Opublikowano 5 Lipca 201015 l no to prawidłowo, grubość kabla zasilającego dobiera się pod względem długości i poboru prądu maksymalnego, wtedy wiemy jaki przekrój zastosować, w ori nie ma nad czym się zastanawiać. Musiałbym w sedanie posłuchać jak to się prezentuje, ma ktoś z klubowiczów w sedanie na terenie Katowic, Gliwic, lub B-B? A z tym B&O byłaby fajny bajer, jak tweeter`ek z deski by się wychylił
Opublikowano 5 Lipca 201015 l no to prawidłowo, grubość kabla zasilającego dobiera się pod względem długości i poboru prądu maksymalnego, wtedy wiemy jaki przekrój zastosować, w ori nie ma nad czym się zastanawiać. Musiałbym w sedanie posłuchać jak to się prezentuje, ma ktoś z klubowiczów w sedanie na terenie Katowic, Gliwic, lub B-B? A z tym B&O byłaby fajny bajer, jak tweeter`ek z deski by się wychylił no ja mam ori kable ale z tego co wiem to w bose zasilajace sa chyba mocniejsze.
Opublikowano 2 Września 201015 l przyszla i na mnie kolej pomeczyc sie z wymiana na BOSE :gwizdanie: zakupilem juz glosniki amp i sub teraz tylko troche czasu i reszte gratow zebrac i mozna dzialac, ale nie pogardzilbym pomoca od tych co juz sie w to bawili.... czy do sedana tez musze miec owy uchwyt do zamocowania?
Opublikowano 2 Września 201015 l Autor przyszla i na mnie kolej pomeczyc sie z wymiana na BOSE :gwizdanie: zakupilem juz glosniki amp i sub teraz tylko troche czasu i reszte gratow zebrac i mozna dzialac, ale nie pogardzilbym pomoca od tych co juz sie w to bawili.... czy do sedana tez musze miec owy uchwyt do zamocowania? to drugie zdjęcie to jest do AVANTA tylko tuba z tego co widzę na pierwszym zdjęciu masz wszystko co jest w SEDANIE
Opublikowano 10 Września 201015 l Wzmaka macie pod prawą tapicerką bagażnika - przykręcony do nadkola.
Opublikowano 23 Września 201015 l Dobra to teraz pytanie za 100pkt, jak i gdzie zamontowany jest środkowy przedni głośnik tzn. trzeba deskę ściągać żeby go założyć ? czy może występował nie tylko w Bose i np. jest już zamontowany ? oraz gdzie umieszczony jest mic ? bo z mikrofonem od tel nie ma nic wspólnego ? i jeszcze jedna sprawa... kto może mieć piny, bo koleś z Allegro "radiofabric" ma tylko mini ISO P.s. Zamawiałem dzisiaj wtyczkę do wzmacniacza i czas oczekiwania to 2 tyg
Opublikowano 23 Września 201015 l Środkowy głośnik jest pod tą dużą kratką na środku deski rozdzielczej kierującej powietrze na szybę. Głośnik jest na pewno przy standardowej instalacji z aktywnym tyłem (u mnie był). Głowy nie dam, ale może być też zamontowany zawsze, gdyż jest spięty z przednimi głośnikami. Wyciąga się go dość łatwo - dookoła tego wystającego przy kratce czujnika nasłonecznienia jest zaślepka, lekko podważasz i wyciągasz, pod spodem jest śrubka, po jej wykręceniu czujnik wyłazi, odpinamy kostkę od czujnika, pod czujnikiem jest kolejna śrubka - ta trzyma tą kratkę wentylacyjną, po odkręceniu podważamy czymś nieinwazyjnym i kratka wyłazi, pod nią jest ładnie widoczny głośnik przykręcony, o ile dobrze pamiętam dwoma śrubkami. Mikrofon od Bose jest w lampce pod sufitem - jest tam na niego osobne miejsce.
Opublikowano 24 Września 201015 l w sedanie jest po tej samej stronie? no właśnie w sedanie jest na prawym nadkolu z tyłu, ukryty pod tapicerką bagażnika. Przynajmniej w ori, bo mi właśnie elektryk oznajmił, że zamontował go za schowkiem pasażera W sumie może i dobrze, im mniej kabli pociągniętych w te i z powrotem tym lepiej. A tak przy okazji rezania BOSE, czy ktoś dokłada suba do sedana a wcześniej wcale go nie miał? interesują mnie wszystkie szczegóły montażu, BOSE albo zwykły pod Audi Sound System podchodzi ponoć tak samo?
Opublikowano 24 Września 201015 l Dzięki proton za szczegółową instrukcję piny w aso to masakra Podłączyłem luźno tubę Bose pod stary wzmacniacz i różnica mega, teraz tylko muszę znaleźć piny i poczekać na wtyczkę, i zabieram się za montaż
Opublikowano 25 Września 201015 l a z pinami ogólnie ostatnio jest kłopot. Szukam od tygodnia pinó do Centralnej Ele. i chyba pojade do ASO Podeslij co dokladnie ma byc.w gdansku mam sklep gdzie maja pelno pinow.Kupowalem u nich do MCE piny,ale nie pamietam teraz jakie to byly.
Opublikowano 25 Września 201015 l jeśli masz taki sklep to chętnie kupiłbym po pare szt. najpopularniejszych pinów do Audi. Musze jescze popatrzyć co bym dokładnie potrzebowal.
Opublikowano 25 Września 201015 l ..jeśli potrzebujecie piny to mam takie piszcie tylko do jakiej kostki i do czego
Opublikowano 25 Września 201015 l ..jeśli potrzebujecie piny to mam takie piszcie tylko do jakiej kostki i do czego Moge potwierdzic, Dominik juz mnie pare razy zaopatrzyl teraz jeszcze Dominik musimy policzyc piny aby przod podlaczyc pod Bose
Opublikowano 29 Września 201015 l a mi buczy w sumie jak cos leci to tego nieslychac ale jak zcisze to slychac buczenie woofera, jak wylacze radio jest cisza
Opublikowano 30 Września 201015 l a mi buczy w sumie jak cos leci to tego nieslychac ale jak zcisze to slychac buczenie woofera, jak wylacze radio jest cisza a czy to przypadkiem nie jest norma.... tzn. ja mam to samo ale u mnie robia bardziej zaklucenia swiatelka,..., gdy leci muza to nic nie slychac. Nie przysluchiwalem sie nigdy ale ja bym powiedzial ze u mnie tyl wlasnie buczy a nie woofer ale jak napisalem nigdy sie nie przysluchiwalem... Przy okazji kiedys pytalem kolegi tutaj tez z forum i ma ten sam problem... czy jest ktos tutaj kto sobie wyrezal bose i nic mu nie buczy przy przyciszonej muzie na min. wlaczonych swiatlach itp...
Opublikowano 30 Września 201015 l U mnie też buczy tył - problem najprawdopodobniej leży po stronie masy. Postaram się dziś przewalić schematy - może coś znajdę (jakiś dodatkowy ekran czy coś...)