Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , a wiec tak , pominąłem ok 620 stron tematu (aczkolwiek bede czytał po mału dalej ) :D FIS podłączyłem już przy ok 10-12 stronie w audi a4b5 95 rok , zegar analogowy bez cyferek , taki sam zakupiłem lecz z FIS (mogłem pokusic sie o nowszy ale na spokojnie ) na dzień dzisiejszy działa mi wszystko prócz kontroli żarówek i poziomu płynu spryskiwaczy , spryski dorzuce czujnik bądź wymienie zbiornik a kontrole zrobie jak w ori na przekaźniku .

Teraz tak da rade podłączy RDS pod ori kaseciaka ? ( aktualnie nazwy nie pamietam , moge sprawdzic )
Co jeszcze można zakodowac w takim liczniku z opcji dodatkowych ?
Idzie jakoś wyrzeźbi tarcze pod zegar analogowy żeby miały białe podświetlanie ??

Z dodatkowych info w 2.6 V6 czujnik temp już jest
Jeśli komuś nie działają wszystkie piksele można spróbowac podlutowac taśme ( u mnie nie działał w ogóle wyswietlacz , użyłem lutownicy kolny z płaskim grotem , sprawna reka to ogarnie , może to nie idealnie rozwiązanie ale w sobote o 21 cieżko gdzieś u kogoś to zrobic)

Efekt :

14717218_1314611925240040_13783054661104

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zobacz w dzial warsztat a4 b5, jest tam opisana zmiana koloru podświetlenia tarcz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zobacz w dzial warsztat a4 b5, jest tam opisana zmiana koloru podświetlenia tarcz.

dzięki kolego , zanim zajrzałem do tego tematu miałem już tarcze na stole ze zdrapanym kolorem :) została kwestia podświetlenia za co wezmę chyba się w sobotę bądź niedzielę , teraz czas na wymianę kompletnego zawieszenia :)

Gdzieś tam na szybkości , aktualnie zmierzam ku wymianie LCD , miałem odklejona taśmę , robiłem to sam i przedobrzyłem , lcd juz znalazłem czekam tylko na info od sprzedającego , problem mam ze znalezieniem manetki do przedlifta z sterowaniem , może komuś gdzieś zalega ??

Jak skończę temat to znów pochwale się zdjęciem , teraz mam juz ramki chrom założone , efekt mega !!

d6d8094584efa991eb73dc4d577d1be7.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Panowie czym sie rożni zwykly licznik polift a4b5 99rok a poł fis ? Co jest w poł fisie czeo nie ma w tym zwyklym ? A jeszcze jedno pytanko. Jak bym sobie kupił licznik pelen fis wlożył normalnie nic nie przerabiał zadnych kabli nie ciagna. TYlko bym wyjoł stary i włożył pełen fis . Odpalilo by to wgl ? Jakie miał bym opcje wtedy na pelnym fisie jak bym nic nie robił ? :) Pozdrawiam

Opublikowano

Różni sie wlasnie tym że jeden nie ma FIS a drugi ma :) , jeśli znajdziesz licznik taki sam jak Twój lecz z FIS trzeba wgrać immo ze starego , do tego trzeba mieć PIN do obu liczników , następnie dorobić kostkę do FIS i założyć manetkę i podłączyć , wszystko opisane jest juz tutaj :)

PS jeśli masz licznik z zegarkiem analogowym z cyferkami to szukaj takiego , jeśli masz z cyfrowym szukaj z cyfrowym .

Opcje jakie zyskujesz jeśli nie masz nic

- temperatura zewnętrzna

- spalanie

- ilość km do zrobienia na paliwie w baku

- bodajże średnia prędkość

- pokonany dystans

- czas podróży

-kontrola spalonej żarówki

-kontrola stanu płynu spryskiwaczy

- kontrola rezerwy

- kontrola oleju

i chyba wsio

jeśli nie masz dodatkowych wskaźników to jeszcze zyskasz

temp oleju

wskaźnik ładowania

Opublikowano

Tak tak kolego tylko to pelen fis. I np temperatura czy cos wiecej to trzeba ciagnac kabelki wszedzie co nie ? Np otwarte drzwi ? . Czyli nie da sie zrobic tak ze moj wymienie kupie sobie fis albo pelen podlacze i cos bedzie gralo tylko trzeba odrazu przerobic hmm ? mam taki http://www.fotosik.pl/zdjecie/57e567509e0d24a0

Opublikowano

czyli masz biedę , dołożenie fis u ciebie to i immo i kable , ja np w 2.6V6 czujniki juz miałem wystarczyło pociągnąć kable , czy jest tak u Ciebie , nie wiem

Opublikowano

czyli raczej latwo by nie poszlo tu u mnie z niczym ? Wiela pracy ? ;) a mialem nadzieje ze pojdzie latwiej :) Jak z kodowaniem szyb np hhee ;)

Opublikowano

jak masz climatronic to masz czujnik temp zewnętrznej i ciągniesz kabel z panelu do licznika i działa , czujnik temp oleju powinien być w podstawie filtra ewentualnie w misce olejowej , czujnik płynu spryskow w zbiorniku nad pompka bodajże ( ten jeden musze dołożyć tylko ) ja mam przedlift wiec odpada kontrola drzwi , zostaje mi jeszcze kontrola żarówek , przekaźnik juz mam ale brak sensownego opisu montażu a troche kabelkologi tam jest :) najgorzej sie zabrać za to , pozniej juz idzie

Opublikowano

Aj to juz nie truje . Nie dal bym rady pewnie wiec nie ma sensu :) Ale dzieki wielkie :P

Opublikowano

pany gdzieś było na forum jak przerobić wskaźnik temperatury oleju żeby pokazywało licznik z białym podświetleniem a samochód 95 pomoże ktoś

Opublikowano

trzeba wgrać immo ze starego , do tego trzeba mieć PIN do obu liczników

Chyba nie. Podobno do połowy roku 2000 montowane było immo 2 generacji. Dopiero przy immo 3 generacji trzeba zczytywać PIN z obu liczników.

Opublikowano

Chyba nie. Podobno do połowy roku 2000 montowane było immo 2 generacji. Dopiero przy immo 3 generacji trzeba zczytywać PIN z obu liczników.

wymienisz licznik na inny nawet z immo2 i nie odpalisz auta ;) trzeba przekodować nowy licznik tak czy siak :)

Opublikowano

wymienisz licznik na inny nawet z immo2 i nie odpalisz auta ;) trzeba przekodować nowy licznik tak czy siak :)

Tak ale jak masz imo 2 to wkładasz licznik i znając jego pin kodujesz klucze i cyka,,a jak masz imo 3 to wkładając licznik i chcąc zakodować klucze musisz znać też pin poprzedniego licznika...---chyba....

Opublikowano

poznać pin swojego licznika to nie problem :) tak samo nowego idzie to wyciągnąć z niego :) także żaden problem dla kogoś ogarniętego :)

Opublikowano

Tak tak, jutro robię to u siebie ;) zamiana Jaegera na VDO. Tylko lepiej koledze w głowie nie mieszać, żeby nie wpisywał gdzieś pinu starego licznika ;) wsadzenie licznika immo 3 do auta immo 2 też podobno idzie jak normalne immo 2.

Opublikowano

Panowie a orientuje sie ktos czy jest ktos tu w lodzkim kto troche ogarnia liczniki ? Tez bym sobie przelożył na pelen fis , chociaz zeby czesciowo pokazywal mi cos. Nie koniecznie musi byc pelen wszystko na tip top.

Opublikowano

Nie podobnie jak immo2 tylko jak immo2

Opublikowano

Bananek , a Ty ogarniasz troche te liczniki ? DO wrzesni tez az tak daleko nie jest :P

Opublikowano

Niestety czasu na montaż komus nie mam , w Zgierzu jest Marcin jeszxze.