzie a plusa to który pin?

plus to zacisk 15.

Opublikowano

A ma ktoś kostki od przed lifta na wierzchu? Chodzi mi o kabel niebiesko-biały z kostki niebieskiej pod jakim on jest numerem pinu, lub od czego jest ten kabel?

Opublikowano

Przerabialem to u siebie i niestwty wsad d12 z szafa d9 nie dzialal skonczylo sie na kypnie szafy d12 z s4

To kiszka.

Jak tak to jakie?

Tak wychodziły zwykłe z d12 np 8D0 920 932H jest na 100% d12 bo mam z niego wsad co do szafy z a6 to niestety ale czasami wywalają się liczniki lub nie ruszają wcale

Edytowane przez Tom A4

Opublikowano

To kiszka.

Jak tak to jakie?

Tak wychodziły zwykłe z d12 np 8D0 920 932H jest na 100% d12 bo mam z niego wsad co do szafy z a6 to niestety ale czasami wywalają się liczniki lub nie ruszają wcale

Czyli najrosądniej szukać D12 z A4 i wpakować mu wsad Eskowy, ale tu kicha z fisem bo prawie każdy padnięty.

Pakując licznik z A6 (w nich już taki FIS nie padał) bez zmiany wsadu jest do zmiany plywak, i coś do zmostkowania tak?

A jak wygląda sprawa z immo w tych licznikach?

Edytowane przez cys

Opublikowano

fis pada wszędzie na to nie ma reguły co do szafy z a6 podmiana wsadu czasami załatwia sprawę czasami nie montowałem z a6 do a4 i nic nie mostkowałem

nie bardzo rozumiem po co uparłeś się na eskowy wsad ?

Edytowane przez Tom A4