Dzo-Dzo Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Dzis z kolegą 98igo przetestowalismy moją audiczkę od 0 do 100 bylo 7,5 s wczoraj sam jak jechałem bylo 7,19 ( oczywiscie miezone stoperem a nie profesjonalnym sprzetem ) podczas trzeciego startu cos bylo nie tak myslalem ze tak mocno koła buksują na jedynce pozniej zmiana na dwojke i dalej obrot 7 tys zbierał sie kolo 10 sekund do 100 w lusterku zobaczylem glęby dymu takiego niebiesko - szarego , po zjezdzie na parking smrod byl nie samowity , smierdzialo jakoś szmatą , pewnie to sprzegło . Troche czasu minelo ale zmrod został - moje pytanie autko ma przejechane 55 tys km czy lub jak bardzo moglo sie przypalic sprzegło Koledzy czy mam sie czym martwic :frown: . Autko ochłoneło ja do tej pory nie ( wrocilem do domu o wlasnych kołach - sprzegło sie nie slizga jak narazie ) Auto seria nic nie kombinowane Pozdrawiam i czekam na opinie
schiller Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 no to obawiam sie ze konczy ci sie sprzeglo. to buksowanie to wlasnie moze byc objaw slizgania sie...
Gość Iceman Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 ja czesto przypalam sprzegło i tak odrazu to sie nieskończy :biggrin:
Piotrek98igo Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 powiem wam ze ladnie chodzi ta furka ciekawe czy Dzo-Dzo dostał jakis bonusik od fabryki bo fabryczne dane od 0-100 8,6s ... sprzegło sie "troszke" przypalilo ale to chyba normalne w tym sporcie :twisted:
Gość Murzyn Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 oj moglo sie skonczyc - rex juz przerabial temat nauki dynamicznych startów. Koszty nie male - sprzeglo i 2mas
Reeno Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 Raczej się sprzęgiełko przypaliło ale chyba tak od razu się nie zepsuje Poganiaj dalej tylko nie strzelaj ze sprzęgła
SebMis Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 fabryczne dane od 0-100 8,6s jak mierzyliście stoperem patrząc na licznik (a licznik przekłamuje+10%) + jeszcze Wasze widzimisię to niekoniecznie musiał dostać bpnusik, podpiąć VAGa zaloguj 006 kanał w silniku i na spokojnie odczytaj przyspieszenie :twisted: wtedy będziesz miał pewność jaki był czas.
Ronin Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Samochody są po to aby nimi jeździć. Przypalone sprzęgło gorzej trzyma bieg i czasami może się ślizgać przy dodaniu gazu na pełną moc. Niestety takie przygody mogą się zdarzyć każdemu, kto ostro traktuje sprzęt i na to nie ma mądrych. Ja przez wiele lat jeździłem z przyczepą, problem jest podobny (chodź sytuacja zupełnie inna), po przypaleniu nie można dojść do siebie . [kolego a ty widzisz kiedy temat już w zasadzie sie skończył? za takie odgrzebywanie następnym razem będzie ostrzeżenie] - schiller
Rekomendowane odpowiedzi