Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dla niektórych "tunerów" - niemożliwe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na ile okreslacie wydajność tego coolera skoro AWX jest mniejszy i podoła do 170 ps , a ten jest wiekszy to moze styknie do 200 ps ?? Czy do B6 tez dalo by sie go zaadoptowac?? Pozdr. W sumie siedział w 2.0 t 210 ps ,ale benzyna to chyba co innego.

Opublikowano

Bardzo podoba mi się to rozwiązanie ... poszukam czegoś o podobnych rozmiarach do siebie. Ciekawe jak zmieniły się temperatury po zmianie .. napisz pls jeśli masz możliwość sprawdzenia. Poza tym możesz rozwinąć to co napisałeś w pierwszym poście o Bioestrze. Ja ostatnio tankuję Bioester i jestem w szoku ... korekcje znacznie lepsze i zupełny brak dymienia .. nie wiem na ile to niższe obecnie temperatury a na ile bioester.

Opublikowano

Robert my o tych zmianach wiemy zdecydowanie wcześniej :naughty:

ja mam tylko obawy ile trzeba mocniej wyciąć te mocowanie błotnika

no i czy to sie rzuca w oczy jak podniesiesz maskę??

Opublikowano
  • Autor

No znalazłem w piwnicy błotnik z "Rubinka" i seria wygląda tak jak na obrazku, więc w sumie dużo się nie wycina, a i tak nic nie widać - zasłania zderzak, od dołu też nawet seryjna osłona silnika się mieści.

blotnikrubin.jpg

poszukam jeszcze na allegro jakiejś fotki błotnika lifta[br]Dopisany: 05 Październik 2009, 14:14_________________________________________________o jest:

blotniklift.jpg

Opublikowano

Robert zaznacz na fotce co dokładnie wycinałeś??

Opublikowano
  • Autor

Mniej więcej chyba tak to leciało:

(porównaj z zamontowanym na aucie)

ciecie.jpg

Opublikowano

A co z temperaturami ??

Opublikowano

A co z temperaturami ??

nie ma stanu podgorączkowego :polew:

Opublikowano

A co z temperaturami ??

Za to u Ciebie widać zdecydowanie zryty beret :naughty: jesli to wasza prywatna rozmowa to dajcie znać, nie będę przeszkadzał.

Opublikowano
  • Autor

bez nerw, będę mierzył niedługo bo mam pomiary na ori IC (i słabszym silniku) z wiosny jak było ok. +15C

Opublikowano

A co z temperaturami ??

Za to u Ciebie widać zdecydowanie zryty beret :naughty: jesli to wasza prywatna rozmowa to dajcie znać, nie będę przeszkadzał.

spoko panie :polew: :polew: to tylko forum techniczne a nie wyscig matrymonialny :polew: :polew: :polew:

sorki za OT

Robert jak wycinałeś tylko blache to spoko ja myślałem ze też plastykowe mocowania w pasie przednim

Opublikowano

A gdzie dorwać takiego ICka? Bo na allegro ich jak na lekarstwo...

Robert, jak tam temperatura? :naughty:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Rtocki cieszę się, że fajnie wyszło i dałeś się namówic na program, tam gdzie robiłeś :decayed:

Co do IC to zrobiłeś to, nad czym zastanawiałem się 1,5 roku temu, przy robocie wozu mojego brata - w nadwoziu A4 B5 i w Passacie B5 przed liftem nie ma miejsca pomiędzy podłużnicą a błotnikiem na szerszy IC jak 180-185 mm (dlatego nie wchodzi ten od AWX i AVF). Tez zastanawiałem się nad IC z Alfy. Jest jedno małe "ale" jak chcesz wykorzystac optymalnie tego SMIC-a, to poza nadkolem S4 potrzebujesz jeszcze przerobiony dolot do IC i zrobioną od podstaw kierownicę powietrza (to nie jest problem bo da się przerobic seryjną kierownicę w każdym punkcie spawania plastików). Wloty powietrza do IC w grupie VAG to jakaś kpina była w tamtych latach - Passat B5 AFN/AJM ma wlot do IC jak pudełko fajek 25 szt :wallbash:

W ojca Passku zastosowałem więc kierownicę od A4 B5 i powycinałem kratkę.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Kto napisał, że taki IC występował też w alfie 164 2.5TD :wallbash:

Ja tu się ludzi pytam i ciągle pokazują mi intercooler jak na zdjęciu, a ja im, że to nie taki miał być :kox:

4937485137ad9a8dm.jpg

Wychodzi na to, że tylko z wersji 2.0T benz. jak już?

Opublikowano

nie jest problemem spokojne bezdymne zestrojenie AFN/AVG z BRD i .230 ale na pompie 10 i bez FMIC-a, na jakieś jeżdżące konie. A nazywa się to: wiedza , doświadczenie i sprzęt.

170KM na seryjnej pompie 10-tce, to zawsze fajny wynik, ciesze sie że mogłem pomóc z wtryskami 230 i miło było poznać kiedyś tam...

Opublikowano

A mi nie było miło go poznać i mam nadzieję, że się ogarnie i odda pieniądze! :angry:

Sorki za OT!

Opublikowano

A mi nie było miło go poznać i mam nadzieję, że się ogarnie i odda pieniądze! :angry:

Jeszcze na Policji nie byles?!

EOT

Opublikowano

Nie byłem.

Musze poszukać jego danych.

EOT, bo mnie zjedzą mody :tongue4:

• 2 lata później...
Opublikowano
Robert jak wycinałeś tylko blache to spoko ja myślałem ze też plastykowe mocowania w pasie przednim
To co z tymi plastikowym mocowaniem w pasie przednim, trzeba je rzeźbić, bo u mnie w garażu juz leży taki IC od Alfy
Opublikowano
To co z tymi plastikowym mocowaniem w pasie przednim, trzeba je rzeźbić, bo u mnie w garażu juz leży taki IC od Alfy

Odgrzałeś kotleta z 2010r :decayed: a auto już dawno trafiło na złom :whistling: :whistling: