Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
trzeba kilka drutów pociągnąć i immo ogarnąć

cos dokladniej, jak to wyglada czym kodowac imo? Moze byc PW

Przełączniki z manetki musisz pociagnac i chyba sygnał od spalania bo nie wiem czy na polfisie była taka opcja

Wysłane z mojego GT-I8190N za pomocą Tapatalk 2

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

VAG-COM do zakodowania immo. A kabelków kilka trzeba pociągnąć, sygnały drzwi, do radia (jeśli masz ORI), kilka do masy... :wink:

---------- Post dopisany at 20:32 ---------- Poprzedni post napisany at 20:31 ----------

Przełączniki z manetki musisz pociagnac i chyba sygnał od spalania bo nie wiem czy na polfisie była taka opcja

Wysłane z mojego GT-I8190N za pomocą Tapatalk 2

Kamil, polift ma już fabrycznie zapięty sygnał spalania.

---------- Post dopisany at 20:33 ---------- Poprzedni post napisany at 20:32 ----------

Nawet w 1/2 FIS.

Opublikowano

dzieki a sa jakies foty, schematy gdzie te kabelki podciagnac?

Opublikowano

sa sa ja korzystalem z rospiski pinow Maxa tu jest all a4-klub.pl - pawelwor - Chomikuj.pl

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

Z manetki ciagniesz 3 druty do wtyczki fisa, jdnego druga ciagniesz do masy, z kostki licznika 3 druty ciagniesz do kostki sygnałów drzwi a 3 druty od spryskiwacza i świateł do masy o ile nie chce Ci się tego podłączać

Z ciagania drutów to by było na tyle

Wbrew pozorom boleć będą palce a nie morda :polew:

od tego polfisa masz pin immo ? Bo może być potrzebny , polfis masz vdo czy jaeger

Opublikowano

bediks, mały update. Wyjazd w odwiedziny do rodziców uważam za owocny. Zwłaszcza, że z tym interem to mnie ojciec porobił.

Przy okazji ogarniałem wtyki do przekaźnika, zbiornik i jeszcze przewody "zużycia hamulca" bo mnie wyło od jakiegoś czasu a okazało się, że po obu stronach kabel na dole przy wtyczce przerwał się. Wymieniłem na nowy i jest ok.

Przy okazji zdjęcia:

Naprawiając inter wyjmowałem zbiornik sprysku i się ucieszyłem bo nic nie musiałem wiercić :D

9324423434_091b596f73_n.jpg

9321629903_7f1c5d2f1f_n.jpg

A jak już ogarniętą miałem wtyczkę to wygląda to właśnie tak od strony koła:

9324422912_a46f62f4e9_n.jpg9324423170_29fae9fe60_n.jpg9321629171_1bc9d807db_n.jpg

i z góry:

9324422358_cb0258153d_n.jpg

9321628551_772a2dcae0_n.jpg

Na upartego to jeśli wiesz, że masz ten gumowy kapsel to włożyć wtyczkę od strony silnika nie byłoby problemu, chociaż trochę gimnastyki na pewno, więc pewnie szybciej zdjąć.

Opublikowano

O widzisz wiec dobrze widziałem w etce ze jest zaslepka , może i ja mam muszę wiec przy okazji wymiany wahaczy nie długo zdjąć nadkole i oblukac

A licznik już w aucie czy jeszcze nie

Opublikowano

Jeszcze nie. Cały dzień zeszło na naprawianie, później lutowanie itd itd itd ;//

Ale jutro też jest dzień ;)

Opublikowano

jest moze gdzies specyficzna kostka z sygnalem krancowek drzwi? niepotrzebnie ciaglem bezposrednio z kazdych drzwi pokolei?

Opublikowano

W polifcie jest napewno ale u Ciebie chyba brak , w polifcie jest w nogach pasażera czarna kostka z 5 drutami w kolorze brązowym z białym paskiem

Opublikowano

:hi:

Jeśli mam przedlifta bez żadnych dodatkowych wskaźników i fisa i włożę zegary też z przedlifta tylko z fisem i do tego manetkę z przedlifta to muszę podciągnąć sobie tylko kable do np czujnika sprysków, spalania etc? Bez kodowania niczego?

Opublikowano

immo nie bedziesz musial ruszac jak kupisz z v6 licznik to przekodujesz cylindry zwyklym vagiem :hi:

Opublikowano

Licznik będzie od 1,9. Nie wiem czy w ogóle przedlifty 2,5 były z takimi licznikami z fisem? Z takim na kostki żółtą i niebieską+ fis? O z takim

View image: licznik diesel przedlift

Były chyba dopiero z zegarami na kostki zieloną i niebieską?:wink:

Opublikowano

Byly i benzyny 4 cylindrowe i 6 cylindrowe i diesle 4 i 6 cylindrowe

uwazaj jak kupujesz by z a6 nie kupic bo bedziesz mial duzo zabawy

pozdrawiam

Opublikowano
Byly i benzyny 4 cylindrowe i 6 cylindrowe i diesle 4 i 6 cylindrowe

uwazaj jak kupujesz by z a6 nie kupic bo bedziesz mial duzo zabawy

pozdrawiam

Zabawy jest ale wszystko do ogarnięcia.

Opublikowano

Kupiłem go od vauxhall95'a w opisie ma 1,9 czyli powinien być git. Jakby był od 1,9 to wtedy nic nie muszę kodować etc?

---------- Post dopisany at 17:16 ---------- Poprzedni post napisany at 16:57 ----------

Licznik wyjęty był z A4 1Z z 95r. Czyli praktycznie to samo co u mnie więc bez żadnego kodowania wchodzi?:wink: Tylko kwestia kabelkologii do poprawnego działania fisa?:decayed:

Opublikowano
Kupiłem go od vauxhall95'a w opisie ma 1,9 czyli powinien być git. Jakby był od 1,9 to wtedy nic nie muszę kodować etc?

---------- Post dopisany at 17:16 ---------- Poprzedni post napisany at 16:57 ----------

Licznik wyjęty był z A4 1Z z 95r. Czyli praktycznie to samo co u mnie więc bez żadnego kodowania wchodzi?:wink: Tylko kwestia kabelkologii do poprawnego działania fisa?:decayed:

si senior :decayed:

Opublikowano

Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi za uspokojenie mnie i wstępną radość z fisa:banan2:

Opublikowano

A mnie prace wstrzymał brak aż jednego pinu w wtyku przekaźnika ;/ niestety gniazdo ma aż 3 różne rodzaje konektorów i zabrakło jednej sztuki jednego z nich ;/