Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Problem z ABS podczas dużej prędkości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mój problem jest następujący ze przy predkości 190KM/h włącza sie ABS i wykrzyknik co to moze być od czego moge zacząc w szukajce nic nie znalazłam z podobnych tematów:(

Opublikowano

Vag?

Opublikowano

a co to jest?? gdzie to sie znajduje??

dodam jeszcze ze na dugi dzień jak odpale to juz sie nie palą lampki dopiero jak przekrocze te 180 190 km/h

Opublikowano

któryś z czujników absu na pewno zawodzi gubi prędkość obrotowa kola i wtedy wywala ci błąd absu akurat u ciebie przy prędkości 190 u mnie było przy 120, po podpięciu pod vaga powinnaś sie dowiedzieć więcej

Opublikowano

moze tez byc pierscien abs , u mnie byl lekko uszkodzony i tylko powyzej 120 km /h zapalaly sie lampki , po wymianie problem zniknal

Opublikowano

cisnienie masz w oponach dobre? jak jest duza roznica to kola moga miec rozna predkosc obrotową i tez wyskoczy błąd.

ale na flaku bys nie latał 190 chyba :polew:

Opublikowano

KOla masz takie same??

Opublikowano

u mnie jest to samo vag pokazuje blad na tylnym lewym kole ostatnio zmieniali mi tam lozysko i uszkodzili koronke jeden zabek i przy 140 km/h zaswieca sie abs juz mialem kupowac nowy czujnik ale z ciekawosci sprawdzilem koronke i znalazlem przyczyne

Opublikowano

Ja mam tak samo tylko przy mniejszej predkosci ok 100 km/h mowicie ze to moze byc wina innych kol// bo z przodu zalozone mam zimowki na stalowych 16 a z tylu letnie alu na 18. Ale jezdze tak juz z 2 tygodnie i dopiero niedawno zaczely mi palic sie te kontrolki. I do tego jeszcze cz\asami zapali sie kontrolka od asr i caly czas swieci i nie gasnie