Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok zadzwonę niebawem. dzięki :):good:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

kto ze slaska podjab by sie wymiany licznika zwyklego na tego z FI'em???

Opublikowano

Witam

Czy ktoś z Forumowiczów którzy już wymienili liczniki w swoich niuniach zrobili tabele porównawcza kostek (żółtej i niebieskiej) 26 pinowych do tych 32 pinowych.

Chce wymienić u siebie zegary na te z fis'em ale boje się że pomylę piny w przerabianiu kostek.

Jeżeli ktoś ma taka tabelkę proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam ma pytanie na temat licznika. Zmieniłem zwykły licznik na licznik z fis prawie wszystko mi działa bo mam rozpiskę wyjść licznika fis , ale nie działa mi wskazanie zużycia paliwa pokazuje mi 51,9l nie wiem co mam podłączyć do złącza 20pin na 1pin (jaki kabel i z skąd). Pozdrawiam

Opublikowano

Witam ma pytanie na temat licznika. Zmieniłem zwykły licznik na licznik z fis prawie wszystko mi działa bo mam rozpiskę wyjść licznika fis , ale nie działa mi wskazanie zużycia paliwa pokazuje mi 51,9l nie wiem co mam podłączyć do złącza 20pin na 1pin (jaki kabel i z skąd). Pozdrawiam

MIstrzu Poczytaj sobie ten post :wallbash:

Opublikowano

Witam ma pytanie na temat licznika. Zmieniłem zwykły licznik na licznik z fis prawie wszystko mi działa bo mam rozpiskę wyjść licznika fis , ale nie działa mi wskazanie zużycia paliwa pokazuje mi 51,9l nie wiem co mam podłączyć do złącza 20pin na 1pin (jaki kabel i z skąd). Mam samochód audi a4 1,8t AEB 1997 i licznik kupiłem z wtyczkami takimi samymi tylko doszły dwa dodatkowe wtyczki . Dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

Witam ma pytanie na temat licznika. Zmieniłem zwykły licznik na licznik z fis prawie wszystko mi działa bo mam rozpiskę wyjść licznika fis , ale nie działa mi wskazanie zużycia paliwa pokazuje mi 51,9l nie wiem co mam podłączyć do złącza 20pin na 1pin (jaki kabel i z skąd). Mam samochód audi a4 1,8t AEB 1997 i licznik kupiłem z wtyczkami takimi samymi tylko doszły dwa dodatkowe wtyczki . Dzięki i pozdrawiam

Wszystko masz napisane w tym temacie !!! który pin i do czegowystarczy poszukac,

Opublikowano

widze ze nikt nie pomoze :/

Opublikowano

Zapraszamy do Kielc :decayed:

Opublikowano

no troche daleko;/ a jak dlugo to trwa?? tzn taka wymiana ?? :):evil:

Opublikowano

Myślę że nasz spec wojewódzki w 2h zrobi bez problemu :).Ale o szczegóły trzeba pytać jego(grzanek85) :hi:

Opublikowano

może ktoś wie jak podłączyć światło stopu pod fis bo tylko to mi została do podłączenia posiadam Audi a4 rok 1996 licznik VDO

Opublikowano

chodzi Ci o kontrole spalonych żarówek stopu??

Opublikowano

U mnie już wszystko działa jeżeli ma ktoś jakieś pytania mogę służyć pomocą gdyż sam wszystko podłączałem. Pozdrawiam :> :> :good: :good:

Opublikowano

tak właśnie o to mi chodzi o kontrolkę spalonych żarówek

Opublikowano

UWAGA!!! dotyczy tylko silników 2.6 ABC w a4 nie wiem jak jest w innych autach.!!!

W silnikach 2.6 ABC Jest wstawiony fabrycznie czujnik temperatury oleju.

Aby go podłączyć do licznika należy znaleść przewód. Znajdujący się w skrzyneczce (tam gdzie komputer silnika).

Wtyczka czarno fioletowa, przewód niebiesko biały.

4a7ab9052f91c46d.jpg

w końcu akcja fis dobiegła końca. :)

:cool1:

Opublikowano

Jeśli chodzi o kontrolę żarówek będzie CI potrzebny specjalny moduł nie jest to już takie proste.

Opublikowano

tak

zewrzeć do masy.

Opublikowano

Mam i ja pełnego FIS :>

Zabawa nocą przy latarce, wszystko gra.

Dzięki MARTIN 77, Grzanek 85.

Pozostało tylko rozwiązać zagadkę z drzwiami pasażera (tył/przód).

Pozdrawia

SZYCHA