Kmistrz Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Czy ktos moze mi powiedziec do czego śłuży kluczyk pod kierownica??? siedzi on cały czas w środku!!! czy go przekrece czy wyjme to nie widze zadnej różnicy!!!
piotr20997 Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 Czy to nie jest przypadkiem ręczne odłączenie Airbag-a od strony pasażera Takie rozwiązanie jest stosowane w wielu autach. Stosuję się to podczas przewożenia małych dzieci w foteliku na przednim siedzeniu. :gwizdanie:
Pawlo 2004 Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 na moje to blokada kierownicy kolego :gwizdanie: mam coś takiego
piotr20997 Opublikowano 14 Września 2009 Opublikowano 14 Września 2009 A kierownica nie blokuje się przypadkiem po wyciągnięciu kluczyka od stacyjki???
1991Kamil Opublikowano 15 Września 2009 Opublikowano 15 Września 2009 Czy to nie jest przypadkiem ręczne odłączenie Airbag-a od strony pasażera Takie rozwiązanie jest stosowane w wielu autach. Stosuję się to podczas przewożenia małych dzieci w foteliku na przednim siedzeniu. :gwizdanie: A mnie się zdawało, że w A4 B5 nie było możliwości odłączenia Airbagu. Gdzieś widziałem naklejkę, że na fotelu pasażera nie można przewozić małego dziecka w foteliku tyłem do kierunku jazdy.
dawid@1993 Opublikowano 18 Września 2009 Opublikowano 18 Września 2009 A może to coś takiego jest http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c557df1aa697f42.html Jest to blokada kierownicy.JA własnie posiadam takie zabezpieczenie,z tego co wiem to jest to nie orginalne ale przydatne. :>
grippen Opublikowano 19 Września 2009 Opublikowano 19 Września 2009 A mnie się zdawało, że w A4 B5 nie było możliwości odłączenia Airbagu. Gdzieś widziałem naklejkę, że na fotelu pasażera nie można przewozić małego dziecka w foteliku tyłem do kierunku jazdy. jest możliwość odłączenia airbag tylko w określonych rocznikach w A4 sam naprawiam jest tak że w schowku pasażera jest ukryty wyłącznik tzn wyłącza się kluczykiem
1991Kamil Opublikowano 19 Września 2009 Opublikowano 19 Września 2009 A może to coś takiego jest http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c557df1aa697f42.html Jest to blokada kierownicy.JA własnie posiadam takie zabezpieczenie,z tego co wiem to jest to nie oryginalne ale przydatne. :> gustowny breloczek :> To raczej będzie blokada kierownicy, bo nic innego już nie przychodzi do głowy. A może to jest domontarz kolumny. Jakieś zabezpieczenie, zrobione jeszcze przez poprzedniego właściciela, żeby utrudnić złodziejowi dostęp do stacyjki
Kmistrz Opublikowano 23 Września 2009 Autor Opublikowano 23 Września 2009 Ten kluczyk wygląda tak jak na tym zdęcu co pokazałęś Dawid ale jak go przekrece to nic sie nie dzieje!!!
1991Kamil Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 Może dzieje się, tylko tego nie widać Tak jakby to był rzeczywiście kluczyk do odłączania Airbagu pasażera, to tego nie widać aż do wypadku
krolu Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Masz jakąś informację na (nie wiem jak to nazwać) pokrywę którą musisz ściągnąć, żeby dostać się do bezpieczników?? Po lewej stronie kokpitu... ?? Ja mam tylko 1 poduszkę, więc nie mam takowej informacji, ale widziałem w innych b5-tkach biały napis i jakieś obrazki... Rzuć na to okiem, Rzuć też okiem na krawędź tego otworu, jak jest wyrezany, czy krawędź jest równa ... może to nam coś powie...
dawid@1993 Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 Jego pewnie się wyciąga a nie przekręca.Ja u siebie żeby go wyciągnąć to muszę się trochę namęczyć tzn.najpierw go przekręcam w lewo,pózniej wduszam i przekręcam w prawo i dopiero wyciągam,gorzej jest z włożeniem.Może ty masz coś podobnego.Ja się dopiero skapłem o tej kombinacji 3 miesiące po kupnie auta Według mnie nie ma to jak mechaniczne zabezpieczenie,a w najgorszym wypadku złodziej sie nieźle namęczy :> A wierzcie mi że u mnie naprawdę jest to solidnie zrobione.
piotr20997 Opublikowano 1 Października 2009 Opublikowano 1 Października 2009 Może dzieje się, tylko tego nie widać smiley Tak jakby to był rzeczywiście kluczyk do odłączania Airbagu pasażera, to tego nie widać aż do wypadku wallbash W Peugeot-cie 206 jest taki kluczyk i służy on do odłączania Air-baga od strony pasażera. Gdy się go przekręci zaświeca się kontrolka od poduszek na zegarach...
Rekomendowane odpowiedzi