Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż systemu nagłośnienia BOSE w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poprawilem tyl i teraz jest elegancko, zabieram sie jutro za przod bo poki co to musze tyl wyciszac sporo bo przodu u mnie teraz to malo co slychac no ale myslse ze po zabiegu bedzie juz tak jak powinno byc

podlanczal ktos z was moze tez pod ten wzmacniacz telefonu co jest tez montowany na plytce razem z subem ?

a tak btw to mam kostke ta 25 pinow na zbyciu jakby kogos interesowala

Opublikowano

co masz na mysli ? Blutetooth'a pod ten system ?

Opublikowano

spokojnie z tylu glosniki zawsze beda troche gorzej graly one po prostu sa tak skonstruowane :)

Opublikowano

Właśnie dzisiaj zostałem uświadomiony że tak ma być, więc spokojnie delektuje się kopiącym basem i nic nie kombinuje... :)

Opublikowano
co masz na mysli ? Blutetooth'a pod ten system ?

chodzi mi o to cos

imag0002l.jpg

Opublikowano

No ja akurat tego nie podłączałem, bo to raczej do zestawu BT telefonu z uchwytem do którego pewnie ten wzmacniacz jest podłączony

Opublikowano

Mam pytanie za 100 punktow. Czy ktos slyszal o podpieciu CANow do AMPa bose? Podobno w ostatnich modelach ..C,D mozna to podlaczyc i zyskujemy pelna diagnostyke przez vag

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czy gwizdki bose mają oznaczenia bose?? jak montowana jest wtyczka do gwizdków, tylko wcisk?? bo siedzi mocno a nie chce się z tym szarpać

Opublikowano

Ma ktoś do sprzedania głośniki Bose na tył?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

niemam w ori instalacji pinu BOSE gdzie go trzeba podpiąć

Opublikowano
niemam w ori instalacji pinu BOSE gdzie go trzeba podpiąć

Jeśli chodzi Ci o pin Bose w radiu, to podłączasz go do masy. :wink:

Opublikowano

dzięki ,chodzi o pin bose bo z nie mam wogóle go w instalacji auta

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Zabieram się za Bose i mam pytanie odnośnie podłączenia samych wooferów w drzwiach. Czy nie mając na razie wzmaka mogę podmienić stare głośniki na te z Bose? Czytam, że woofery Bose mają impedancje 2 Ohm, a fabryczne bodajże 4 Ohm. Nie poleci mi końcówka mocy w RNS-E?

---------- Post dopisany 10-10-2012 at 09:54 ---------- Poprzedni post napisany 09-10-2012 at 08:08 ----------

Nikt nie wie?

Opublikowano

Ja u siebie podmieniałem najpierw same głośniki w drzwiach, a dopiero później podmieniałem wzmaczniacz z tubą na Bose.

Jeździłem tak jakiś czas i nic się nie działo, nawet jak robiłem dużo hałasu :wink:

U mnie wtedy siedział Concert.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

zamontowałem bose sam tył i jak otwieram dzwi to sa 3 pikniecia w głosnikach da rade to jakos wyłaczyc

Opublikowano
zamontowałem bose sam tył i jak otwieram dzwi to sa 3 pikniecia w głosnikach da rade to jakos wyłaczyc

:facepalm:

poczytaj cały wątek, gdzieś jest napisane, które piny trzeba połączyć we wzmacniaczu... ja tego nie pamiętam, bym musiał szukać... A Ty też możesz...:whistling:

Opublikowano

A ja mam pytanie z innej beczki :

Założyłm u siebie bose "stage 1" , 4 głośniki z końcówką "B" oraz 4 gwizdki "Herz " i dziś właśnie zapodałemori płytę AC/DC no i jak to mówią opór na 28 w skali do 30 i w połowie utworu radio się wyciszyło (concert 2 ) o co kaman ?

Zagotowałem radio i jakieś zabezpieczenie zadziałało ???

Po kilku sekundach dżwięk "rosnąco" wrócił do ustawień przed wyciszeniem .... ale od razu przyciszyłem obawiając sie że coś spier*ole zaraz ....

Podpowiedzcie proszę co jest grane - bo nie po to wyrezałem bose ,żeby słuchać muzy na tzw. "pół gwizdka"

..... Oczywiście chcę wyrezać "stage2" :kox: jak czegoś nie spalę :grin: , no i pewnie zmiana radia by się przydała :dziura:

Opublikowano
A ja mam pytanie z innej beczki :

Założyłm u siebie bose "stage 1" , 4 głośniki z końcówką "B" oraz 4 gwizdki "Herz " i dziś właśnie zapodałemori płytę AC/DC no i jak to mówią opór na 28 w skali do 30 i w połowie utworu radio się wyciszyło (concert 2 ) o co kaman ?

Zagotowałem radio i jakieś zabezpieczenie zadziałało ???

Po kilku sekundach dżwięk "rosnąco" wrócił do ustawień przed wyciszeniem .... ale od razu przyciszyłem obawiając sie że coś spier*ole zaraz ....

Podpowiedzcie proszę co jest grane - bo nie po to wyrezałem bose ,żeby słuchać muzy na tzw. "pół gwizdka"

..... Oczywiście chcę wyrezać "stage2" :kox: jak czegoś nie spalę :grin: , no i pewnie zmiana radia by się przydała :dziura:

Przy ostrzejszym słuchaniu, po jakimś czasie tak się dzieje, miałem to samo, pewnie radio za mocno się grzeje.

Zdarzyło mi się tak kilka razy i nic padło. :wink:

Po zmianie tuby i wzmacniacza na Bose, nie mam już takiego problemu.

Hałas do końca skali na radiu, i do tego czysto. :smiley:

Opublikowano

Po zmianie tuby i wzmacniacza na Bose, nie mam już takiego problemu.

Hałas do końca skali na radiu, i do tego czysto. :smiley:

No właśnie u mnie ten problem pojawił się po zmianie suba , wzmaka i głośnika na Bose ... przed zmianą nie miałem takich problemów ponieważ nie dało się tak głośno słuchać na seryjnych gratach .

Opublikowano

No tak, ale problem występuje tylko w przypadku, jak głośniki są zasilane z radia, jak wszystkie zasilane są ze wzmacniacza to problem znika, bo radio nie ma już od czego się przegrzewać. :wink:

Nie dopisałem tylko wcześniej, że po zmianie tuby i wzmacniacza, przepiąłem też przednie głośniki, i wtedy dopiero zniknął problem ze ściszaniem się radia.