Gość jozek726 Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 witam. zmieniłem liczniki z pomaranczowego na białe podświetlenie i mały kąputer i wszyskie piny pasują. co trzeba zrobić po wsadzeniu licznika? elektryk powiedział mi ze mi to zrobi i kosz tego bedzie 500 zł!! zatkało mnie no to jest przegęcie, tłumaczył mi ze trzeba coś tam w liczniku przelutowywać . poradzcie mi coś????????
grippen Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 możesz prościej wyjaśnić co chcesz tam mieć [br]Dopisany: 26 Wrzesień 2009, 19:59_________________________________________________bo nie bardzo kapuje np: musisz wgrać kod immo do licznika aby samochód zapalił pewnie masz to zrobione bo skoro nie piszesz że masz jakieś problemy że gaśnie
Gość jozek726 Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 nie mam nic zrobiona właśni tylko jak włoże wszystko gra piny pasyja i co dalej wystarczy tylko kod imo do licznika wgrać i to starczy???
jarek3251 Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 piszesz ze masz pół fisa w tym nowym wiec do niego musisz ciągnąc sygnały prawdopodobnie
grippen Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 ku*wa nic nie rozumiem ja też może to nie po naszemu jeszcze raz dokładnie i po woli co tam chcesz mieć wyświetlane a coś ci się dzieje na forum jest temat efekty wymiany licznika na fis poszukaj
domjenick Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 ...a myslalem,ze to ja najebany jestem-sorry za OT,jak wkladasz ten licznik,to wszystko hula? silnik odpalisz?
Italiano Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 Z tego co rozumiem to sprawa wygląda następująco; nie trzeba nic przelutowywać, wystarczy to przekodować komputerem. Ostatnio chłopaki brali przerobionego odpowiednio x-boxa immo i po wsadzeniu odpowiedniego programu wszystko hulało. Jak zwykle wszyscy elektrycy chcą zarobić na biednych owieczkach.
Gość jozek726 Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 o właśnie kolego o to mi chodzi podobno wystarczy tylko coś przeprogramować czy imo zmienić ja sie na tym nie znam dlaeego was pytam. a znacie kogoś kto mi to by zrobił?[br]Dopisany: 27 Wrzesień 2009, 23:05_________________________________________________po przełożeni wszystko pasuje tylko co zrobić zeby mozna było samochód odpalic?
ArtJG Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 o właśnie kolego o to mi chodzi podobno wystarczy tylko coś przeprogramować czy imo zmienić ja sie na tym nie znam dlaeego was pytam. a znacie kogoś kto mi to by zrobił?[br]Dopisany: 27 Wrzesień 2009, 23:05_________________________________________________po przełożeni wszystko pasuje tylko co zrobić zeby mozna było samochód odpalic? Widzę kolego, że w swoim "Podpisie" używasz mojego zdjęcia PS. To były moje początki z rezaniem liczników Pozdrawiam
Gość jozek726 Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 to jest Twoje? ale jest zajebisste wiesz:) a doradz mi coś z tym licznikiem?
ArtJG Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 po przełożeni wszystko pasuje tylko co zrobić zeby mozna było samochód odpalic? Masz dwa wyjścia. 1 - wywalić immo 2 - zaadoptować "nowy" licznik do auta. ad1. - jedź do "specjalisty" co ma sprzęt i ci to zrobi na poczekaniu. Wtedy będziesz mógł wkładać liczniki jakie tylko będziesz chciał, nawet od żuka ad2. - (skoro nie masz o tym pojęcia), to podobnie jak wyżej.Lepiej poszukaj kogoś z forum, kto się na tym zna i kto mieszka blisko ciebie. Samemu raczej tego nie zrobisz, bo wątpię abyś miał np. Vag Tacho, Vag Can'a lub inne ustrojstwo tego rodzaju, które niezbędne jest do wyciągnięcia PINu z obu liczników. Pozdrawiam
Gość jozek726 Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 mój elekteyk powiedział mi ze trzeba przelutowywać coś tam , czuje ze mnie robi w konia i chce zarobić 500zł a to wystarczy tylko pod kąpa nie ? głównie o to mi chodzi?
grippen Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 mój elekteyk powiedział mi ze trzeba przelutowywać coś tam , czuje ze mnie robi w konia i chce zarobić 500zł a to wystarczy tylko pod kąpa nie ? głównie o to mi chodzi? to zmień elektrykla na twoim miejscu pogadał bym z ludkami z twojej okolicy widże że jesteś z pomorskiego więc pogadaj z nimi napewno ktoś ci pomnoże i będzie o wiele taniej
Rekomendowane odpowiedzi